Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Elektronik Kitap & E-Book
Forum Tanımlaması: Kitap paylaþýmý
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3841
Tarih: 27-04-2024 Saat 15:21


Konu: Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi
Mesajı Yazan: GOLDMAN
Konu: Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 18:38
 
 
Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi (1-2) | E-Book | 1,5 MB | PDF
Cilt 1: Kitabýn baþlýðýnda “lüzumsuz” bilgilerden söz edilmesini ciddiye alacak olursanýz çok yanýlýrsýnýz! Bilginin “lüzumsuz” olaný var mýdýr, ayrý bir tartýþma konusu, ama bu kitapta yer alan 146 sorunun yanýtlarýný merak etmeyen pek yoktur. Aþaðýdaki sorulara bir göz atýn bakalým, göreceksiniz ki, tümünü veya çoðunu bilmiyorsunuz ve de hayli merak ediyorsunuz!
Niçin trafik ýþýklarý kýrmazý, sarý ve yeþildir? Erkek bebeklerin giysileri niçin mavidir? Niçin erkeklerin düðmeleri saðda, kadýnlarýn ise soldadýr? Matemde bayraklar niçin yarýya indirilir? Askeri üniformalar niçin haki renktedir? Erkekler niçin kravat takar? 13 sayýsý niçin uðursuzdur? Nazar deðmesi nasýl oluyor? Niçin tahtaya vuruyoruz? Aylarýn günlerin niçin 28,30,31 gibi farklýdýr? Bir saat niçin 60 dakikadýr? Saatin akrep ve yelkovaný niçin saða dönüyor? Ýskambil kaðýtlarýndaki þekillerin anlamý nedir? 24 ayar altýn ne demektir? Sirklerde kýlýcý nasýl yutuyorlar?[www.bulindir.net] Atletler niçin saat yönünün aksine koþuyorlar? Asansör düþerken zýplanýrsa ne olur? Nasýl sarhoþ olunuyor? Niçin gýdýklanýyoruz? Niçin uyuyoruz, uyku nedir? Vücudumuz ýsýsýný nasýl ayarlýyor? Ayný anne-babanýn çocuklarý niçin farklý oluyor? Niçin hýçkýrýyoruz? Niçin gülüyoruz? Niçin hapþýrýyoruz? Saçlarýmýz niçin beyazlaþýyor? Týrnaklarýmýz nasýl uzuyor? Sivrisinekler insaný niçin ve nasýl sokar? Atlar nasýl ayakta uyurlar? Kediler nasýl hep dört ayak üzerine düþerler? Bir köpek yaþý niçin yedi insan yaþýna eþittir? Elektrik kesilince telefonlar nasýl çalýþýr? Soðan doðrarken niçin gözlerimiz yaþarýr? Ýnsanlar yiyeceklerini niçin piþirerek yerler? Bira içenler niçin sýk tuvalete giderler? Gökyüzü neden mavi, deniz  suyu neden tuzludur?

Cilt 2: Ýlk kitabý büyük bir ilgiyle karþýlanan Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi’nin ikinci kitabý da yanýtlarýný fena halde merak ettiðiniz sorularla uðraþýyor. Ýlkinde yer alan 146 soru gibi bu ikinci kitapta yer alan 122 soru da yine hayatýn içinden, yine aklýnýza takýlanlar ve yine kolayca ulaþamayacaðýnýz konular…

Niçin tespih çekiyoruz? Düðünlerde niçin pasta kesiliyor? Ýnsanlar niçin iki kadehlerini tokuþtururlar? Çinliler yiyeceklerinin niçin çubuklarla yerler? insanlar niçin saatlerini sol kollarýna takarlar? Aþçýbaþýlar niçin o acayip þapkalarý giyerler? Filmlerde tekerlekler niçin ters döner? Bir hafta niçin 7 gündür? Niçin otellerin kapýlarý döner kapýdýr?


http://rapidshare.com/files/102458230/Korugan_-_Luzumsuz_Bilgiler_Ansiklopedisi__2_cilt_.rar - Download



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat