Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vista Ýnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar
Forum Adı: Windows Ýþletim Sistemleri
Forum Tanımlaması: Windows ve diðer iþletim sistemleri ile ilgili püf noktalar, sorularýnýz ve önerilerileriniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3650
Tarih: 28-03-2024 Saat 22:26


Konu: Vista Ýnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler
Mesajı Yazan: hackers_kral
Konu: Vista Ýnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler
Mesaj Tarihi: 11-01-2008 Saat 10:40

Vista Ýnce Ayarlar ve Gerekli Bilgiler

Gizli Boot Ekranýný aktifleþtirmek.

Vista baþlangýçta boot iþlemine geçerken siyah bir ekran ve altta hareket eden bir bar çýkýyor, normalde yeni nesil bir iþletim sistemi için hiçde iyi bir açýlýþ olmamýþ. Oysa Vista da gizli olan bir açýlýþ ekraný daha var, onu açmak için çalþtýr komutuna veya aramaya baþla satýrýna msconfig yazýp, Önyüklemeyi seçip, alt satýrdaki GUI önyüklemesi yok satýrýný aktifleþtirip uyguladýktan sonra, çok iyi olmasada sizi daha farklý bir boot ekraný karþýlayacak.

Sata Disklerin Performansýný artýrma

Bunun için yapmanýz gereken, Baþlat, Bilgisayar, Sistem özellikleri(Üst Panelde),Geliþmiþ Sistem Ayarlarý, Donaným, Aygýt Yöneticisi, Listeden Disk Sürücülerinden Sata diskinizi seçip sað týklayýp özellikler, Ýlkeler, en alltaki Geliþmiþ performansý etkinleþtir kýsmýný aktifleþtirip uygula demeniz yeterli. Bu ayar notebook kullananlarýn bir miktar pilinden daha fazla harcamasýna neden olabilir.

Baþlat Menüsü Aramaya Baþla kýsmýný hýzlandýrmak

Bu ayarla dosyalar daha hýzlý bulunacak. öncelikle kayýtdefterini açýyoruz. bunun için aramaya baþla kýsmýna regedit yazýp, sýrasýyla HKEY_CURRENT_USER,Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Explorer, Advanced. Yan panelden Start_SearchFile' a iki kere týklayýp deðerini 0 olarak deðiþtirin.

Farklý Saat Seçenekleri Eklemek.

Özellikle internette dýþ ülkelerdekilerle muhabbet ederken saat farklarýndan dolayý sorun yaþayanlar için vista'da gelen saat ekleme olayý çok güzel olmuþ. Bunun için Saat üzerinde Tarih Zaman ayarla'yý seçip, ek saatler kýsmýndan 2 adet farklý bölgenin saatini ekleyebilirsiniz.

Ýnternet Explorer Arama Saðlayýcýsýný Deðiþtirmek

IE7 varsayýlan olarak Live Search arama saðlayýcýsý ile geliyor, fakat bunu farklý saðlayýcýlarla deðiþtirebiliriz. Bunun için ekranýn saðýndaki arama çubuðunun yanýndaki ok iþaretine basýp gelen menüden Daha fazla saðlayýcý bul'a týklayýp, açýlan websayfasýndaki herhangi arama linkine(Örneðin Google) týkladýðýnýzda gelen diyalog penceresindende bunu varsayýlan arama saðlayýcýp yap seçeneðini aktif yapýp, saðlayýcý ekle butonuna basýp kaydettiðinizde deðiþecektir.

Ýnternet Explorer'ýn temp dosyalarýný ve çerezleri silmek için masaüstüne kýsayol oluþturmak.

Bunuda þu þekilde hallediyoruz. Masaüstüne sað týklayýp Yeni, Kýsayol dedikten sonra , Öðenin konumunu yazýn kýsmýna,

Sadece Temp Dosyalarýný silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 8

Sadece Çerezleri silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 2

Sadece Geçmiþi Silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 1

Sadece Datalarý Silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 16

Sadece Saklý Þifreler için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 32

Yukarýdakilerin Tümünü Silmek için:
RunDll32.exe InetCpl.cpl,ClearMyTracksByProcess 255

deyip ileri seçeneðini silip bir isim verdikten sonra, (Örneðin IE temizlik), kaydetmeneniz yeterli.

Görev Çubuðundaki tüm pop-up balonlarý kapatmak.

baþlat aramaya baþla kýsmýna gpedit.msc yazýp, Grup Ýlkesi Nesne Düzenleyicisini açýn. Sýrasýyla Kullanýcý yapýlandýrmasý, Yönetim Þablonlarý, Baþlat Menüsü ve Görev Çubuðu, yan panelden Tüm Balon Bildirimlerini kapat seçeneðine iki kere týklayýp açýlan kýsýmda etkini seçin ve uygula deyin. Buradaki diðer seçeneklerede göz atarak baþlat menüsü ve görev çubuðunu istediðiniz þekilde konfigüre edebilirsiniz.

Vista Glazz ile full ekran pencerelerde de aero transparan efekti kullanmak.

Normalde Vista pencereleri tam ekran yaptýðýnýzda pencerelerin transpran çerçevesi kapatýr. fakat CodeGazer - VistaGlazz sayfasýndaki Vista Glazz yazýlýmýný kurarak ekran tam ekranda da transpran görünmesini saðlayabilirsiniz. bunun için yazýlýmý indirip açtýktan sonra I agree ile kabul edip, soldaki patch style'a týklayarak bu iþlemi gerçekleþtirebilirsiniz. sonuç için pcyi kapatýp açýn.


Shift tuþuna basarak yavaþ hareketle Aero Glass Efektini Kullanmak

Bu da çok ilginç doðrusu, normalde aero hýzlý çalýþarak pencerelerin görev çubuðuna indiðini görüyoruz, bu ipucuyla bunu yavaþlatabiliriz. Öncelikle registryden sýrasýyla, HKEY_CURRENT_USER, Software, Microsoft,Windows, DWM. Burada yan panelde yeni bir DWORD deðeri oluþturalým ve ismini AnimationsShiftKey verip deðer olarakta 1 yazalým. Þimdi Windowsun aero efektini bir kere açýp kapatmamamýz gerekiyor, bunun için komut istemini açalým ve gelen dos ekranýna önce net stop uxsms yazalým kapatalým, daha sonra tekrar açmak için net start uxsms yazýp açalým. iþlem bu kadar. yaptýðýmýz iþim görmek için pencereleri küçültürken ayný anda shift tuþuna basmanýz yeterli, bakýn bakalým ne oluyor
(1 deðerini isterseniz deðiþtirebilirsiniz.)

Glass Efektini Vista Home Basic'te açmak

Öncelikle þunu belirtmemde fayda var, bu aero glass efekt deðil.Pencerelerde transparanlýk yok. Efekti açmak için Registryde sýrasýyla HKCU/Software/Microsoft/Windows/DWM. Yine yan panelde Composition ýn deðerini 1, CompositionPolicy 'nin deðerini 2 yapýn. þimdi yukarýdada bahsettiðim gibi DWM yi açýk kapatýn ve farký görün. omut istemini açalým ve gelen dos ekranýna önce net stop uxsms yazalým kapatalým, daha sonra tekrar açmak için net start uxsms yazýp açalým.

Sinir Bozucu Uyarýlardan Kurtulun

Vista da geliþmiþ güvenlik bazen kullanýcýlarý sýk çýkan uyarýlarla rahatsýz edebiliyor. Bu uyarýlarý, Kullanýcý hesap denetimlerini (UAC) kapatabilirsiniz. Bunun için Denetim Masasý-Kullanýcý Hesaplarý, en alltaki Kullanýcý Hesap Denetimini aç veya kapat. Bilgisayarýnýzý korumaya yardýmcý olmasý için Kullanýcý Hesap Denetimini(UAC) kullanýn seçeneðindeki iþareti kaldýrýp tamam deyin.

Aero Flip 3D, Üç boyutlu pencereler için kýsayol oluþturmak.

Masaüstünde sað týklayýp Yeni - Kýsayol. Açýlan pencerede boþ yere RunDll32 DwmApi #105 yazýp ileri dedikten sonra bir isim verip kaydedin.

Geniþ pencere kenarlýklarýnýn boyutunu deðiþtirmek.

Masaüstünde sað týklayýp, Kiþiselleþtirme, Pencere Rengi ve Görünümü, alltaki Daha çok renk seçeneði için klasik görünüm özelliklerini aç, açýlan görünüm ayarlarý menüsünden geliþmiþ, Öðe kýsmýndan da Kenarlýk Doldurma, Varsayýlan 4 deðerini istediðiniz þekilde deðiþtirin. Ben 0 kullanýyorum. Siz isterseniz artýrabilirsiniz.

Öncesi:

Sonrasý

Ýþinize Yaramayan Windows Özelliklerini Kapatýn

Bunun için baþlat, denetim masasý, programlar ve özellikler. Açýlan program ekle kaldýr penceresinin saðýndaki panelde Windows özelliklerini aç veya kapatý týklayýn. Gelen Pencerede istemedediklerinizi kapatabilirsiniz.

Görev Yöneticisindeki Explorer.exe'ye yüksek öncelik atamak.

Masaüstünde çalýþýrken görev yöneticisindeki explorer.exe dosyasýna yüksek öncelik atayarak explorer'ýn daha hýzlý yüklenmesini ve çalýþmasýný saðlayabilirsiniz. bunun için Windows Görev Yöneticisindeki explorer.exe dosyasýna sað týklayýp öncelik ata'dan yüksek satýrýný seçin. Oyun oynarken tekrar normale getirebilirsiniz.

Gereksiz Bazý servisleri kapatalým.

Baþlat, aramaya baþla'dan hizmetler'i aratalým ve açalým. burada çalýþan veya kapalý olan tüm hizmetleri görebilirsiniz.

IP yardýmcýsý: IPv6 tipinde að kullanmýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Yönlendirme ve Uzaktan Eriþim: Uzaktan eriþim baðlantýlarýný kullanmýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.


 



-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: hackers_kral
Mesaj Tarihi: 11-01-2008 Saat 10:41

IKE ve AuthIP IPsec Anahtarlama modülleri: VPN tipinde að baðlantýlarý kullanmýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Windows Media Center Baþlatýcý: Windows Media Center yazýlýmýný kullanmýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.Media Centerla ilgili diðer baþlýklarýda devredýþý býrakabilirsiniz.(bunu komple silmekte istiyorum)

Windows Hata Raporlama Hizmeti: Hata raporu göndermek istemiyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Windows Güvenlik Duvarý: Farklý bir güvenlik duvarý kullanýyorsanýz ya da güvenlik duvarý ile ilgili sýk sorunlarla karþýlaþýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Windows Defender: Farklý bir spyware tarayýcý kullanýyorsanýz ve benim gibi defendera fazla güvenmiyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Tablet Pc giriþ hizmeti, tablet pc kullanmýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Windows Saati: Bilgisayarýnýzýn saatini internet sunucularýndan güncellemek istemiyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Windows Olay Günlüðü: Eðer olay günlüðünü takip etmiyor ve ilgilenmiyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Çevrimdýþý dosyalar: Eðer Windowsun Çevrimdýþý Dosyalar özelliðini kullanmýyorsanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Bluetooh Destek Hizmeti: Bluetooh ile iþiniz yoksa, devredýþý býrakabilirsiniz.

Readyboost: Usb diskiniz yoksa ve readyboost özelliðini hiç kullanmayacaksanýz, devredýþý býrakabilirsiniz.

Bu listede yazmayan bazý servislerde var, onlar içinde baþlat aramaya baþla kutucuðuna msconfig yazýp açýlan pencereden hizmetler bölümünden, Tüm Microsoft hizmetlerini gizle seçeneðini aktifleþtirdikten sonra yukarýdaki listeden iþinize yaramayanlarý kapatabilirsiniz. Örneðin, Google updater service, Adobe updater Service, Quicktime Updater Service, Windows Live Setup Service, Spyware Doctor Service gibi.

Windows Açýlýrken istenmeyen programlarýn açýlýþýný engellemek

Bunun içinde yine baþlat aramaya baþladan msconfig yazýp, sistem yapýlandýrmasýný açýyoruz. Baþlatma sekmesinden, çalýþmasýný istemediðiniz programlarý seçip, yanýndaki aktif iþareti kapatmanýz ve uygula demeniz yeterli. Antivirus programýnýz dýþýndakileri kapatabilirsiniz.

Windows Fotoðraf Galerisine, Sabit diskinizdeki fotoðralarýnýzýn bulunduðu klasörleri eklemek

Windows Fotoðraf Galerisini açalým, Dosyadan, Galeriye Klasör ekle seçeðiniz seçip, gelen pencereden resimlerinizin olduðu klasörleri fotoðraf galerinize ekleyebilirsiniz.

Sabit Diskten Gereksiz Dosyalarý Silelim.

Bu iþ için elbet birçok program vardýr ama bence en pratik olan CCCleaner. programýn dili türkçe ve ücretsiz. http://www.ccleaner.com/download/downloadpage.aspx?1 - http://www.ccleaner.com/download/downloadpage.aspx?1 linkten indirip kurulumu yaptýktan sonra açýlan pencereden. temizliðe baþla diyerek gereksiz dosyalardan kurtulabilirsiniz. ayrýca, sorunlar kýsmýndan registry hatalarýnýda silip düzeltme yapabilirsiniz.

Birden Fazla Seçim Yaparken Onay Kutularýný Kullanýn.

Hepimiz için bir alýþkanlýktýr birden fazla dosyayý seçerken CTRL tuþuna basmak, fakat Vista'da daha farklý bir seçenek var. önce bu seçeneði açalým. Bilgisayar, sol üstte düzenle, klasör ve arama seçenekleri, Görünüm. Listenin aþaðýsýnda "Öðe Seçmek için onay kutularýný kullan".iþaretleyip uygula diyelim. þimdi kaydetme iþleminde kullanacaðýmýz dosyalarýmýzý tek tek onay kutularý ile seçebiliriz.

http://imageshack.us/">


Klasik Kapatma Menüsü

windowsun baþlat menüsünde bilgisayarý kapat simgesini bazýlarýmýz farkedemiyoruz, bende ilk kurduðumda bulamamýþtým, en iyisi biz masaüstündeyken ALT+F4 yaparak kasmadan pcmizi kapatalým

-------------


Mesajı Yazan: yilalp
Mesaj Tarihi: 11-01-2008 Saat 10:42
Güzel paylaþýmýn için teþekkürler


Mesajı Yazan: hackers_kral
Mesaj Tarihi: 11-01-2008 Saat 10:42
Önizleme Bölmesini Kullanmak

Vistada bazý formattaki dosyalarýnýzý(mp3,pdf,avi,mpeg, text, doc vb.) hiç açmadan ekranýn saðýndaki önizleme bölmesinden içeriklerini görüntüleyebilrsiniz. iþlemi yapmak istediðiniz klasörde sað üstte düzenle, yerleþim, önizleme bölmesi. þimdi dosyalarý açmadan saðdaki bölmeden içeriklerini görebilirsiniz.

Filmlerinizin ya da mp3 albümlerinizin kapaklarý için fazla uðraþmayýn.

Filmlerinizin ya da mp3 albümlerin klasörlerinin kapaklarý için fazla uðraþmadan kapak atamak istiyorsanýz yapmanýz gereken çok basit. klasör içerisine attýðýnýz jpeg(veya diðer formatlardaki resim dosyalarýnýn) ismini "folder" diye deðiþtirin. Artýk o klasörün kapak resminin olduðunu göreceksiniz ve atadýðýnýz bu resim bir daha asla kaybolmayacak.

Vista'nýn aramada kullandýðý dizin seçeneklerini daha da geliþtirin.

Bunun için denetim masasýndan, dizin oluþturma seçeneklerine týklayýn. Deðiþtir' den eklemek istediðiniz sabit disklerinizi veya klasörlerinizi (ben tüm hdleri iþaretledim) iþaretleyin. yine geliþmiþten, dosya türlerinden istediðiniz dosya türlerini arama yapmakta kullanmak için iþaretleyin.

 
Windows Kenar Çubuðundan haber akýþlarýný izleyelim.

Bildiðiniz gibi RSS haber akýþlarý için windows kenar çubuðundaki haber akýþlarýný kullanabiliyoruz, fakat rss adreslerini haber akýþlarýna eklemek için internet explorerdan abone olmamýz gerekiyor. Bunun için yapmamýz gereken Iexplorer açýkken, örneðin chip online' ýn haber akýþlarýný izlemek için, chip online sitesine girelim. arama kutusunun altýnda rss simgesinin turuncu olduðunu göreceksiniz. üzerine týklayýn. bu özet akýþýna abone ol' a týklayýn. abone ol deyin.

http://imageshack.us/">


http://imageshack.us/">


artýk windows kenar çubuðundaki haber akýþý yardýmcý programýyla chip online daki yenilikleri takip edebilirsiniz. buraya istediðiniz kadar rss akýþý ekleyebilirsiniz.

Baþlat menüsü kapatma seçeneklerini deðiþtirelim.

Yukarýdada söyledðim gibi baþlat menüsünde bilgisayarý kapatmanýz için bazen kilitin yanýnda turuncu kapanýþ tuþuna bastýðýmýz ve bilgisayarý uyku moduna aldýðýmýz oluyor. Hemen bunu deðiþtirelim ve o tuþu pcyi kapatmak için kullanalým. öncelikle komut istemini açalým. gelen dos ekranýna powercfg.cpl,1 yazalým enter tuþuna basalým. Güç seçeneklerini açalým (bu ekrana denetim masasýndanda ulaþabilirsiniz), Daha sonra Güç düðmeleri ve kapak seçeneðinin altýndaki, Baþlat menüsü güç düðmesi seçeneðini "uyku" deðil, "kapat" yaparak kaydedelim.

Baþlat menüsündeki turuncu uyku modu düðmesinin, kýrmýzý kapatma düðmesi olduðunu göreceksiniz.

http://imageshack.us/">


http://imageshack.us/">


Gönder Menüsünü Özelleþtirmek

Gönder menüsünü özelleþtirmek için bilgisayar penceresindeki en üstteki bara, ya da baþlat, aramaya baþlaya þu komutu yazýn. %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo ve gönder menüsüne ulaþýn, isterseniz buraya notepad, paint gibi programlarýn linklerini ekleyip iliþkili dosyalarýnýzýn bu programlarla çalýþmasýný saðlayabilirsiniz.

TEMP klasörüne ulaþmak için pencereler arasýnda kaybolmayýn. (ne dobra oldu dimi

temp dosyasý sýk sk temizlememiz gereken bir dosya, bu klasöre ulaþmak hiç bu kadar kolay olmamýþtý. yapmanýz gereken 3 þey.

Baþlat - Aramaya Baþla - %TEMP%


-------------


Mesajı Yazan: hackers_kral
Mesaj Tarihi: 11-01-2008 Saat 10:44
Ýkonlarý büyütmek için CTRL' yi kullanýn.

eminim hepiniz vistanýn ikonlarýný ne kadar fazla büyüttüðümüzü biliyorsunuzdur. bu iþlemi görünümler menüsünden yapabiliyoruz. Oysa çok basit bir yolu daha var. O da þu. CTRL ye basýlý tutarak farenin orta tuþunu kaydýrmak. iþte hepsi bu.

Vista'daki gizli 3d Benchmark uygulamalarý

Çokta önemli bir özellik deðil, fakat vista donanýmlarýnýzýn puanlandýrmasýný yaptýðýnda, ekran kartý için, sanýrým bu grafikleri kullanýyor olabilir.

Grafikleri açmak için.
Komut istemci satýrýna aþaðýdakileri kopyala yapýþtýr yapýp enter yapýn.

winsat aurora

http://imageshack.us/">


winsat d3d -texshader -totalobj 15

winsat d3d -objs C(20) -texshader -totalobj 50

winsat d3d -totalobj 20 -objs C(20) -totaltex 10 -texpobj C(1) -alushader -noalpha -v -time 10

winsat d3d -totalobj 20 -objs C(20) -totaltex 10 -texpobj C(10) -alushader -v -time 10

Kýsayol simgelerini kapatalým.

Bu iþlem için Vista Shortcut Overlay Remover http://www.frameworkx.com/Frameworkx/solution.aspx?id=632 - http://www.frameworkx.com/Framework....aspx?id=632 isimli aracý kullanabilirsiniz. No arrow deyip apply seçiyoruz.

Cevap Vermeyen Uygulamalarýn Kapanma Sürelerini Kýsaltalým.

Kayýt defterini açalým, sýrasýyla HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l yan paneldeki "WaitToKillServiceTimeout" isimli deðere týklayalým ve 20000(20sn) olan deðeri, 2000(2sn) olarak deðiþtirelim.

Varsayýlan Ýþletim Sistemi olarak Vista'yý seçelim.

Eðer diskinizde 2 iþletim sistemi yüklü ise(Windows XP'den bahsediyorum) ve sýk olarak vistayý kullanýyorsanýz, varsayýlan iþletim sistemi olarak vistayý seçip açýlýþta tercih yaptýðýnýz ekraný kapatabilirsiniz.

Bunun için Baþlat - Bilgisayar - Sað týklayýp Özellikler- Geliþmiþ Sistem Ayarlarý - Geliþmiþ. en alttaki Baþlangýç ve Kurtarma bölümünden ayarlara týklayalým. Ekranda varsayýlan iþletim sistemi olarak Windows Vistayý seçin. Ýþletim Sistemleri listesi gösterme süresi ve Gerekirse kurtarma seçenekleri gösterme süresini kapatýn ve tamam deyin. Xp kullanmak istediðinizde tekrar aktif yapmanýz gerekiyor.

Güvenlik Merkezi uyarýlarýný kapatma

Denetim Masasýndan Windows Güvenlik Merkezini açalým, Solda en alttaki Güvenlik Merkezinin beni uyarma biçimini deðiþtir linkine týklayalým. açýlan uyarý penceresinden en alttaki "Bana bildirme ve simgeyide gösterme" seçeneðini seçelim.

Ekran Alýntýsý Aracý ile print screen tarihe karýþýyor.

Snag it gibi yazýlýmlarla ya da printscreen ile masaüstünde bir bölümü ya da tam ekraný yakalayýp kaydedebiliyorduk. Vista da bu iþ için özel bir yazýlým geliyor. Ekran Alýntýsý Aracýný Donatýlar içinden bulabilirsiniz.

Ekran Alýntýsý Aracýna Kýsayol atamak

Bu aracaý Donatýlar içerisinden her seferinde açmak uðraþtýrabilir. Kýsa yol atayabiliriz. Donatýlar, Ekran Alýntýsý Aracý, sað týklayýp özellikler Kýsayol bölümünden kýsayol tuþuna CTRL+F12 (siz farklý girebilirsiniz.) basýn, artýk bu tuþlarla bu aracý çaðýrabiliriz.

Internet Explorer ya da Mozilla firefox'da otomatik adres tamamla özelliðini kullanýn.

Sonu .com ile biten sitelerde adres satýrýna sitenin sadece adýný girmeniz ve ALT+Enter yapmanýz yeterli. Örneðin http://www.microsoft.com/ - Microsoft Corporation sitesine girecekseniz adres satýrýna microsoft yazýn alt+enter tuþlarýna basarsanýz, ie ya da firefox baþa wwww ve sona com ekleyecektir.

Sonu net olan sitelerde Shift+Enter
Sonu org olan sitelerde Ctrl+Shift+Enter

Baþlat menüsündeki aramaya baþla da tüm dizinleri kullanmak.

Normalde aramaya baþlada dizinlerin aranmasý kapalýdýr, bunu açmak için Görev Çubuðundan Özellikler, Baþlat Menüsü, Özelleþtir, Dosyalarda Ara'yý bulun ve Tüm Dizinde Ara yý seçip kaydedin.

http://imageshack.us/">


Yukarýda dizin ekleme iþlemine sabit disklerinizin tümünü eklediyseniz, Artýk her türlü formattaki belgeleri baþlat menüsünden aratabilirsiniz.

Dolaþmayý Baþlat (týk) sesini kapatmak

Bu ses bazen beni çýldýrtýyor, windowsu ilk kurduðumda bu sesi kapatýyorum. iþlemi yapmak için baþlat aramaya baþla satýrýna mmsys.cpl yazalým (ses penceresine denetim masasýndanda eriþebilirsiniz.) ses efekti bölümünü açalým, Windows Gezgini Bölümünündan Dolaþmayý Baþlatý týklayýn, aþaðýdaki ses efekti bölümünden yok seçeneðini seçip, uygula deyin.

CRT monitörlerde Cleartype' ý kapatmak

Normalde LCD monitörlerde okunabilirliði kapatmak için geliþtirilen cleartype yazý efektini, CRT monitör kullanmak isteyenler kapatabilirler. Masaüstünde sað týklayýp, Kiþiselleþtirme, Pencere Rengi ve Görünümü, Daha çok renk seçeneði için klasik görünüm özelliklerini aç, gelen görünüm ayarlarý menüsünden, efektler, Cleartype olan seçili bölümü Stardart olarak deðiþtirin.

Windows Mail Önemsiz E-posta Seçenekleri

Hernekadar Windows Mail kullanmasamda, kullananlar için önemsiz(spam) maillerden kurtulmak için ilginç özelliði olduðunu düþünüyorum. Araçlar - Önemsiz e-posta seçeneklerinde Uluslararasý diye bir bölüm var, buradan mail adresinize ca,de,mx,au gibi adreslerden gelen spam mailleri engelleyebilirsiniz. yapmanýz gereken, engellenen üst düzey yetki alaný listesinden, sizi rahatsýz eden ülkeleri seçmek(bir çok asya ülkesini seçebilirsiniz.) Engellenen Kodlamalar listesindende farklý dillerde gelen e-postalarý engelleyebilirsiniz.

Windows Media Player'ý mini modda açmak

Her defasýnda windows media player'ýn mini modda açýlmasýný istiyorsanýz, WMP'ý açýn, Araçlar, Seçenekler, Yürütücü Baþlýðýnýn en altýndaki Bu metni içeren dosya adlarý için mini playerý baþlat satýrýna .mp3 yazýn.

http://imageshack.us/">


Artýk dinleyeceðiniz tek þarkýlar için WMP mini modda açýlacaktýr.

Sað týklanan içerik menüsüne Not defteri ile aç seçeneðini eklemek.

Not defteri bazen çok iþe yarayabiliyor, içerik menüsüne eklemek için öncelikle bir registry deðeril oluþturalým. Bunun içinde not defterini açalým. þu komutlarý ekleyelim.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri ile aç]
@=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Not Defteri ile aç\command]
@="notepad.exe %1"

daha sonra a.reg diye masaüstüne kaydedelim. þimdi bu kayýt anahtarýna týklayýp kayýt defterimize ekleyelim. artýk içerik menümüze not defteri ile aç seçeneðinide ekledik.

Vista'nýn ekrankoruyucularýna ayar çekmek

Vista güzel ekran koruyucularý ile geliyor. Aþaðýdaki linke eklediðim registy ayarlarý ile onlarýn þekillerini deðiþtirebilirsiniz.

http://rapidshare.com/files/40097308/Ekrankoruyucu_hcks.rar.html - http://rapidshare.com/files/4009730...cks.rar.html

http://imageshack.us/">

http://imageshack.us/">


Eðer tekrar önceki þekillerine dönmesini istiyorsanýz,
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Screensavers dan bubbles, mystify, ribbons seçeneklerinden yan paneldeki silmeniz yeterli.

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat