Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yerli Google yolda

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Donaným & Hardware
Forum Adı: Network
Forum Tanımlaması: Network veya internet konfigurasyonlarý Sorunlarý Ve Çözümleri
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3588
Tarih: 27-04-2024 Saat 21:09


Konu: Yerli Google yolda
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Yerli Google yolda
Mesaj Tarihi: 22-12-2007 Saat 21:18
Yerli Google yolda
 
 
Tek týk'la yýllar öncesine ait her türlü yazýlý evrak ve belgeye ulaþýlabilecek bir sistem hazýrlanýyor.

Aranan dosyalarýn bulunamadýðý evrak depolarý ve tozlu arþivler tarihe karýþýyor. Bunun yerine týpký arama motoru Google gibi tek týk'la yýllar öncesine ait her türlü yazýlý evrak ve belgeye ulaþýlabilecek bir sistem hazýrlanýyor.

1 Ocak 2008 tarihinden itibaren baþlatýlacak projenin mimarý Teknoloji Holding. Sisteme BelgeTurk Merkezî Kayýt Kuruluþu (MKK) ismi verildi. Benzer bir sistem AB ülkelerinde 20 yýldýr kullanýlýyor. Sistemin AB'ye 243 milyar Euro tasarruf saðladýðý belirtiliyor. Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Emin Hitay, MKK'nýn en çok devlet kurumlarý ve iþletmeler tarafýndan tercih edileceðini söylüyor.

Yeni uygulama sayesinde, fiziksel ortamda, kâðýt üzerinde yapýlan, teklif, sipariþ, kontrat, fatura, irsaliye/irsaliyeli fatura ve dekont gibi tüm 'resmî iþlemleri', elektronik ortamda, geçerli ve güvenli þekilde 'e-belge' olarak düzenlenebilecek. Kâðýt tüketimini asgari seviyeye indirecek proje hakkýnda bilgi veren Emin Hitay, Avrupa ülkelerinde e-belge yönetimi ile yýlda 20 milyar yaprak, 40 bin ton kâðýt tasarrufu saðlandýðýný, 12 ila 16 milyon aðacýn kurtarýldýðýný ifade ediyor. BelgeTurk ile Türkiye'de de benzer tasarruf oranlarýnýn yakalanabileceðini kaydeden Hitay, sistem için 4 milyon Euro yatýrým yaptýklarýný açýkladý. Bilgi teknolojileri alanýnda yeni bir pazar oluþturacak BelgeTurk için 2008'de net bir ciro hedefi öngörmediklerini ifade eden Hitay, þirketin iþ ortaklarý arasýnda, ERP sistem saðlayýcýlarý, elektronik imza servis saðlayýcýlarý (ESHS), bankalar, internet servis saðlayýcýlarý (ISP) bulunduðunu dile getiriyor. Söz konusu hizmetler, elektronik posta, web siteleri, internet bankacýlýðý ve cep telefonu üzerinden müþteriye sunulacak.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat