Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hamarat Robot

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3536
Tarih: 03-05-2024 Saat 17:24


Konu: Hamarat Robot
Mesajı Yazan: hackers_kral
Konu: Hamarat Robot
Mesaj Tarihi: 29-11-2007 Saat 22:11
Japonlarýn pamuk elli, hamarat robotu


http://www.wardom.org/link.php?url=http://www.upload.gen.tr/resim.php/s1/s0l2w9oi/pamuk.jpg.html">



Sohbet eden ve maharetli elleriyle yemek servisi yapan yeni bir robot geliþtirdi. Robotlarýn insana daha fazla benzetilmeye baþlandýðýnýn yeni bir iþareti olan yüksek teknoloji ürünü robot, E.T’yi andýrýyor.

Bir önceki robot Wendy’nin 21. yüzyýl versiyonu olarak “Twendy-One” adý verilen robot, kibar bir þekilde kavrayan yumuþak ellere ve parmaklara sahip. Robotun ellerine bir insanýn oturup kalkmasýna yardýmcý olacak güç de verildi.

Robotun ayrýca, ekmeði düþürmeden alabilme, buzdolabýndan istenilen yiyeceði alabilme, tostu tabaða koyup servis edebilme ve insanlarý yataktan kaldýrma özellikleri de bulunuyor.

“Twendy-One” projesini yürüten ve bugün projeyi tanýtan Waseda Üniversitesi makine mühendisliði bölümünden profesör Þigeki Sugano, bunun, birçok sistemle bütünleþtirilmiþ dünyadaki ilk robot olduðunu söyledi. Profesör, “Gücü esneklikle dengelemenin zor olduðuna da” dikkat çekti.

Bir Japon kadýnýn ortalama boyundan biraz daha kýsa olan 1,5 metre boyunda ve 111 kilogram aðýrlýðýndaki “Twendy-One”ýn milyonlarca dolarýn harcandýðý, 7 yýl süren çalýþmalarýn ürünü olduðu belirtildi.

Profesör Sugano, 2015’e kadar yaþlýlara yardým edebilecek ve bürolarda çalýþabilecek 200 bin dolar deðerinde daha uygun bir robot tasarlamayý planladýðýný da bildirdi. Ancak þimdilik bunun geliþme aþamasýnda bir çalýþma olduðunu belirten Sugano, Twendy-One’ýn bataryasýnýn ömrünün 15 dakika olduðunu ve her kullanýmda fazla ýsýnma eðilimin bulunduðuna da dikkat çekti.



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat