Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Seagate Çin Yolcusu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3312
Tarih: 26-05-2024 Saat 03:18


Konu: Seagate Çin Yolcusu
Mesajı Yazan: yks
Konu: Seagate Çin Yolcusu
Mesaj Tarihi: 09-10-2007 Saat 08:17
 
 
Sabit disk devi Seagate'e bile talip çýktý. Adý belirsiz Çinli bir þirket Amerika merkezli sabit disk üreticisini kendi bünyesine katmak için çalýþmaya baþladý.
Daha anlaþýlýr bir taným yapmak gerekirse, çalýþan sayýsý Þükrü Saraçoðlu stadýný durdurabilecek düzeyde olan Seagate Technology, en büyük disk üreticisi olmanýn yanýnda çalýþan miktarýyla da büyük bir þirket. Bunun da en büyük sebebi, sadece depolama ürünleri üretseler de neredeyse her parçanýn þirket bünyesinde ve ayrý ayrý fabrikalarda ve farklý ülkelerde üretilmesi diyebiliriz. Sabit diskler için sadece birkaç milimetrekarelik okuma kafasý üreten fabrikasý bile "Benimle kafa mý buluyorsunuz?" dedirtecek kadar büyük; daha ne diyelim.

Parayý Veren Düdüðü Çalar (mý?)

Her ne kadar Seagate yönetimi Bizim satýlýk þirketimiz yok! þeklinde konuþsa da, þirketin mali yapýsý sebebiyle paydaþlar ikna edilebilirse teknik olarak bir engel kalmýyor. Bu sýrada Birleþik Devletler'in devlet kýsmýnda küçük çaplý bir panik yaþanýyor. Hani olur da bir satýþ gerçekleþirse Çin'in komünist diskleri bizi yer mi? derdine düþen derin devlet, her ne kadar sabit disk ürünlerinin ihracatýnýn denetim altýnda olmamasý sebebiyle Yahu neden geriliyoruz ki? dese de diðer taraftan içleri içlerini yiyor diyebiliriz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat