Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MÜSLÜMAN ASTRRONOTLAR UZAYA ÇIKIYOR

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3266
Tarih: 06-05-2024 Saat 07:27


Konu: MÜSLÜMAN ASTRRONOTLAR UZAYA ÇIKIYOR
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: MÜSLÜMAN ASTRRONOTLAR UZAYA ÇIKIYOR
Mesaj Tarihi: 04-10-2007 Saat 22:47
Malezya’nın iki astronotu ilk defa uzaya çıkmaya hazırlanıyor. Müslüman astronotların dini vazifelerini yerine getirmede sorun yaşamamaları için kendilerine devlet tarafından bilgilendirme programı verilecek.Malezyalı iki astronot Muszafar Shukor ve Faiz Khaleed uzaya gitmek için 10 bin astronot arasından seçildi. Daha önce 1985 yılında uzaya çıkan Suudi Arabistan Prensi Sultan bin Salman ve İranlı iletişimci Anuşeh Ensari’nin deneyimlerinden yola çıkarak Müslümanlar’ın uzayda inançlarını yaşamakta zorluk çektiğini belirten Malezya devleti, Shukor ve Khaleed için bilgilendirme kitapçığı hazırlıyor.

Kitapçık yerçekimsiz ortamda namaz kılmaktan, uzay mekiğinde İslami usüllere göre yemek yemeğe kadar bir çok bilgi içeriyor. Nisan 2006’da Malezya’da İslam düşünürleri ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşen ve Müslüman astronotların uzayda yaşadıkları sorunları da ele alan konferansta, astronotların Kabe’nin yönünü saptayabilmeleri konusunda zorluk yaşadıklarına karar verildi. Konferans sonrası hazırlanmasına karar verilen kitapçık Müslüman astronotların oruçlarını ister uzaydayken, ister Dünya’ya döndükten sonra tutmasını, astronotun elinden geldiği kadar titizce Kabe’ye yönelmesini, ve helal olup olmadığından emin olmadığı yemekleri de açlığının aciliyetine göre yemeye karar vermesini söylüyor. Shukor ve Khaleed şu anda Moskova’da eğitim görüyor.

 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat