Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

windows xp ' nize ince ayar çekin

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar
Forum Adı: Windows Ýþletim Sistemleri
Forum Tanımlaması: Windows ve diðer iþletim sistemleri ile ilgili püf noktalar, sorularýnýz ve önerilerileriniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3107
Tarih: 26-04-2024 Saat 14:03


Konu: windows xp ' nize ince ayar çekin
Mesajı Yazan: kral
Konu: windows xp ' nize ince ayar çekin
Mesaj Tarihi: 27-08-2007 Saat 08:30
1)Daha fazla iþlemci gücü=Baþlat-Çalýþtýr-Aç satýrýna:"Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" yaz ve tamam.

2)XP'nin hýzlý kapatýlmasý=Baþlat-Çalýþtýr-Aç satýrýna regedit yaz sonra:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarýna ulaþ.Pencerini saðýndaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sað týkla ve deðiþtir
deðeri 20000'den 200 yap.
< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>

3)Son kullanýlan belgeler listesinin silinmesi=Baþlat-Çalýþtýr regedit yaz
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarýna ulaþýn ve ekranda sað týkla yeni DWORD deðeri yap deðerin adý “NoRecentDocsHistory” olarak yap.Ardýndan üzerine týklayarak kýsýtlamayý açmak için 1 deðerini gir yok ben belgeler geçmiþini istiyom diyosan 0 deðerini gir.Yeniden baþlat..

4)Bellek perfonmansýnýn arttýrýlmasý=Baþlat-Çalýþtýr regedit.Kayýt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarýna ulaþ;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift týkla ondalýk tabanýnda 1 deðerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift týkla ondalýk tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD deðeri oluþtur “IOPageLockLimit” olarak adlandýr ve deðeri ondalýk sistemde hangi rami kullanýyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarýsý için 40000 deðerini girin.
Yeniden baþlat…

5)Menü hýzlandýrýlmasý=Menülerde gezinirken kýsa bir gecikme yaþanýr bunu registry'de ki bir ayarýn deðiþtirilmesiyle giderilebilir.Kayýt defteri düzenleyicisini açýn "HKEY_CURRENT_USER\ControlPane l\Destop" altýdaki "MenuShowDelay" dizesine çift týklayýp 400 olan deðeri "0"olarak atadýðýnýzda sorun çözülür...

6)%20 internet hýzý artýþý=Windows xp professional %80 internet hýzýný kullanmanýza izin veriyor Ýnternetinizin hýzýný % 20 arttýrabilmek için
Baþlat >çalýþtýr >gpedit.msc >bilgisayar yapýlandýrýcýsý >yönetim þablonlarý >að >Qus paket zamanlayýcýsý >ayarlanabilen bant geniþliðini sýnýrla >etkin >bant geniþlik sýnýrý = 0 >uygula >TAMAM
(önceki bant geniþlik ise=20)

7)Tamamen silme= Kaldirdigimiz programin ismi hala görünüyorsa.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Windows\Curr entVersion \Uninstall... yanindaki + isaretli yere tiklayip actigimizda hepsini görebilirsiniz.Sað týkla ve sil…

diðerleri...

* Saat Dilimi Penceresine Þehrinizi Ekleyin

Regedit Düzen-Bul deyip Istanbul kelimesini aratýn. (GMT +02:00) Atina, Istanbul, Minsk yazan deðeri buluðunuzda Display yazan deðere çift týklayarak içinde yazýlanlarý deðiþtirin.

* Büyük Arabellek Ayarýyla Performansý Arttýrmak

Windows XP bir performans canavarýdýr. Windows unuzu hýzlandýrmanýn yollarýndan biri sistem arabelleðiyle ilgili deðerleri deðiþtirmektir. Windows sistem ve dosya arabelleðini dinamik olarak deðiþtirir. Bu þu anlama geliyor: dosya iþlemleri ile ilgili çok bellek gerektiðinde, Windows tüm sistem arabelleðini bu iþlem için kullanýr, bu da sistem takas dosyasýnýn þiþmesine yol açar. 256 MB üzeri ana belleðe sahip bilgisayarlar için yapacaðýnýz bir deðiþiklik sisteminizin performansýný arttýracaktýr. HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurren tControlSetContr olSession ManagerMemory Management altýnda LargeSystemCache deðerini 1 yapmanýz yeterli olacaktýr.

* Cevap Vermeyen Uygulamayý Daha Hýzlý Kapatmak

bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarýna ulaþýyoruz. Bu anahtar altýndaki HungAppTimeout deðerini 500 yapýn.

* Internet Explorer Hýzlý Açýlsýn

bunun için Explorer kýsayolunun sonuna –nohome satýrýný ekleyin.

* Ekran Koruyuculardan Kurtulun

Eðer XP ekran koruyucularýný kullanmýyor ve bunlardan kurtulmak istiyorsanýz Çalýþtýra C wINDOWSsystem32dllcache (eðer sistem D ye kurulu ise D yapýn) yazýn ve klasörü açýn.. buradaki bütün Ekran koruyucularý silin.daha sonra C:windowssystem32 içindeki ekran koruyucularý silin ve kurtulun.

* XP nin Firewall Özelliðini Kapatmak

Bu özellik o kadar büyük bir koruma saðlamamakla internet baðlantýsýnýn hýzýnýda büyük oranda düþürür. Bunu kapatmak için: Start-Connect to-Show All Connection (Baþlat-Baðlan- Bütün Baðlantýlarý Göster) bölümüne girin. Firewall korumasý olan baðlantýlar üzerinde bir kilit iþareti görürsünüz. Bu baðlantýya sað týklayýn ve Properties (özellikler) sekmesine girin. Daha sonra Advanced (Geliþmiþ) sekmesine girin. Daha sonra Internet Connection Firewall aktif halden çýkarýn.

* Windows XP yi Hýzlý Kapatma

Regedit HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarýna gidin ve AutoEndTask DWORD deðerini 1 yapýn.

* Windows Daha da Hýzlansýn

Windows XP de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son eriþim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanýþlý olsa da normal bir kullanýcý için pek bir anlma ifade etmez. Bunu kapatmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurren tControlSetCo ntrolFileSystem anahtarýna ulaþýn ve NtfsDisableLastAccessUpdate deðerini bulun ve 1 yapýn.

* Bilgisayar Otomatik Kapanmýyor

Windows XP den çýkarken bazen bilgisayarýn otomatik kapanmadýðý olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarýna ulaþýn ve PowerOffActive DWORD deðerini bulup deðerini 1 olarak deðiþtirin.


* Açýlýþ Süresini Kýsaltýn

NTFS dosya sistemli iþletim sisteminizde NTFS Check e yapacaðýnýz ufak ayarla bilgisayarýnýzýn açýlýþ süresini kýsaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK baþlangýç sayým zamanýnýn kullaným komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamaný daha aþaðýya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satýrýna CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayýda olabilir) yazmanýz yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetCon trolSessionManag erMemoryManagementPrefetchPara meters anahtarýna ulaþýn ve buradaki EnablePrefetcher deðerini 5 yapýn.

* Windows XP yi Hýzdan Uçurun

Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurren tControlSetContr olPriorityControl anahtarýna ulaþýn. Boþ bi yere sað týklayýp yeniden DOWRD deðeri deyin ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluþturduðunuz bu DOWRD deðerinin deðerini 1 yapýn.


Not1: Arkadaslar bilgisayarda bu tarz komutlara vakýf olmayanlar baska bi arkadasýndan yardým alarak bunlarý uygulayabilir. sonra yandým allah demeyin. trafik karýþýrsa Format atmanýz gerekir..!!!



Not2: En sonunda bilgisayarý ac kapa yapmazsanýz hiçbir iþe yaramadý düþüncesine kapýlabilirsiniz. Aç kapa yapýn bilgisayarýnýzý



-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: santua
Mesaj Tarihi: 15-11-2007 Saat 02:28
 paylaþýmýn için teþekkürler



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat