Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SOSLAR ve SALÇALAR

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=268
Tarih: 27-04-2024 Saat 08:20


Konu: SOSLAR ve SALÇALAR
Mesajı Yazan: kral
Konu: SOSLAR ve SALÇALAR
Mesaj Tarihi: 11-03-2006 Saat 02:13

 

BEÞAMEL SOS

 

 

Malzemeler ; 4 kiþi için

Bir küçük tencereye 2 kaþýk yað ile ¾ kahve fincaný Un konularak un hafifçe pembeleþinceye kadar (2 dakika kadar) kavrulur. Üzerine karýþtýrarak süt ve tuz ilave edilir. Muhallebi kývamýna gelinceye kadar karýþtýrýlýr. Piþince üzerine rendelenmiþ kaþar peynir ilave edilir.

Yemeklerde sos olarak kullanýlýr.   

35 gr Un (¾ kahve fincaný)

2 yemek kaþýðý Yað

1,5 bardak Süt

1 kahve fincaný Kaþar Peynir rendesi

Tuz

 

Afiyet olsun......

 

 

CEVÝZLÝ (ya da FINDIKLI) TARATOR

 

 

Malzemeler ; 4-6 kiþi için

Cevizler (ya da fýndýklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabuklarý çýkarýlmýþ ve ýslatýlmýþ 2 dilim ekmek içi katýlarak, iyice karýþtýrýlýr ve yine ezilir. 

Bu karýþýma azar azar karýþtýrýlarak zeytinyað katýlýr. Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yaðý içmesi saðlanýr. 

Son olarak tuz, 2 diþ dövülmüþ sarýmsak, sirke katýlýr ve iyice karýþtýrýlýr. Koyu olursa içine bir parça su katýlabilir.

100 gr Ceviz ya da Fýndýk Ýçi

2 dilim Ekmek Ýçi

2 kahve fincaný Zeytinyað

1,5 kahve fincaný Sirke

2 diþ Sarýmsak

Tuz

Tarator çeþitli yemeklerin yanýnda sos olarak kullanýlýr.

Afiyet olsun......

 

 

MAYONEZ

 

 

Malzemeler ;

Derin bir kaba 2 yumurta sarýsý, 2 tatlý kaþýðý tuz ve yarým kahve kaþýðý un konulur ve bir kaþýkla bir müddet karýþtýrýlarak, homojen bir kývam elde edilir.

Bu yumurta sarýsý karýþýmýna ýlýk bir bardak zeytinyað önce damla damla, sonra kaþýk kaþýk katýlýr ve bir kaþýkla hep ayný yöne çevrilerek yedirilmeye çalýþýlýr. Katýlan zeytinyað yedirilmeden yeni yað eklenmez aksi takdirde mayonez bozulur. 

Yaðýn tamamý verildikten sonra yine azar azar Limon suyu eklenir.  Mayonez yapýlmýþ olunur.

2 adet Yumurta Sarýsý

½ Limon

1 bardak Zeytinyað

½ tatlý kaþýðý Un

Hardal

Tuz, Karabiber

Mayonez Salata, Balýk, Et, Tavuk ve Sebzelerle kullanýlabilir.

Zeytinyað ilavesi sýrasýnda mayonez bozulursa, baþka bir kaba 1 yemek kaþýðý su konur ve karýþým kaþýk kaþýk yedirilerek ve hep ayný yöne çevrilerek bu suya ilave edilir. Bu yolla tüm karýþým öbür kaba alýndýðýnda Mayonez düzelir.

Afiyet olsun......

 

 

SOÐUK SPAGETTÝ SOSU

 

 

Malzemeler ; 4-6 kiþi için

Tüm malzemeleri mikserden geçirip, buzdolabýnda beklemeye býrakýn. Servis yaparken spagettinizin üstüne önce bu sosu sonra da parmesan peynirini koyunuz. 

2 adet Domates

½ Çay Fincaný küçük küçük kesilmiþ Yeþil Biber

½ Çay Fincaný küçük küçük kesilmiþ Kuru Soðan

Maydanoz

½ Çay Fincaný küçük küçük kesilmiþ ve piþirilmiþ Mantar

Kekik

Deðiþik tat arayanlara tavsiye ederiz. Ayný sos piþirilerek de kullanlabilir.

Afiyet olsun......



-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat