Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KUZU KAPAMA

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2142
Tarih: 02-05-2024 Saat 17:30


Konu: KUZU KAPAMA
Mesajı Yazan: dafne
Konu: KUZU KAPAMA
Mesaj Tarihi: 15-11-2006 Saat 01:05
MALZEMELER:

-1 kg. kemikli kuzu eti
-2 kaþýk yað
-1 kuru soðan
-12 adet yeþil soðan
-1 demet pazý
-1 marul
-1 havuç
-1 demet dereotu
-Tuz

YAPILIÞI:

l-Düdüklü tencereye et, ayýklanýp doðranmýþ kuru ve yeþil soðan, havuç, yaprak yaprak koparýlmýþ pazý, marul, tuz ve yað konup karýþtýrýlýr.
2- Ýki kahve fincaný da su ilave edilip kapak kapatýlýr. Orta ateþte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika piþirilir.
3- Soðuyunca kapak açýlýr. Servis tabaðýna alýnýp kýyýlmýþ dereotu serpilir. 



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat