Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Osmanlı İrmik Tatlısı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2073
Tarih: 27-04-2024 Saat 17:30


Konu: Osmanlı İrmik Tatlısı
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Osmanlı İrmik Tatlısı
Mesaj Tarihi: 12-11-2006 Saat 13:51
3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2,5 su bardağı irmik
• Yarım su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4,5 su bardağı su

   Hazırlanışı:


Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye yayılır. fırında’ da ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir.

Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su  tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

 


-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat