Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Deprem tatbikatı 7 kasım'da

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2002
Tarih: 29-03-2024 Saat 17:59


Konu: Deprem tatbikatı 7 kasım'da
Mesajı Yazan: kral
Konu: Deprem tatbikatı 7 kasım'da
Mesaj Tarihi: 04-11-2006 Saat 21:24
 Deprem tatbikatı 7 kasım'da
İstanbul Valisi Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü organizasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile koordineli olarak 7-9 Kasım günlerinde Bayrampaşa, Bağcılar, Kartal, Maltepe ve Eminönü ilçelerinde 7.2 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre gerçekleştirilecek tatbikatla ilgili bilgi verdi.

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Cengiz Arslan, Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir ve ilgili bürokratların katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Güler, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü organizasyonunda 2001'den beri planlı olarak gerçekleştirilen, 2006 yılı Mart ayından itibaren de planlaması yapılan "Afet- 2006 Arama ve Kurtarma Tatbikatı" gerçekleştirileceğini söyledi.

Tatbikatta, afet koşullarında gerçekleştirilecek müdahaleler ve öncesinden alınan tedbirlerin deneneceğini ifade eden Güler, "Tatbikat senaryoya göre depremin oluş anı olan 7 Kasım Salı günü saat 11.00'de 7.2 büyüklüğünde bir deprem faraziyesiyle başlayacak ve 9 Kasım Perşembe günü saat 15.00'de sona erecek" dedi.

Vali Güler, tatbikatın TSK ile koordineli olarak 7, 8 ve 9 Kasımda Bayrampaşa, Bağcılar, Kartal, Maltepe ve Eminönü ilçelerinde yapılacağını anlattı.

Güler, tatbikatta 257 resmi ve özel kurum ve kuruluş ile 21 gönüllü kuruluştan toplam 5 bin 644 personelin görev yapacağını, 1469 aracın 3 gün boyunca tatbikata iştirak edeceğini kaydetti.

Vali Güler, 125 bin kamu personeli ve okullarla birlikte 3 milyon kişinin katılımıyla ilk kez bu büyüklükte bir tatbikat gerçekleştirileceğini söyledi.


-------------
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat