Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Saçý dökülenlerin yeni umudu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1747
Tarih: 07-05-2024 Saat 03:59


Konu: Saçý dökülenlerin yeni umudu
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Saçý dökülenlerin yeni umudu
Mesaj Tarihi: 15-10-2006 Saat 18:20
 
 
Saçý dökülenlerin yeni umudu  
British Columbia Üniversitesinden dermatolog (deri hastalýklarý uzmaný) Prof. Dr. Stuart Maddin'in yürüttüðü projeyle geliþtirilen ve saç dökülmesini elektrik enerjisiyle tedavi ettiði belirtilen ''ETG'' cihazý dermatologlara tanýtýldý.
 
Ýthalatçý firma tarafýndan düzenlenen konferansta konuþan ETG cihazýný geliþtiren projenin koordinatörü, Kanadalý Prof. Dr. Maddin, elektrik enerjisi ile saç dökülmesini durdurarak, saçlarý canlandýrmaya yönelik tasarlanmýþ ETG tedavisinde saçlý deriyi uyarmak için düþük frekanslý ve düþük yoðunluklu elektrostatik ritmik darbelerin yarattýðý etkinin kullanýldýðýný anlattý. Prof. Dr. Maddin, klinik deneyler sonucunda ETG'nin herhangi bir yan etkisinin olmadýðýnýn anlaþýldýðýný ifade etti.

Prof. Dr. Maddin, ''Kadýn ve erkeklerde saç dökülmesine karþý kullanýlan bu cihaz tamamen güvenli. ETG tedavisi sýrasýnda 1 dakikalýk cep telefonu ile konuþtuðumuzda maruz kaldýðýmýz elektromanyetiðin 50 binde 1'inden daha az bir manyetik alan etkisinde kalmaktayýz'' diye konuþtu.
 
Saç dökülmesinin, þeker veya tansiyon hastalýðý gibi sürekli tedavi gerektiren bir durum olduðuna iþaret eden Prof. Dr. Maddin, haftada bir uygulanmasý gereken bu tedaviye belli bir süre geçtikten sonra ara verilebileceðini, uzun ara verilmesinin ise tedaviyi olumsuz etkileyeceðini vurguladý.
 
Prof. Dr. Maddin, tedavinin gençlerde daha olumlu sonuçlar gösterdiðini, ileri yaþlarda ise bu etkinin daha az olduðunu bildirdi.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat