Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocuklar, psikolojik destek alamýyor

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1647
Tarih: 07-05-2024 Saat 19:37


Konu: Çocuklar, psikolojik destek alamýyor
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Çocuklar, psikolojik destek alamýyor
Mesaj Tarihi: 11-10-2006 Saat 22:21
Ondokuz Mayýs Üniversitesi (OMÜ) Týp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Öðretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Akbaþ, "Her yýl çok sayýda çocuk, ihtiyacý olduðu halde ruhsal yönden destek alamamakta ve bu durum çocuklarýn geliþimleri ile eðitimlerini aksatmaktadýr" dedi.

Çocuklarýn ruh saðlýðý durumu ve bununla ilgili çocuklarýn bakýmýný saðlayan, onlarla sorumlu olan ebeveynlerin ruhsal durumunun saðlýklý olmasýnýn öneminin büyük olduðunu belirten Akbaþ, ailelerin çocuklarýn ruhsal durumu konusunda daha dikkatli olmalarý gerektiðini söyledi.

Ruhsal bozukluklarýn çok önemli olduðunu ve insanýn yaþamýný tamamýyla etkilediðini dile getiren Akbaþ, "Dünyada her yýl çok sayýda çocuk, ihtiyacý olduðu halde ruhsal yönden destek alamamakta ve bu durum çocuklarýn geliþimleri ile eðitimlerini aksatmaktadýr. Yaþam kalitelerini düþürmekte, hayatlarýný kaybetmelerine yol açmaktadýr. Yine anne ve babada ruhsal rahatsýzlýklar olduðunda, gerekli tedaviyi görmediklerinde, onlarla yaþayan çocuklarýn ruhsal hastalýklar açýsýndan risk altýnda olduklarý bilinmektedir. Bu nedenle yaygýn olan ruhsal tedavi alanlarla ilgili etiketlemeler yüzünden ya da baþka nedenlerle ruhsal tedavi alýmýnýn reddedimesinin geciktirilmesi, önemsenmemesi vahim sonuçlar doðurmaktadýr" diye konuþtu.

"Tüm dünyada ergen ölümlerinin en sýk ikinci nedeni intihardýr" diyen Akbaþ, "Ýntihar en sýk ölüm nedeni olmakla birlikte önlenebilir bir durumdur. Ýntihar edenlerin yüzde 90'ýnýn psikiyatrik hastalýðý vardýr. Bölgemizde yaptýðýmýz çalýþmalarda ailelerin ergenlerin önceki intihar giriþimlerinden habersiz olduklarý, þimdiki intihar giriþimi ile baþvuran ergenlerin tedavilerini ciddi olarak aksattýklarý ortaya çýkmýþtýr" þeklinde konuþtu.

-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: *_limon_*
Mesaj Tarihi: 29-10-2006 Saat 23:42
 evet bir kiþinin beden saðlýðý ,ruh saðlýðý ve çevresi iyiyse yerindeyse saðlýklýdýr.malesef anne babalar sadece beden saðlýðýyla ilgileniyor



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat