Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hotmail kullanýcýlarýna tuzak

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Donaným & Hardware
Forum Adı: Network
Forum Tanımlaması: Network veya internet konfigurasyonlarý Sorunlarý Ve Çözümleri
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=136
Tarih: 28-04-2024 Saat 19:35


Konu: Hotmail kullanýcýlarýna tuzak
Mesajı Yazan: GOLDMAN
Konu: Hotmail kullanýcýlarýna tuzak
Mesaj Tarihi: 09-03-2006 Saat 20:23

Hotmail kullanýcýlarýna tuzak
Ýnternet kullanýcýlarýnýn kandýrýlmasýyla çýkar elde edenler saymakla bitmez. Bunlarýn son örneði de, Hotmail kullanýcýlarýna "Hotmail Türkiye"den geliyormuþ gibi gönderilen ve adres toplama amaçlý bir e-posta mesajý.

Sahte e-postalarla, internet kullanýcýlarýnýn kandýrýlmasý ve çýkar saðlanmasý, karþýmýzda duran önemli sorunlardan biri. Geçtiðimiz haftalarda "Nokia Türkiye" adýna bir web adresi alýp, bu markaya ait telefonlarý pazarlayan ve sürekli Nokia Türkiye tarafýndan düzenlenmiþ gibi kampanya mesajlarý gönderen bir "uyanýk" türemiþti.

Bu kez ise, Hotmail kullanýcýlarýný kandýrmaya çalýþan, bildik bir numarayla karþý karþýyayýz. "Türkiye'nin reklamý artýk sadece bir týkla karþýnýzda" konusuyla gelen bu tuzak e-postada mailto:reklamturkiye@hotmail.com - reklamturkiye@hotmail.com adresinin Hotmail'in Türkiye Reklam bölümüne ait olduðu ileri sürülüyor ve bu adrese ne kadar fazla kiþinin "Kampanya kayýt" konulu mesaj göndermesini saðlarsak, þirketin kampanyalarýndan yararlanabileceðimiz ileri sürülüyor. Hatta þöyle garip bir hesap bile yapýlmýþ:

"Kampanyalardan sizlerinde faydalanmanýz için en az 10 krediniz olmasý gerekmektedir. Gönderdiðiniz maillerden. 10 tane mail kampanya kayýt konusu ile mailto:reklamturkiye@hotmail.com - reklamturkiye@hotmail.com a maili yanýtlarsa 1 kredi sahibi olacaksýnýz."

Sahte olduðu iðreti dilinden ve yarým yamalak imlâsýndan anlaþýlabilen bu tür mesajlarýn amacý gayet açýk. Amaç, "spam" (talep edilmemiþ e-posta) gönderimi yapmak için, e-posta adresi toplamak ve bunlarý satmak. E-Posta adresi toplamak için planlanmýþ bu tezgâhta, önemli bir ayrýntý dikkat çekiyor.

Bu kiþi ya da kiþiler, sadece adres toplamakla kalmýyor, sattýklarý adreslerin çalýþýr durumda olup olmadýðýný bu yolla kontrol ediyorlar. Ayrýca, birbirlerine bu sözde kampanya mesajlarýný "forward" edeceklere, mailto:reklamturkiye@hotmail.com - reklamturkiye@hotmail.com adresini, sonraki mesajlarýn "Junk Mail"e düþmemesi için "Kontak Listesi"ne de eklenmesi gerektiðini hatýrlatýyorlar.

Siz siz olun; "30 mailde 3 kredi, 100 mailde 10 kredi hakký kazanacak ve tüm indirimli kampanyalardan faydalanacaksýnýz" denilen bu e-postalara asla cevap vermeyin!

Bir not da, Hotmail Türkiye'nin baþýnda bulunan sevgili Ebru Çapa'ya; Ebru haným, mailto:reklamturkiye@hotmail.com - reklamturkiye@hotmail.com adresi üzerinden kullanýcýlarýnýzýn kandýrýlmasýna seyirci kalmayacaksýnýz, eminim!

Haber: Melih Bayram Dede
Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/ - www.yenisafak.com.tr




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat