Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fenerbahçe:2-1:Galatasaray

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=121
Tarih: 28-04-2024 Saat 19:40


Konu: Fenerbahçe:2-1:Galatasaray
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Fenerbahçe:2-1:Galatasaray
Mesaj Tarihi: 09-03-2006 Saat 09:04
Fortis Türkiye Kupasý'nda erken final diye tabir edilen büyük maçta, Fenerbahçe, Galatasaray karþýsýnda ilk yarýyý 25.dakikada Luciano'nun golüyle 1-0 önde tamamlanýrken, ikinci yarýda daha istekli olan Galatasaray 56.dakikada Ümit Karan'la eþitliði yakaladý. Bitime 5 dakika kala Alex serbest vuruþtan Fenerbahçe'nin üstünlük sayýsýný getirdi.
Galatasaray'da sakatlýðýndan dolayý Saidou yok, kalede ise Eric Gerets'in tercihi Aykut oldu. Fenerbahçe'de kaleyi koruyan ise görev yaptýðý 18 maçta 18 gol yiyen Volkan. Son 5 lig maçýnda 10 puan kaybederek koltuktan inen Sarý-Lacivertliler, yeni lider Cim Bom’u devirip kötü gidiþe ‘dur’ demek istiyor. Yokluklar içinde zirveyi ele geçiren Aslan da Saracoðlu’na destan yazmak için sahada. Artýk nefesler tutuldu, Kadýköy’de kozlar paylaþýlýyor.

Maça çýkan her 2 takým oyuncularý da oldukça gergin. Kadýköy; 5.dakikada Necati - Aurelio, 8.dakikada ise Appiah - Ayhan tartýþmasýna sahne oldu.

Gün boyu yaðan yaðmurdan dolayý, maç öncesine kadar zeminin üzeri kaplý olsa da Kadýköy'de zemin çok kötü ve yer yer su birikintileri bulunurken oyuncular top sürmekte zorlanýyor. Ýlerleyen dakikalarda oyuncularý çok kötü bir zemin bekliyor.

Taraftarlarýn maça ilgisi oldukça fazla yaklaþýk 45 bin seyirci yerini alýrken Sarý Kýrmýzýlý ekibin taraftarlarý da kendilerine ayrýlan yerlerini tamamen doldurmuþ durumda.

Derbiye Galatasaray baþlarken ilk þut, maçýn ilk dakikasý içerisinde Necati'den geldi. Ýlk faul ise 2 dakikada Ümit Özat tarafýndan Hasan Þaþ'a yapýlýrken, ilk korneri de 6.dakikada Hasan Þaþ kullandý. Geride kalan haftalarda sýk sýk ofsayta düþtüðü için eleþtirilen Anelka, maçýn 9.dakikasýnda maçtaki ilk ofsayta düþtü. Maçýn en ilk önemli pozisyonunu Fenerbahçe, Alex ile sað kanattan kullanýlan korner sonrasýnda Servet'in kafa vuruþu ile yakaladý.

Önemli Dakikalar;
14.Dakika: Hasan þaþ'ýn sað kanattan cezaalaný içerisine pasýnda Ayhan topu aldý ama ayaðýndan fazla açýnca top auta çýktý.
15.Dakika: Sað kanattan kullanýlan kornerde Servet'in kafa vuruþunda kaleci Aykut topu kornere çeldi, Fenerbahçe adýna çok büyük bir fýrsattý.
18.Dakika: Cezasahasýna atýlan topta Anelka'nýn vuruþu direðin dibinden auta çýktý.
19.Dakika: Anelka'nýn cezaalanýnýn sol çaprazdan þutunda top kaleci Aykut'ta kaldý.
20.Dakika: Alex'in sol kanattan içeri girdiði pozisyonda Tuncay'dan önce kalecide kaldý.
25.Dakika: Ýleride kalan Luciano'ya uzun pasta Luciano topu düzeltti cezayayý üzerinden þutunda kaleci Aykut'u maðlup etti. 1-0.
38.Dakika: Sað kanattan içeri ortada 6 pas içerisinde boþ kalan Hakan, topu düzeltti ama vuruþunda top üstten auta çýktý. Galatasaray adýna çok net bir gol pozisyonuydu.
40.Dakika: Necati cezayayýna doðru yöneldi, karþýsýnda 2 Fenerbahçeli oyuncu vardý solda ise boþ bir arkadaþý, pas vermek yerine þut çekmeyi denedi vuruþunda top defanstan döndü.
43.Dakika: Orhan'ýn soldan ortasýnda top Önder'i geçti ama Hakan'ý tutan Luciano topu kornere yolladý.
56.Dakika: Hasan Þaþ'ýn ara pasýnda Hakan içeri girdi 6 pasa pasýnda Ümit Karan kaleci Volkan'ý maðlup etti.
62.Dakika: Hasan Þaþ'ýn içeri ortasýnda Necati'nin kfa vuruþu auta çýktý.
67.Dakika: Aykut oyunu kurarken Alex topu alýp kaleye gönderdi, hakem golü saymadý. Tartýþýlacak bir pozisyon.
70.Dakika: Hýzlý gelen Galatasaray'da Orhan Ak kaleci Volkan ile karþý karþýya kalýp topu aðlarla buluþturdu ama hakemin kararý ofsayttý, sonrasýnda itirazlarýndan dolayý sarý kart gördü.
76.Dakika: Sol kanattan ara pasla içeri giren Tuncay'ýn pasýnda Nobre kaydý düþtü, çok net bir gol pozisyonuydu Fenerbahçe üstünlük sayýsýný kaçýrdý.
78.Dakika: Sol kanattan gelen Ümit Karan'ýn þutunda kaleci Volkan topu kornere çeldi.
83.Dakika: Alex cezayayýnýn 1 metre saðýnda Tomas tarafýndan yerde kaldý, çok tehlikeli bir noktadan Fenerbahçe serbest vuruþ kullanacak.
85.Dakika: Alex'in vuruþunda top aðlarla buluþtu.
87.Dakika: Hakan'ýn sol çaprazdan vuruþunda kaleci Volkan topu kornere çeldi.
89.Dakika: Nobre'nin pasýnda sol kanatta topla buluþan Alex'in þutunda top kaleye paralel gitti.
90.Dakika: Sað kanatta Nobre'nin düþürülmesiyle kazanýlan serbest vuruþta Galatasaray kalesi önünde büyük bir karambol yaþandý, çigi üzerinde önce Aykut sonra da Song'dan dönen topu defans kornere attý.

Ýlk 11'ler

FENERBAHÇE
1. Volkan
2. Luciano
3. Önder
4. Servet
5. Ümit Özat
6. Deniz
7. Appiah
8. Aurelio
9. Tuncay
10. Alex
11. Anelka

GALATASARAY
1. Aykut
2. Sabri
3. Orhan
4. Tomas
5. Song
6. Volkan
7. Hasan
8. Ayhan
9. Hakan Þükür
10. Necati
11. Ümit

Stat: Þükrü Saracoðlu
Saat: 20,00
Hakem: Cüneyt Çakýr
Yayýn: Lig TV
Goller: Luciano 25', Ümit Karan 56', Alex 85'
Sarý Kartlar: Volkan 25', Hakan 38', Sabri 52', Deniz 62', Orhan 72', Ümit Karan 86', Tomas 90'
__________________


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat