Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baron, Kurtlar Vadisi’ni eleþtirdi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=11
Tarih: 20-05-2024 Saat 00:27


Konu: Baron, Kurtlar Vadisi’ni eleþtirdi
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Baron, Kurtlar Vadisi’ni eleþtirdi
Mesaj Tarihi: 08-03-2006 Saat 00:12
DENÝZLÝ’ye gelen tiyatro sanatçýsý Zafer Ergin, ‘Baron’ rolünü oynadýðý Kurtlar Vadisi dizisini eleþtirdi, dizinin toplumu olumsuz etkilediði iddia etti.
Deniz Türkali ile birlikte oynadýðý ‘Kuklacý’ adlý oyunu sahnelemek için Denizli’ye gelen Zafer Ergin, ‘Kurtlar Vadisi Irak’ filmini yer bulamadýðý için izleyemediðini söyledi.
Basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtlayan Zafer Ergin, Kurtlar Vadisi dizisinin topluma zarar verdiðini iddia ederek, “Toplum Polat Alemdar kimliðine bürünmeye çalýþýyor. Lacivert takým elbiseli, elinde tespihle Polat havasýnda binlerce, hatta milyonlarca insan bu diziyi izliyor'' dedi. Ergin, sözlerini þöyle sürdürdü:
“Kurtlar Vadisi dizisindeki yaþanan olaylarda gerçekte yaþanan olaylardý, kiþiler her ne kadar hayali dense de toplumdan alýnan gerçek kiþilerdi. Ýlk bölümlerin reytingi düþüktü, ancak halka damardan girilince izlenme oraný birden arttý. Dizide yaþanan olaylarda gençlere kötü örnek olundu. Ben de bu nedenle diziden ayrýlma kararý aldým. Kurtlar Vadisi Irak filmini izlemek için fýrsat bulamadým, fýrsat bulduðumda ise yer bulamadýðým için izleyemedim. Kurtlar Vadisi dizisinde sýkýntý yaratan sahneler de oldu.'' .
Ergin, Kurtlar Vadisi dizisinin toplumu çok etkilediðini, kendisini gerçek baron sananlarýn bile olduðunu söyledi. Ünlü tiyatrocu, “Beni gerçek baron sananlar oluyor. Haraç vermek isteyenler, gittiðim yerde yediðim yemeðin, bindiðim taksinin parasýný almak istemeyenler oluyor. Tamam insanlarýn ilgi göstermesi güzel, ama topluma kötü örnek olduðumuzu düþünüyorum'' dedi.
Ergin, bir havaalanýnda yaþadýðý ilginç olayý anlatýrken çantasýna traþ makasý koyduðunu, X- Ray cihazýndan geçerken kadýn polis memurunun tedirgin olduðunu, makasý gördüðünü baþka bir polise söylediðinde ise “Baþýna bela mý alacýksýn? Karþýndaki Baron'' yanýtýný aldýðýný söyledi.
Ýki polis arasýndaki bu diyaloða güldüðünü belirten Ergin, kapkaç terörüne de deðinerek “Ülkemizde yeni bir ticari faaliyet olan, kapkaç terörü diye bir þey çýktý. Gece rahat rahat gezmeye çýkamýyorum. Zorla para isteyenler oluyor. Dört korumayla geziyorum'' dedi. Ergin, ardýndan korumayla gezdiði açýklamasýnýn espri olduðunu söyledi

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat