Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Öğretmen açığı 25 bin"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Öğretmen açığı 25 bin"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Öğretmen açığı 25 bin"
    Gönderim Zamanı: 15-09-2007 Saat 00:11
 "Öğretmen açığı 25 bin"
 
 
Çelik, hükümetinin yeni eğitim yılına yönelik stratejilerini açıkladı
 
       
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün 25 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu, 10 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yapacaklarını açıkladı.

OKS bu yıl son kez yapılacak, ÖSS sistemi değiştirilecek, olgunluk sınavı yapılacak. Yeni anayasa kapsamında YÖK'ün yapısı da değiştirilecek.
 
Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 2007-2008 eğitim-öğretim yılı başlangıcı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
 
Son günlerde ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğu konusunun tartışıldığını anımsatan Çelik, bu konuda farklı yorumlar yapıldığını ifade etti.
 
Çelik, "bugün itibariyle ihtiyaç duyulan öğretmen sayısının 25 bin olduğunu belirtirken, branş öğretmenliğinde de 12 bin fazlalık bulunduğunu" kaydetti.
 
Hüseyin Çelik, geçen günlerde 30 bin öğretmen ataması yaptıklarını, önümüzdeki günlerde de 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacaklarını bildirdi.
 
Atamaların ihtiyaca göre yapılacağını anlatan Çelik, en fazla atamanın sırasıyla İstanbul, Şanlıurfa, Van, Hakkari ve Ağrı illerine yapılacağını dile getirdi.
 
Çelik, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Bartın, Yalova ve Tunceli'de 9 yeni üniversitenin açılacağını da bildirdi.
 
Muhalefete eleştiri
 
Hüseyin Çelik toplantıda ayrıca, "Hükümetimizin muhafazakar yapısından yola çıkarak özellikle dini konularında bize karşı muhalefet stratejisi geliştirilmesi kabak tadı vermiştir" dedi. Çelik, bu muhalefet stratejisini haksız bulduğunu söyledi
Yukarı Dön
AJAN Açılır Kutu Gör
Super Moderator
Super Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 26-01-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı AJAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-09-2007 Saat 03:00
 bizim bu eğitim sistemimiz değişmedikçe öğretmenler hep açıkta kalır böyle işte


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.162 Saniyede Yüklendi.