Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - IIS (Klasör İzinleri) !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

IIS (Klasör İzinleri) !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: IIS (Klasör İzinleri) !
    Gönderim Zamanı: 12-06-2009 Saat 11:01

İnternetten bir sitenin scriptini indirdiniz ve localhost`a attınız. Örneğin scriptin bulunduğu yer C:\Inetpub\wwwroot\www dizini olsun. Db dosyaları ise C:\Inetpub\wwwroot\db içinde bulunsun.

Browser`den localhost/www diye sayfayı çağırdığınızda “Bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok” hatası alıyorsunuz.

Peki bunu nasıl düzeltebiliriz? Bu hatayı dosya sisteminiz NTFS ise alırsınız.

Öncelikle www klasörüne sağ tıklıyoruz daha sonra “web paylaşımı” bölümünden “Bu klasörü paylaştır”ı seçiyoruz. Açılan pencereden bütün erişim izinlerini veriyoruz (Okuma, yazma, komut dosyası kaynağı erişimi, dizinlere göz atma) Ayarları Ok`leyip sayfayı kapatıyoruz.

Şimdi localhost/www diye sayfayı çağırdığınızda kullanıcı adı/şifre isteyebilir. İE kullanan kullanıcılar için kullanıcı adı bölümü otomatik olarak doldurulur siz sadece oturum açtığınız şifreyi girersiniz fakat Firefox kullanıyorsanız kullanıcı adı bölümünüde kendiniz yazmalısınız. Bu ad sizin bilgisayarda kullandığınız oturum adıdır. Örnek vermek gerekirse admin, Ahmet, Mehmet, FenTanyL vs. olabilir.

Kullanıcı adı ve şifreyi doğru olarak girdiğinizde birçok script tam olarak çalışır fakat db`yi ilgilendiren işlemler yapmak istediğinizde bazen “Microsoft JET Database Engine (0×80004005) İşlem, güncelleştirilebilir sorgu kullanmalıdır.” hatası alırsınız.

Bu durumda db klasörü için yine aynı işlemleri yapmak zorundasınız demektir.

Ek olarak database dosyalarının bulunduğu klasörleri kesinlikle “Salt okunur” yapmayın. Çünkü yaptığınız işlemlerin bazıları database ile ilgilidir ve databasein güncellenmesi gerekebilir. Dosya salt okunur olarak belirlenmiş ise güncelleme yapılamaz ve yine aynı hatayı alırsınız.

Not : wwwroot klasörü içinde www adındaki klasörümüze bildiğiniz üzere izinler verdik. wwwroot içinde yine www adındaki bir başka script koymadan önce mutlaka daha önce www adını verdiğiniz klasörün izinlerini kapatmanız ve Web Paylaşımı sekmesini iptal etmelisiniz aksi taktirde hata alırsınız.

Eğer halen bir hata veriyorsa bunun nedenini ancak sayfadan aldığınız hata kodları ile anlayabilirsiniz.

Saygılar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.