Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Türkiye fiber liginde 7'nci
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Türkiye fiber liginde 7'nci

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yıldız Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-03-2012
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye fiber liginde 7'nci
    Gönderim Zamanı: 27-03-2012 Saat 00:54
Süper hızlı internet altyapısı sağlayan fiberoptik altyapı teknolojisi liginde Türkiye G20 ülkeleri arasında 7'nciliğe yükseldi. Türkiye en hızlı büyüyen ülkelerden biri oldu.

Süper hızlı internet yatırımlarını artıran Türkiye'nin fiber internet altyapısı da genişlemeye devam ediyor. Fiber internet konusunda dünyanın önde gelen kurumu Uluslararası FTTH Konseyi'nin (Fiber-To-The-Home/ Eve Kadar Fiber) son raporunda Türkiye, fiber internet penetrasyonunda G20 ülkeleri arasında bir sıra daha ilerleyip, İtalya'yı geçerek 7. sıraya yükseldi. Raporda Turkcell Superonline, Avrupa'da fiber internette 1 milyonun üzerinde hane sayısına ulaşan 10 proje arasında yer aldı. Uluslararası FTTH Konseyi'nin geçen yılki raporunda Türkiye, Güney Kore, Japonya, ABD, Rusya, Çin ve Fransa'dan sonra 7. sırada yer alarak İtalya'yı geride bıraktı. Türkiye, raporda 2011'in ikinci yarısında en yüksek oranda büyüyen ülkelerden biri oldu. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 1 milyon haneyi kısa sürede aştıklarını belirterek, "Yatırım planlarımız ancak farklı tarafların işbirliği ile gerçek olabiliyor. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık ve destek olmasını, bizim gibi ülkeye yeni altyapılar kazandıran özel şirketlerin yanında olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Evin değerini hızlı internet artırıyor
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, hızlı internetin emlak fiyatlarının ve kentlerde yaşam kalitesinin artmasına katkı sağladığını vurgulayarak, "Geçen yıl bu listeye 8. sırada girmiştik. Bu yıl dünyanın en büyük ekonomilerini temsil eden G20 ülkeleri arasında Türkiye'nin İtalya'yı da geride bırakarak 7. sıraya yükselmesinde pay sahibi olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ülkemizin dünyadaki en hızlı internet teknolojisi olan fiber interneti evlere kadar getiren ilk şirketi olarak, Türkiye'nin bu yeni iletişim altyapısına sahip ülkeler arasında daha da yükselmesi için gerekli altyapı yatırımlarına devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.