Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Eğitim Dünyası > İlköğretim ve Lise
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Lise öğrencilerine ’’OECD sınavı’’
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Lise öğrencilerine ’’OECD sınavı’’

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lise öğrencilerine ’’OECD sınavı’’
    Gönderim Zamanı: 17-04-2006 Saat 01:15
Ankara (AA)- Türkiye'deki lise öğrencileri, OECD'nin PISA (Program for International Student Assessment-Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) kapsamında düzenlediği ve 40'a yakın ülkenin öğrencilerinin katılacağı sınava hazırlanıyor.

Sınav, gelecek ay Türkiye'de 7 bölgede 50 ilden seçilen 161 lisede, toplam 5 bin 35 öğrenciye uygulanacak. Sınav, katılan tüm ülkelerde eş zamanlı uygulanacak.
Bundan önce matematik ağırlıklı uygulanan ve sonuçları açısından Türkiye'nin 41 ülke arasından 34. sırada yer aldığı sınav, bu yıl fen bilimleri ağırlıklı gerçekleştirilecek. Fen bilimlerinin yanı sıra öğrencilerin matematik ve ''okuma becerileri''ndeki yetenekleri de ölçülecek. Öğrencilere, bu alanlarla ilgili testlerin yanı sıra anketler de yöneltilecek.

OECD'nin uyguladığı PISA projesi kapsamında gerçekleştirilen sınavlar, OECD ülkeleri ile diğer bazı ülkelerdeki 15 yaş grubu öğrencilerin, zorunlu eğitim sonunda ''günümüz bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlara hangi ölçüde hazırlıklı yetiştirildiklerini belirlemek amacıyla'' uygulanıyor. Bu çerçevede öğrencilerin okuldaki müfredatını ne kadar öğrendikleri değil, sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilme yetenekleri, akıl yürütme ve okulda öğrendikleri fen ve matematik kavramlarını kullanarak etkin bir iletişim kurma becerisine sahip olup olmadıkları ölçülüyor.
 
Sınavın, bu yıl fen bilimleri ağırlıklı olarak gerçekleştirilecek bölümünün sonuçları, projeye katılan ülkelere 2007 yılının Aralık ayında gönderilecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.