Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - dünyanın en ilginç aynası
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

dünyanın en ilginç aynası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: dünyanın en ilginç aynası
    Gönderim Zamanı: 16-04-2006 Saat 04:20
Geleceğin alışveriş merkezlerinde müşterilere kıyafetlerini akıllı aynalar tanıtacak. Ödemeler ise kredi kartından düşülecek.


Alışverişe ayrılan zamanın çoğu kuyrukta beklerken veya giyeceğiniz kıyafetleri denerken geçiyor. Alman perakende devi Metro'nun CeBIT'te tanıttığı yeni akıllı sistemler yardımıyla bu zaman kayıpları artık tarih olacak. Fuarın, Gelecek Parkı (Future Park) bölümünde sergilenen yeni teknolojilerle geleceğin alışveriş ortamını bugüne taşındı. Artık akıllı aynalar almayı düşündüğünüz kıyafetleri üzerinize giymeden denemenizi sağlayacak. Aynı sistem makyaj malzemeleri için de kullanılıyor. Bunun için müşterinin seçtiğiniz ruju yerinden oynatması yeterli oluyor. Ekran üzerindeki dijital manken müşteriye rujun nasıl duracağını gösteriyor. Diğer yandan alışveriş sepetleri de hızla akıllanarak yapılan alışverişin tutarını kasaya gitmeden sepetin içerisinde hesaplayacak. Bu yeniliklerin gerçekleşmesini sağlayan teknoloji ise ürünlerin üzerinde bulunan RFID adlı yeni nesil barkod sistemi.
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.150 Saniyede Yüklendi.