Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Yazılı ve Görsel Program Anlatımları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Toplu resim boyutlandırma, Toplu resim formatı değiştirme, IrfanView 4.0
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Toplu resim boyutlandırma, Toplu resim formatı değiştirme, IrfanView 4.0

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Toplu resim boyutlandırma, Toplu resim formatı değiştirme, IrfanView 4.0
    Gönderim Zamanı: 20-04-2011 Saat 11:43

Toplu Resim formatı değiştirme, Toplu resim Boyutu değiştirme programı  IrfanView


IrfanView 4.0 Türkçe

 
 
Not: Anlatım 4.0 versiyonuna göre yapılmıştır.

 

Programın yeni versiyonlarını aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz

http://www.irfanview.com/

 

IrfanView programının   toplu resim formatı değiştirme ve toplu resim  boyutlandırma  özelliklerinin kullanımından bahsedeceğim

Kurmuş olduğunuz  IrfanView programını çalıştırın

Klavyeden B tuşuna basın   karşınıza aşağıdaki gibi  toplu dönüştürme ekranı gelecektir.

Kaydetme klasörü kısmından dönüştürdüğünüz resimlerin kaydedileceği yeri seçin. Çoklu Dönüştürme Ayarları kısmından  Resimlerinizi hangi formata çevirmek istiyorsanız  o formatı seçin.  Ayarlar Butonu sayesinde resim kalitesini ayarlayabilirsiniz %100 ü seçmenizi tavsiye ederim.

 

Resimleri otomatik olarak boyutlandırmak istiyorsanız 

Gelişmiş ayarları kullan seçeneğini işaretleyin sonra Gelişmiş ayarları seç butonuna tıklayın karşınıza gelen ekrandan

Resimde gösterilen alanları işaretleyin  ben resim genişliklerinin 400 piksel olması için 400 yazdım   siz istediğiniz resim genişliğini girebilirsiniz resim yüksekliğini program otomatik olarak ayarlar veya  boy kısmına resim boyutunu yazarsanız  resim genişliğini program otomatik olarak ayarlar. Bu ayarları yaptıktan sonra tamam butonuna tıklıyoruz.

 

Şimdi dönüştürmek istediğiniz resimleri seçin

Konum kısmından istediğiniz resimleri seçin. Ben deneme klasöründeki resimlerin tamamını  değiştirip yeniden boyutlandıracağım için tümünü ekle Butonuna tıklıyorum.

Resim seçme işlemi bittikten sonra başlat butonuna tıklayıp bekleyin.

İşlem bitiminden sonra karşınıza gelen ekrandaki  çıkış butonu aktif olacaktır  çıkış deyip programı kapata bilirsiniz.

 

Farklı programlar ile de bu tarz işlemleri yapabilirsiniz bu programın avantajı ücretsiz olması ve Türkçe dil desteğinin yaygın olmasıdır.

 
 
Programın diğer özellikleri

IrfanView ücretsiz, çok hızlı ve küçük olmasına rağmen çok büyük işler başarabilen bir resim göstericisi. Hem yeni başlayan kullanıcılara hem de profesyonellere aynı anda hitap edebilmek için gerektiği kadar basit ve kullanışlı olmaya çalışan bu program ile bir resim göstericide olması gerekenden fazlası bulunuyor.
IrfanView kendi çapında yeni ve ilginç özellikler bulundurarak diğer grafik göstericilere göre farklı bir konum elde etmeye çalışan program diğer gelişmiş grafik göstericilerden fikir ve özellik çalmak yerine daha yaratıcı olunup enteresan özellikler barındıran bir yazılım. Uzun süredir dünya üzerindeki gerek web sitesi yaratıcıları gerekse ev kullanıcıları tarafından çok tercih edilen IrfanView bilgisayarınızda bulunması gereken başlıca programlardan biri diyebiliriz.
IrfanView dünya üzerindeki çoklu (animasyonlu) GIF desteği veren ilk Windows grafik göstericisi olmakla da herzaman ilklerin ve yeniliklerin programı olduğunu kanıtlıyor. Aynı şekilde çoklu TIF ve çoklu ICO desteği veren dünya çapındaki ilk resim göstericiler arasında bulunan program sahip olduğu bir çok gelişmiş özellikle size en zor işlerde bile kolaylık sağlıyor.

Programın dikkat çeken arayüzü gerçekten yeni kullanıcılar içinde çok kolay. Sezgisel olarak istediğiniz buttonları aradığınız yerlerde bulabiliyorsunuz. “Thumbnails” desteği ile klasörleri küçük resimler şekilde görebiliyorsunuz. Enteresan özelliklerden biri “Yeniden Aç” (Reopen) seçeneği değişiklik yaptığınız resimleri kaydetme işlemi yapmadıysanız ilk hali ile diskten tekrar geri açabilmenize olanak sağlıyor.
IrfanView’in Desteklediği Dosya Formatları:
JPG, GIF, BMP, TIF, PNG, LWF, PCX, TGA, PCD, RAS, RLE, DIB, ICO, CUR, ANI, WMF, EMF, PPM, PGM, PBM, IFF, PSD, CPT, CLP, EPS, CAM, G3, WAV, MID, RMI, AIF, MP3, WMA.
Yazılım son hali IrfanView 4 ile birlikte kurulum sırasında iki tane Google aracı yüklemesiyle geliyor. İsterseniz bu kurulumları yapmadan geçebiliyorsunuz. Program sizlere resimleri açmanıza ve onları düzenlemenize olanak tanıyor. Birçok media formatında bu özelliği destekleyen programla resimleri kesip, biçebiliyorsunuz. Batch dönüşümü, ekleme, keskinleştirme veya blur efektleri verebiliyor, panoramalar yaratabiliyor, renkleri değiştirme modları ile kolalıkla işlem yapabiliyorsunuz.

Program birçok resim, video ve ses formatı için plug-in desteği de bulunduruyor. MP3, AVI, Audio CD ve WMA gibi yeni medya türerine verdiği destek ile çok enteresan bir yer alan IrfanView 4 arayüz olarak hala basitliğini ve kolaylığını koruyor. IrfanView kısayolu, masaüstünüzden resimleri bir gezginle gezmeniz için bu yeni sürümde yerini almış bulunmakta. Resimlerinizi artık bu gezgin ile daha hızlı bir şekilde gezebiliyorsunuz

 

Saygılarımla

invertor



Düzenleyen invertor - 20-04-2011 Saat 11:56
Yukarı Dön
wolf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-07-2009
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı wolf Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-04-2011 Saat 00:08
Anlatım çok iyi olmuş ellerinize sağlık. Resimleri topluca boyutlandırma çok işe yarıyor. Onca uğraş yerine iki dakikada hallediyorsun. Ayrıca IrfanView de ücretsiz. Daha ne olsun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.