Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Terim Kütüphanesi(Bölüm 2)
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Terim Kütüphanesi(Bölüm 2)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Terim Kütüphanesi(Bölüm 2)
    Gönderim Zamanı: 28-03-2011 Saat 15:33
Aşağıdaki yazım "Remote Acsess TroJaN" adlı ilk yazıma göre daha kısa fakat "keylogger"lar tek bir özellik üzerine yoğunlaştığından dolayı anlaşılması ve anlatılması kolaydır.

Keylogger: Keylogger tarzı programlar Trojan programlarıyla benzer özellik gösterir.Nitekim keylogger programları da server bazlıdır.Fakat keyloggerlar trojalardan farklı olarak tek bir amaca odaklanmış zaman ayarlı casuslardır.Keylogger serverları kendilerini trojan serverı(.txt/.mp3/.x) gibi göstererek kandırılmanızı sağlayabilir.Keyloggerın tek görevi LOGlarınızı çalmaktır.Yani pcnizde klavyeniz ile yaptığınız tüm işlemleri belirli zaman aralıklarında kaydederek istenilen adrese postalar.Adından da anlaşılacağı gibi KEY+((LOG))+GER.Bu tür bir serverı SAI’ye alırsanız tüm şifreleriniz,kredi kartı numaralarınız vb pek çok şey çalınmış olur (örnek:üniversite bitirme teziniz…çalındı! kredi kartı numaranız….çalındı! şirketinizin üzerinde çalıştığı ve proje sorumlusu olan herkesin şifrelerinin bulunduğu bir dosyanız…çalındı! umarım durumun ehemmiyetini anlatabilmişimdir)

Eğer bu tür programlardan etkilenmemek istiyorsanız Anti-Keylogger programları kurmalısınız.Ve ilk olarak uygulanacak 2 kural.

Kural 1 : Kimden dosya alıp kimden almayacağınızı BİLİN!,

Kural 2 : Size kimden gelirse gelsin e-posta eklerinizi sonuçlarına katlanacak şekilde düşünerek açın

Saygılar.
WHİTE HAT
BEYAZ ŞAPKA (BİLGİ NEFERİ)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.