Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bilgi Guvenligi 2
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bilgi Guvenligi 2

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bilgi Guvenligi 2
    Gönderim Zamanı: 28-03-2011 Saat 12:04
Önce Güvenlik (Security First):

Internet’ te güvenli bir sekilde gezinmek ve PC’ mizi olanaklar icinde güvene almak için olmazsa olmaz bazi seyleri yerine getirmemiz gerekmektedir. Bunlari su gibi maddler altinda siralayabiliriz;
Internet’ ke kimligimiz sayilan e-mail ( electronic mail- elektronik posta) adresimizi her kisiye vermemek. Internet’ te her türlü yerde dolasiyorsak, bazi Haber Dergilerine (eletters, ezines) abone oluyorsak, belirli kulüplere üye oluyorsak, önerilen ikinci bir mail adresi almak. Ancak bu ikinci mail adresinde yer alan bilgilerin ve kullanilan ismin gercek olmamasi bizim icin daha güvenli. Bunu istedigimiz gibi kullanabiliriz. Eger gercek mail adresimizi her tarafta kullanirsak, posta kutumuzda onlarca yada yüzlerce Istenmeyen Ileti (Spam Mails, Unsolicited Mails) yada Hakaret, Saldiri yada Taciz Iletisi (Insulting, Harrassment or Inpersonating Mails) bulabiliriz. Herkesin basindan geçmis olabilir, benim gibi. Sifrelerinizi kesinlikle makinanin hatirlamasina izin vermeyin yada bunlari aklinda tutan programlar kullanmayin. Bu programlar güncelleme yaparken bu bilgileri aktarmaktadir.
 
PC’ mizi olasi Virüs, Kurtçuk, Trojan atlarina karsi koruyacak etkin ve genel kabul görmüs bir AVP (Anti-Virus Program) kullanmak. Bilgisayarlarimizla birlikte gelen AVP’ ler çogunlukla belirli süreler için verilmis programlardir. Bunlarin ücretleri ödenerek sitelerinden Güncellestirilmeleri (Update) gerekmektedir. Milyonlarca para verdigimiz PC’ lerimizi korumak için AVP’ lere verecegimiz parayi çok görmememiz gerekmektedir. En kabul görmüs ve önerilen AVP’ ler Northon, McAffee.
 
Nothon için: www.symantec.com, ve McAfee için: www.mcafee.com, sitelerine göz atabilirsiniz. Ayrica diger AVP programlari ve yükleme, bilgi alma yada güncellestirmeler için su sitelere de gidebilirsiniz; F-Secure Nisan Mayis Tanimi. 4/17/00 yayim yeri: http://cws.internet.com/vdef-f-secure.html Yükleme: ftp://ftp.DataFellows.com/anti-virus...s/fsupdate.exe, ücretsiz deneme sürümlü anti-virus www.helpvirus.com, www.avp.com, www.pandasoftware.com, www.trend.com, Inoculan AntiVirus Nisan Virüs tanimalari Güncelleme (v11.00) Yer: http://cws.internet.com/vdef-inoculan.html Yükleme: http://support.cai.com/Download/virussig.html, InoculateIT PE Virus Definition. Güncelleme 335 http://cws.internet.com/vdef-inoculate.html, InoculateIt Kisisel yayim 5.0 Nisan Virüs Tanimi (v335)
 
Yer: http://cws.internet.com/vdef-inoculate.html Yükleme: http://antivirus.cai.com/IPEUp335.exe, AntiViral Toolkit Pro April Virus Definition. 4/14/00 Yayim yeri: http://cws.internet.com/vdef-avp.html Yükleme: ftp://ftp.avp.com/pub/update32.exe, Güçlü bir Anti-Virüs Programimi ariyorsunuz? Mcafee Antivirus http://1.digital.cnet.com/cgi-bin1/f...AmAYEKKwKuEguX , Norman Virus Control v4.80. Virüs tarama Yeri: http://cws.internet.com/virus-norman.html Yükleme: http://www.norman.com/local/evals/downloads/win9x.exe

PC’ imize etkin ve genel kabul görmüs bir Koruyucu Program (Firewall) yüklemek ve bunun özelliklerini inceleyip kurulumun ayarlarini yapmak. En yaygin kullanilan Firewall’ lar AtGuard, GuardDog ve ZoneAlarm. Bunlarin neredeyse hepsi Ücretsiz (Freeware) programlardir. http://www.zonelabs.com, http://www.atguard.com ben AtGuard kullaniyorum ama GuardDog’ u da kullanmak istiyorum. ZoneAlarm otomatik olarak kendisini güncellestiriyor. Ama kullandigim McAfee’ nin de benzer özellikleri var.
 
Genel Güvenlik Konulari için:
 
Firewall’ lar hakkinda bilgi edinmek için:

http://secinf.net/info/fw/complete/, Firewaller ve Adwares için:
http://fosi.ural.net/. Not: Fosi bu tür ücretsiz programlari saglamaktadir.
AdWare yada SpyWare Sökücü programlari kullanmak. Bu programlarda ücretsizdir. Kullandigimiz bazi ücretsiz programlarin üreticileri verdikleri bu programlarin içine bazi Casus Programciklar (Adaware, spyware) yerlestirmektedler. Bu Casus Programciklar bizim hakkimizda kisisel bilgiler depolamaktalar ve bunlari güncellestirmeler vasitasiyla kendi bilgisayarlarina aktarmaktalar. Bu casus programlari elle bulmamizda mümkün. Ancak çok zor bir islem. Spyware programlari ise PC’ mi tarayarak bunlari tesbit etmekte, bize aktarmakta ve istersek yok etmektedir.
http://www.Lavasoft.de’ den Adaware361’ in indirebilirsiniz yada benzeri programlari daha baska sitelerden bulabilirsiniz.
 

Indirdigimiz Winzip dosyalarini açmadan önce kontrol etmek. Winzip’ iniz yoksa iste süreli kullanim için site adi. www.winzip.com. Artik PC’ mize CD’ lerden (Compact Disks) yükledigimiz yada Internet’ ten indirdigimiz programlar Zip (Sikistirilmis) Dosyalari halinde gelmektedir. Iste bu Zip dosyalari ne kadar güvenlidir? Kesin cevap vermek olanaksiz. WipZip’ te var olan bir gedik nedeniyle, bunu farkeden bazi aklievveller, hemen bundan yararlanmislardir. WinZip dosyalari içine virüs ve vb. programlar yüklemektedirler. Biz bu Zip dosyalarini açtigimizda PC’ mize de virüs bulasmis olmaktadir. Tabii her Zip dosyasi virüslü demek degildir.

Güvenirliginden emin olmadiginiz Zip dosyalarini açmadan önce su yollari deneyin: 1) Kyle C. Quinnell’ e ait olan Unite adli programi indirin. 2) Bu programi kullanarak kendi .zip dosyalarinizi açmadan önce kontrol edin 3) Bunun nasil kullanilacagini programin Help kismindan okuyup ögrenin. Bilgiyi aktardigim sitede bunun sadece Windows 95 ile çalisitigi belirtiliyordu. Birde bu programi kullanmak için WinZip ve Character Map (CharMap.exe) gereksinim duyacaksiniz.
 
WinZip inin yukarida adres verdim. Digeri de Windows 95 ve Windows 98 ile birlikte gelmekte zaten. Charater Map ‘i bulmak için C:\Windows\CharMap.exe. yazin.
 
Yada Baslat\Programlar\Donatilar\Character map(Start\Programs\Accessories\Character Map) yoluylada bulabilirsiniz. Bu basit tek-sayfali bir program. Iste Unite ile Zip dosyalarini ikili hale getiriken yenilerini bu dosyadan bulacaginiz özel harflerle isimlendirin. Sonuçtan memnun kalacaksiniz.
 
Saygılar.

 


Düzenleyen megabros - 28-03-2011 Saat 12:04
WHİTE HAT
BEYAZ ŞAPKA (BİLGİ NEFERİ)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.