Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Hacker Kavramları
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Hacker Kavramları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hacker Kavramları
    Gönderim Zamanı: 28-03-2011 Saat 10:33
Bunu daha detaylı yazmak istediğim iş güç yok o zaman başlayalım önce.Bunu basının bildiği dilde anlatıcam açıklamalarını yine yazıcam.

Beyaz şapka(white hat)
 
Biz bunları iyi olarak nitelendiririz
bu türdeki hackerlar güvenlik sistemleri için çalışır.Hacklemeyi amaç almaz.Amacları sadece açık bulmak bir şekilde sızarark ekndilerini geliştirmektir.Bir yerde açık bulursa uyarıp süre tanırlar.Soınra süre bittiğinde açığı yayarlar.Bunların yaptıkları suç dğeildir.

Siyah şapka(black hat)
 
Kötü huylu hackerlar
En acımasız en cani türlerdir.Açıkları bulurlar, sisteme zarar verirler bilgi çalarlar sahtecilik yaparlar her türlü zararı verip çekilirler dolandırıcılık, sahtekarlık bunlardadıe(sanalcellatlar dökümanıdır).Yani korkulması gereken tür yakalanınca ceza alırlar.

Yazılım konusunda ki hack (cracker)

Bu tür ise program cracker.Kopyalama, çoğaltma gibi izinleri geçip yapacaklarını yaparlar
Gri sapka (grey hat) tabi ki ortada olan hackerlarda var
bu türler bi iyi bi kötü olurlar.Yakalandıklarında suça göre ceza alırlar.Yakalandıklarına göre kötü iş yaparken yakalanırlar.

Security Profesyonel (güvenlikçi dediğimiz kişi)

PC ağ, program vs.. her konuda güvenliyi gayet iyi bilirler.Bizim felsefemiz olan bir sistemi bilmiyorsan o sisteme zarar veremezsin felsefesinin öncüleridir.Çünkü güvenliği iyi bilirler açıkların nerden geleceğini bile bilirler.Sitelere, çeşitli büyük kurum,kuruluşlara güvenliği sağlayıp para kazanırlar.

Lamer (en alt seviye gruptur)

Bir iki yontem bilirler ama daha öteye gidemzler.E o zamanda dos,flood yapmaktan çare kalmaz.Kısacası uzaktan saldırırlar.Sonrada yakına gelip feth edemzler çünkü kim oldukları dolayısıyla lamer oldukları ortaya çıkar.

Newbie (onlar daha öğrenme aşamasında)
Bu gurbta lamerler gibi bişey bilmez ancak bişey bilmediğini kabul edip saldırmak yerine yeni yöntemler öğrenir yeni şeyler araştırır.Çok heveslidir hele birde kafasına koymuşsa kesinlikle gelecekte büyük işler yapacaklardır.

Script Kiddie (bunlar tehlikelidir)

İşte en kötülerden bile daha çok zarar verecek gurb.Çünkü lamerlere göre daha çok incelik bilirler ve bunları gerçekten iyi kulanır(bilincsizce).Ancak onlar güvenlik sistemlerini(sanalcellatlar dökümanıdır) delmek araç değildir.(çünkü delip bilgi almak asıl amac hackerlar için)Onların asıl amacı güvenliği delmektir.Yania raç değil amaçtır bu yüzden tehlikelidirler.Ne yaptığını bilmediklerinden zararları büyüktür.

Hacktivist

Normalde diğer seçeneklerden biridirler ancak bir olayı protesto için hacking,deface eylemlerinde bulunurlar.Örneğin danimarkayı protesto.İşte bunlar hacktivisttir.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.