Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İnternet Tarayıcılarına Saldırılar Arttı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İnternet Tarayıcılarına Saldırılar Arttı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnternet Tarayıcılarına Saldırılar Arttı
    Gönderim Zamanı: 25-03-2011 Saat 11:15

Symantec, 2006’nın ilk 6 ayında internet tarayıcılarına solucan programlarla yapılan saldırıların sayısının Firefox’ta 3, Microsoft IE’de 2 katına çıktığını vurguluyor.

Güvenlik şirketi Symantec’in 6 aylık İnternet Güvenliği Araştırması’na göre, Mozilla’nın açık kaynak internet tarayıcılarında 47, Microsoft’un Internet Explorer tarayıcısında da 38 solucan çıktı. Kurumun bir önceki 6 aylık raporunda Mozilla’da 17, IE’de ise 25 solucan çıkmıştı. Symantec, solucan sayısındaki bu yükselişi internet güvenliği açısından tehlikeli bulduğunu açıkladı.

Symantec raporu, tarayıcı açıklarından dolayı saldırılara maruz kalanların yüzde 86’sının ev kullanıcıları olduğunu vurguluyor. Küresel saldırıların yüzde 37’si, internet genişbant erişimin en yaygın olduğu ABD’deki bilgisayarlara yapıldı.

Symantec’in araştırmasında Apple’ın Safari tarayıcısında dahi solucan sayısının ikiye katlanarak 12’ye çıkması dikkat çekici bir gelişme olarak kaydedildi.

EN ÇOK SALDIRIYI IE ALIYOR

Symantec araştırmasına göre, Microsoft Internet Explorer hem kullanıcıların hem de hacker’lar nezninde en popüler tarayıcı. Ancak Symantec raporunun dikkat çektiği nokta, internette hiçbir tarayıcının kesinkes güvenli olmadığı, rapora göre son 6 ayda saldırıların yüzde 31’i birden çok internet tarayıcısını hedef aldı. Sadece Mozilla’nın Firefox’unu hedef alanların oranı ise tüm saldırıların yüzde 20’si. Raporu hazırlayan Symantec Güvenlik Merkezi uzmanı Vincent Weafer, internet kullanımının artmasıyla hacker’ların açıkları suistimal etmelerin için daha uygun bir ortam oluştuğunu vurguluyor.

AÇIK YAMASINDA FİREFOX EN HIZLI

Mozilla’da Internet Explorer’a göre daha fazla solucan çıkmasına karşın, Symantec açık yamasında Firefox’a yüksek puan verdi. Firefox’ta açıkların genellikle 1 gün zarfında yamandığı belirtildi, rapora göre açık yamasında en hızlı tarayıcı Firefox’tan sonra sırasıyla Opera, Safari geliyor. Microsoft IE ise açık yamasında ortalama 9 günle geride kaldı.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.