Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bilgisayarınız güvende mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bilgisayarınız güvende mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bilgisayarınız güvende mi?
    Gönderim Zamanı: 08-04-2010 Saat 00:43

ABD’de yapılan bir araştırma ev biligisayarlarının yüzde 81’inin temel güvenlik yazılımlarına sahip olmadığını ortaya çıkardı.

Pek çok internet kullanıcısı online ortamda kendilerini güvende hissetseler de America Online ve National Cyber Security Alliance tarafından ABD’de gerçekleştirilen bir araştırma bunun tersini kanıtlıyor. Rakamlar, kullanıcıların yüzde 80’den fazlasının internetten gelecek tehditlere karşı savunmasız olduğunu gösteriyor.

İnternet kullanıcılarının yarısından fazlasının ya hiç bir virüs koruma programı yok ya da bu programlardaki virüs tanımları güncel değil. Kullanıcıların yarıya yakının bilgisayararında düzgün çalışan bir güvenlik duvarı bulunmuyor. Diğer bir güvenlik açığı da kullanıcıların yüzde 40’ının bilgisayarında spyware koruma programı bulunmaması. Bu koruma önlemleri bir arada incelendiğinde her beş kullanıcıdan dördü bu üç temel koruma önlemini yerine getirmiyor.

GÜVENLİK YANILGISI


Güvenlik açığının bu derecede yüksek olmasına karşın araştırmaya katılan bilgisayar kullanıcılarının yüzde 83’ü online tehditlere karşı güvende olduklarını belirtiyorlar.

Araştırma sonuçları yine aynı kurumlar tarafından geçen sene yapılan araştırmayla benzerlik gösteriyor. Her iki senenin sonuçlarına göre de kullanıcıların en büyük yanılgısı güncel olmayan ayarlar ve virüs tanımlarına sahip olmalarına karşın bu ayarların güncel olduğuna inanmaları.

E-POSTA


Araştırma sırasında katılımcıların e-posta mesajlarını bir ay boyunca silmeden saklamaları istenmiş. Bu postalar arasında yapılan incelemede her dört kullanıcıdan birinin özel bilgilerini ele geçirmeye çalışan spam mesajlar aldıkları tespit edilmiş. Sahte mesajlar alan her 10 kullanıcıdan 7’si bu mesajların yasal ve ciddi kurumlardan geldiğini zannediyor.

Uzmanlar bu kadar güvenlik açığının bulunduğu bir ortamda e-ticaret ve bankacılık işlemlerinin gerçekleştiriliyor olmasının da ciddi bir risk taşıdığı uyarısında bulunuyorlar. Araştırmaya katılan her dört kullanıcıdan üçünün ev bilgisayarları üzerinden bankacılık işlemleri, hisse senedi alım satımı gibi hassas işlemleri gerçekleştiriyor olması bu uyarıyı dikkate değer kılıyor.

Kullanıcıların bilgisayarlarını güvenlik altına almaları için tek gerekli şey yazılım satın almak değil. Araştırma sonuçlarına göre pek çok kullanıcı bilgisayarlarında yüklü halde gelen antivirüs programlarını hiç güncellememişler. Uzmanlar bu durumu önlemek için pek çok yazılımda otomatik güncelleme fonksiyonu bulunduğunu ancak kullanıcıların bu fonksiyonu aktif hale getirmediği uyarısında bulunuyorlar.

KABLOSUZ GÜVENLİK


Wi-fi modemlerin çoğalması ve kablosuz iletişimin yayılmasıyala birlikte pek çok kullanıcı artık evlerinde kablosuz ağlar kuruyor. Araştırma sonuçlarına göre bu rakam ABD’de yüzde 25 oranına çıkmış durumda. Ancak bu ağlarda kullanımı güvenlik açısından gerekli olan şifreleme özelliğini kullanan kullanıcı oranı yüzde 47’de kalıyor. Yani kablosuz ev ağlarının yarısından fazlası dışarıdan gelecek bir müdahaleye açık olarak çalışıyor.

Araştırmanın ortaya çıkardığı temel sonuç ise ev kullanıcılarının güvenliğini sağlayacak hizmet ve yazılımların mevcut olmasına karşın, bu kullanıcıların güvenliğe verdikleri önem kadar güvenlik altında olabilecekleri.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.157 Saniyede Yüklendi.