Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Windows İşletim Sistemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "İkinci El" Microsoft Lisansı!  Yanlış Görmüyonuz
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"İkinci El" Microsoft Lisansı! Yanlış Görmüyonuz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "İkinci El" Microsoft Lisansı! Yanlış Görmüyonuz
    Gönderim Zamanı: 10-04-2006 Saat 21:37
"İkinci El" Microsoft Lisansı!

İngiltere’de bir şirket Microsoft lisanslarını ikinci el olarak satıyor. Şirket son altı ayda 2 bin 500 kullanılmış lisans sattı. İflas etmiş veya sektör değiştirmiş şirketlerden elde ettikleri lisansları başka kullanıcılara düşük fiyatla satan Disclic şirketi, en çok talebi ABD, Avustralya ve Hindistan’dan görüyor. İkinci el lisans ticaretinde Microsoft’un kurallarına uyduklarını belirten Disclic yöneticileri fiyatların en az yüzde 35 daha ucuz olduğunu ifade ediyor.

Disclic şirketi kullanılmış lisans ticaretini İngiliz Ticaret Kanunu’nun yanı sıra Microsoft’un kendi anlaşmalarında ‘kullanılmayan lisansların transferi’ni öngören bir maddeye dayandırıyor. İflas eden şirketlerden alınan kullanılmayan lisanslar, bu lisansa ihtiyacı olan yeni şirketlere daha düşük bir fiyattan satılıyor.

Şirket, Kasım ayından bu yana 50’den fazla şirkete ‘ikinci el lisans’ sattı. En çok satılan lisanslar Microsoft Office 2000, Windows XP, Office 2003, Windows Server, SQL ve MS Exchange.

Yazılım dağıtıcılarını telaşlandıran bu yeni ticaret şekliyle ilgili olarak Disclic yöneticileri, işleyişin Microsoft kurallarına uygun olduğunu ve yazılım şirketinin bundan haberdar olduğunu vurguluyor.

Kaynak: ZDNET.co.uk
ntvmsnbc.com'dan alıntıdır.
Bu demek oluyorki elimizde orjinal microsoft cd si varsa xp vb. ikinci el fiyatına satabiliriz.
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.