Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Otomatik Kablosuz Şifreleme
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Otomatik Kablosuz Şifreleme

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Otomatik Kablosuz Şifreleme
    Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 13:37

AirTies kullanıcılarının kablosuz teknik herhangi bir teknolojik bilgi birikimine sahip olmaksızın, sadece birkaç tıklamayla ADSL hattını güvence altına alabilmesi Otomatik Kablosuz Şifreleme teknolojisi ile sağlanıyor.

 
Kablosuz ağlar ve genişbant İnternet erişimi konusunda çalışmaları bulunana AirTies Ar-Ge ekibinde, kablosuz güvenlik konusunda uzman bir ekip bulunduruyor ve bu ekip, AirTies kullanıcılarının İnternet’in tehlikelerinden korunabilrmelerini Otomatik Kablosuz Şifreleme ile sağlıyor.
 

AirTies Hizmet Programı hızlı ve kolay kurulumun yanı sıra, Kablosuz Güvenlik Ayarları’nı da kolayca kurabilme imkanı ile de birlikte sunuluyor. Yenilenen program, bilgisayarın işletim sisteminde kablosuz ağları otomatik tarama ve AirTies modeminin sinyaline kendiliğinden bağlanarak şifre oluşturabilme özelliğine de sahip. AirTies modemlerinin şifreleme metodları arasında WPA ve özellikle Amerikan ordusunun da kullandigi kırılması imkansız WPA2 şifreleme özelliklerine sahip olunması sayesinde kullanıcılar içleri rahat olarak güvenli bir şekilde internete bağlanabiliyorlar.



AirTies modemleri ne kadar güvenli?
 

Kablosuz yerel ağ iletişiminin ilk çıktığı yıllarda Kabloya Eşdeğer Gizlilik (WEP) denilen bir şifreleme metodu kullanmakta idi. WEP şifreleme metodunun güvenli olmadığı çok kısa sürede anlaşıldı ve WEP şifresini kırmaya yarayan birçok korsan program ortaya çıktı. Kablosuz ağların güvenli olmadığı inancı WEP şifrelemesinin zayıflıkları ortaya çıktıktan sonra yayıldı. Bunun üzerinde Kablosuz yerel Ağ standardını oluşturan Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Odası'nın IEEE802.11 grubu uzun çalışmalar sonucunda 24 Haziran 2004'te 802.11i, yani WPA ve WPA2 güvenlik standardını oluşturmuştur. WPA ve WPA2 kablosuz güvenlik metodlarında kablosuz ağa yapılabilecek olan birçok saldırıya karşı geniş önlemler alınmıştır ve bu standardlara uygun kablosuz cihazların tamamen güvenli oldukları bütün endüstri tarafından kabul edilmiştir. WPA2 güvenlik methodu 13 Mart 2006 tarihinden itibaren WI-FI sertifikası almak için zorunlu hale getirilmiştir.
 

Bugün kullanılan kablosuz cihazların hemen hemen tamamı WPA ve WPA2 desteklemektedirler. Özellike WPA2'de kullanılan Gelişmiş Şifreleme Standardı (AES) metodunun ABD'nin devlet birimleri tarafından gizli ve çok gizli bilgilerinin şifrelenmesinde kullanılabilecek kadar güvenli olduğu Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından 2006 yılında açıklamıştır. Bu açıklama ile birlikte tarihte ilk defa ABD devleti tarafından çok gizli bilgileri şifrelemekte kullanılan bir metodun halk tarafından da kullanılması mümkün olmuştur. AES şifrelemeyi desteklemeyen daha eski kablosuz cihazlar için AES yerine WEP şifreleme metodunu kullanan WPA metodunun kullanılması önerilir. WPA'de AES şifrelemesi kullanılmamasına rağmen Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) denen bir protokol sayesinde WPA2 kadar olmasada oldukça güvenli bir kablosuz ağ sağlamaktadır. Bu protokol kablosuz ağ üzerindeki WEP şifresinin düzenli olarak değiştirilerek yayınlanmasını sağlamaktadır. Şifrenin düzenli olarak değiştirilerek yayınlanması, uzman hacker’ların dahi paketleri dışarıdan dinleme yoluyla şifreyi çözmesini imkansız hale getirmektedir.

 
WPA ve WPA2 standardları tam kablosuz ağ güvenliği problemini tamamen çözmesine rağmen, eskiden kullanılan WEP şifrelemesinin kötü şöhretinden kaynaklan alışkanlıkla kablosuz bağlantı kullanmanın güvensiz olacağı yönünde yanlış beyanatlar verilmektedir ve kullanıcılar yanış yönlendirilmektedir. Bu kadar güvenli bir şifreleme metodlarının kırılması sadece kullanıcı hatası yoluyla mümkün olabilmektedir. En genel olarak yapılan hata cihazlara kaydedilen şifrenin saldırganlar tarafından çok kolay tahmin edilebilen ve kısa bir kelime olması gelmektedir. Kolay tahmin edilebilen bir şifre kullanmak sadece kablosuz ağlar için değil herhangi bir işlem (banka kartları, kredi kartları, email erişimi gibi) için güvenlik açığı teşkil eden bir durumdur.
 

Özet olarak kabosuz ağ bağlantısı kullanıyorsanız, kablosuz ağ cihazlarınızda, WPA2 veya cihazlarınız WPA2 desteklemiyorsa WPA şifreleme metodunu aktifleştirip kolayca tahmin edilemeyecek ve mümkün olduğunca uzun şifreler kullanırsanız ABD devlet birimlerinin kullandığı ölçüde güvenli bir kablosuz ağa sahip olabilirsiniz. Bu şekilde kullanıldığı takdirde bu şifreleme teknikleri, bırakın sıradan internet korsanlarını en uzman hackerlar tarafından bile kırılamazlar.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.199 Saniyede Yüklendi.