Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bu da 6G mucizesi mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bu da 6G mucizesi mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bu da 6G mucizesi mi?
    Gönderim Zamanı: 03-09-2009 Saat 19:41



Sadece 25 yıl kaldı. Mucizeler "cepte" devam edecek. Ancak bu kez çok daha şaşırtıcı biçimde! 6G neler getirecek?

İnsanlık elektronik iletişim çağının ortalarında icat olunan "3G" kolaylığından sonra, 5 yıl içinde önce "4G" ile tanışacak; "Sanal Uygarlık Çağı"nın ilk eşiğini atlayıp 15 yıl içinde de "5G" konforuna ulaşacak!

Bundan sonraki zaman dilimi "6G"nin efsane dönemi! Devrimin gerçekleşeceği yıl ise yaklaşık 2035...
Elektronik uygarlığın uzam kavramı bizim zaman anlayışımıza uymuyor. İşin sırrı da zaten tam burada: Elektronik inovasyonlar ay ve yıl kavramını yok ediyor. Vakit daha bir hızlı akıyor! Elektronikte bir aylık süre bizim zaman algımıza göre neredeyse bir yıla denk!
Ve elektronik devrimcilerin genç kuşağı 2030'larda reel takvimi sanki 2300 yılı gibi algılayacak. Fantastik buluşlar fiziki ömrü uzatmakla kalmayacak, insan beyninin yeni işlevleri de keşfedilecek!
 
Antika mekânlar: Eski banka şubeleri
"6G"yi bugünkü sınırlı GSM bilgisiyle açıklamak imkânsız. Zaten birkaç fütüroloji fanatiği ile elektronik kâhini dışında bu teknolojiyi şimdiden değerlendirecek kişi yok gibi. Geliştirilen projeyi bu ay ABD'de "The Futurist Magazine" bir konferansta açıkladı.
Peki, bu devrimin bankacılık sektörüyle ne alakası var? Evet, 2035 yılına gelindiğinde bir çağın değişmekte olduğunu göreceğiz. Ve bundan böyle çağ atlayışlarını siyasetçiler değil, elektronik devrimciler gerçekleştirecek(!)
Önce "mobil telefon" tarihin derinliklerine gömülecek. Sonra, televizyon ekranları çöpe gidecek! Ve değişime odaklanan elektronik güdümlü yaşamda bankaların şube sayısı da iyice azalacak.
Yeni bir çağa doğru herkesin elinde gezinen kibrit kutusu büyüklüğünde bir alet olacak! Bir de beynin görme merkezine sinyal gönderen "kişiye özel" minik bir verici! Tıpkı bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi!
 
Fütürizm önce bilimsel ufka bakar
2035'i nasıl tarif etmeli? En kısa yol bir an kendinizi 25 yıl sonraya taşımanız: Varsayın ki elinizde "6G"nin o sihirli aletinden var! Kumandasına dokunuyorsunuz ve önünüzdeki boşlukta bir düzlem beliriyor. (Buna sanal prizma deniyor.) Bu yapay evren içinde hem konuşma yapmanız hem de üç boyutlu TV izlemeniz olası. Üstelik ekrana ihtiyaç duymadan!
Hatta ofisinizde ya da dışarıda bir sanal banka şubesini üç boyutlu var etme imkânına sahipsiniz! Oluşacak mekân, boyutu, derinliği, görüntüsü ve efektleriyle aynen bir bankanın içi gibi! Memurundan yöneticisine değin her şey sahici! Ama gördüğünüz bireylerin tümü sanal! Elektronik zekânın yarattığı canlı insan reprodüksiyonları!
Onlarla konuşabilir, talimat verebilir ya da hesabınıza virman yapılmasını isteyebilirsiniz. Tek eksiğiniz, havadan sudan konuşma imkânınızın olmayışı!
Fiziki olarak banknot yatırıp çekmek dışında burada birçok işlemi gerçekleştirmeniz mümkün! İsterseniz hesabınızı elektronik tablolardan yönetebilir, müşteri temsilcisiyle yatırım araçları üzerinde sohbet edebilirsiniz.
 
Banka şubelerine veda etmeye az kaldı
Şimdi bir düşünelim: "6G" teknolojisinden sonra doğanlar nostalji kuşağında bir banka soygunu filmini izlediklerinde acaba nasıl bir duyguya kapılacaklar? Sanal prizma içinde yeniden boyutlandırılmış bir macera! "Banka şubesi" onlar için hiçbir şey ifade etmeyecek. Ne bir örneği kalmış ne de bir izi! Üstelik yeni sistemde soygun yok şifre yok! Her şey bireyin parmak ucundaki kan damarı ağına bağlı!
"Sony" tarafından geliştirilen "periferik kan damarı tanıma teknolojisi" daha şimdiden insanı hayrete düşüren yenilikler sunmaya başlamış. Kılcal damar haritası insanlarda birbirine benzemiyor. "6G"nin bu güvenlik bileşeni sayesinde ileride ne sahtekârlık kalacak ne de banka soygunu!
Ne demişler: Yaşayan görür! Şunun şurasında sadece 25 yıl kaldı. Benzer mucizeler yine "cepte" olacak. Ancak bu kez çok daha şaşırtıcı biçimde!
Tabii, bu arada iletişim ve reklam sektörünün nasıl bir dönüşüme uğradığını da arada bir düşünmekte yarar var.
 
Cep telefonunu icat eden Motorola başmühendisinin 1973'teki basın toplantısından.
"Arabalarda kullandığımız 13 kilogramlık hantal telefonları şimdi 865 gram ağırlığa kadar indirdik. İnsanlar yeni nesil bu telefonları artık çantalarında taşıyabilecekler. Haberleşme teknolojisinde çok önemli bir aşamadayız!"


Kaynak
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-06-2010 Saat 15:32
Paylaşım için teşekkürler..

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.