Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 'İstanbulkart' geliyor !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

'İstanbulkart' geliyor !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 'İstanbulkart' geliyor !!!!
    Gönderim Zamanı: 14-03-2009 Saat 23:32
 
 
 
AKBİL devri kapandı 'İstanbulkart' geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), 23 Mart'tan itibaren hizmete sunacağı, 'İstanbulkart' yıllardır toplu ulaşımda kullanılan Akbil'in yerini alacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün başkanlık binasında "İstanbulkart" ı basına tanıttı. İstanbulkart, erişim kontrol, e-sağlık, elektronik pasaport, elektronik bilet olarak kullanılabilecek.

Projenin ilk adımı, İstanbul toplu ulaşımı için Elektronik Ücret Toplama Sistemi'ni kartlı yapıya dönüştürmek olacak. Yüksek güvenlikli, temassız akıllı kart çalışmaları sonucu üretilen, İstanbulkart, Akbille eşzamanlı olarak kullanılacak. İSPARK ödemelerinde kullanılabilecek. Kullanıcı tarafından cüzdanda taşınabilen kartın temassız çalışma özelliği sayesinde cüzdandan da kullanabiliyor. İsteyenler önce yetkili İETT Akbil bilet satış noktalarında 6 lira depozito karşılığı boş İstanbulkart alabilecek. Daha sonra bu boş "İstanbulkart"a istenildiği kadar kontör yüklenebilecek.
 
 

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.