Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Trabzonspor & Beşiktaş
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - KARTAL'IN UYANIŞI: 0-3
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

KARTAL'IN UYANIŞI: 0-3

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KARTAL'IN UYANIŞI: 0-3
    Gönderim Zamanı: 21-02-2009 Saat 11:06

KARTAL'IN UYANIŞI: 0-3KARTALIN%20UYANIŞI:%200-3

Kartal'ın deplasman fobisi sonlandı!
Turkcell Süper Lig'de 21. haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş, Gaziantepspor deplasmanına konuk oldu ve karşılaşmadan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçta siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri 48. ve 87. dakikalarda Brezilyalı forvet Mert Nobre ile 51. dakikada Şilili yıldız Rodrigo Tello kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 39 puana yükselirken, Gaziantepspor 30 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ ÇİFT FORVET

Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantepspor ile deplasmanında karşılaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli, taktiksel değişikliğe gitti ve Nobre ile Bobo'yu 11'de görevlendirdi. Delgado'nun sakatlığında, Yusuf'u da kenarda oturtmayı tercih eden Denizli, orta alanda Ernst, Cisse, Tello ve Serdar Özkan'dan bir kadro çıkardı. Gaziantepspor'da ise sakatlığı nedeniyle yıldız oyuncu Rodrigo Tabata karşılaşmada yer almadı.

GAZİANTEP İSTEKLİ BAŞLADI

Kamil Ocak Stadı'nda Gaziantepspor ile Beşiktaş'ı buluşturan mücadele, yüksek tempo ile başladı. Taraftarının desteğini alarak maçın ilk bölümlerinde Beşiktaş'ın üzerine gitmeye çalışan Gaziantepspor, Beto ve Ivan ile siyah beyazlı kalesinde gol ararken, amaçladığını başaramadı. Ev sahibi Gaziantepspor karşısında karşılaşmaya temkinli başlayan Beşiktaş ise, rakibinin ilk 15 dakikadaki baskısını, topu daha çok ayakta tutmaya çalışarak ve maçın temposunu düşürerek hatasız atlattı.

Gaziantepspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve ilk 15 dakikası Gaziantepspor'un istekli futboluyla başlayan maçın ilk yarısında kalan yarım saatlik dilim ise klasik orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlk bölümde rakibinin baskısını kıran Beşiktaş, özellikle Ersnt ve Cisse ile orta sahasında Gaziantepspor'a fazla top yapma şansı tanımazken, ataklarını da Serdar Özkan ve Tello'nun bulunduğu kanatlardan geliştirerek rakip kalede gol aradı. Beşiktaş'ta bu ataklarda son adam olarak görev alan Nobre - Bobo ikilisi ise ilk yarıda fazla etkili gözükmedi. Siyah beyazlıların bazı cılız ataklarında bu ikili gole ulaşamadı.

ANTEP FIRSATI TEPTİ

Ernst - Cisse ikilisinin iyi kapattığı Beşiktaş orta sahası karşısında ileri uçta çoğalmakta zorlanan Gaziantepspor, ilk yarının son 5 dakikalık bölümünde çok net iki gol pozisyonu buldu ancak değerlendiremedi. Maçın 41. dakikasında gelişen Gaziantepspor atağında Bekir, net bir gol fırsatının kullanamazken, bu pozisyondan sadece 4 dakika sonra Ivan ile Beto ikilisinin ortak çalışması sonrası yakalanan fırsatta, ev sahibi ekio Beto'nun boş kaleye kaçırdığı gol sonrası ilk yarıda öne geçme şansını değerlendiremedi. İlk yarıda gol gelmeyince takımlar devre arasına golsüz eşitlikle girdi.

NOBRE'NİN DÖNÜŞÜ

Gaziantepspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın ikinci yarısı ile golle başladı. Beşiktaş, 48. dakikada Tello'nun kullandığı korner sonucu Nobre'nin kafa vuruşuyla devreye önde girerken, ligde en son 13. haftada oynanan Fenerbahçe maçında gol atan Nobre, şanssızlığını Gaziantepspor karşısında kırmış oldu. Beşiktaş'ın attığı bu golde, Gaziantespor kalecisi Murat Şahin'in yaptığı zamanlama hatası da etkili oldu.

Kritik Gaziantepspor deplasmanında ikinci yarının hemen başında öne geçen Beşiktaş, bu golden 3 dakika sonra ikinci golü de bularak rahatladı. Maçın 51. dakikasında gelişen atakta Şilili yıldız Rodrigo Tello, sol çaprazdan ceza alanına girmeden yaptığı düzgün vuruşla Murat Şahin'in solundan topu ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı.

RÜŞTÜ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Beşiktaş'ın ceza sınırındaki futbolcularından olan Rüştü Reçber, 65. dakikada bir sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. 65. dakikada sakatlık geçirdiği sırada rakip takım seyircilerin tezahüratlarını protesto amacıyla alkışlayan tecrübeli kaleci, Bünyamin Gezer'den sarı kart gördü. Beşiktaş'ın önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile oynayacağı maçta Rüştü görev yapamayacak.

GAZİANTEP DENEDİ AMA...

Beşiktaş karşısında maçın son 20 dakikalık bölümüne 2-0 geride giren Gaziantepspor, İstanbul temsilcisi karşısında bu dakikalarda her türlü riski alarak oynamaya başladı. Kırmızı siyahlılar, Beto ve Ivan ile Beşiktaş kalesine yüklenmeye çalışırken, başarılı file bekçisi Rüştü'yü geçemedi ve istediğini bulamadı.

NOBRE G.ANTEP'E PATLADI

Skorun rahatlığıyla oyunu istediği gibi domine eden ve kalan dakikalarda oldukça rahat bir futbol oynayan, rakibine de bazı pozisyonlar veren Beşiktaş, 87. dakikada Nobre ile bir gol daha buldu ve skoru 3-0'a getirdi. Fenerbahçe maçından sonra suskunluğa bürünen Nobre Gaziantep karşısında ikinic golünü atarken, maçın da skorunu tayin etti. Bu dakikada gelişen Beşiktaş atağında İbrahim Toraman'ın asistinde Nobre topu ağlara yolladı ve skoru 3-0'a taşıdı.

5 FUTBOLCU YIRTTI

Beşiktaş'ta karşılaşma öncesi 6 futbolcu, sarı kart cezası sınırında bulunuyordu. Siyah-beyazlılarda, sezon başından bu yana 3'er sarı kart gören Rüştü, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Edouard Cisse ve Mert Nobre'den sadece Rüştü sarı kart gördü ve 22. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

DERİN BİR NEFES...

Ligde aylardır deplasman galibiyeti göremeyen Beşiktaş, rakibi Gaziantepspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup ederken, derin bir 'oh' çekmiş oldu. Siyah beyazlılar, zaman zaman zorlandığı rakibi karşısında almış olduğu 3 puanla ligde 39 puana yükselirken, Gaziantepspor ise 30 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada sağ çaprazdan çalımlarla ceza sahasına giren Beto'nun içeri çevirdiği topu Gökhan Zan uzaklaştırdı.
10. dakikada Nobre'nin kafayla ceza sahasına indirdiği topa, müsait pozisyonda Bobo, aşırtma bir vuruş denedi, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
22. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın kullandığı serbest vuruşta Nobre'nin ters kafa vuruşunda, kaleci Rüştü topa sahip oldu.
38. dakikada İsmail'in soldan ortasında ceza sahası içinde Mehmet Yozgatlı'nın kafa vuruşunda top Rüştü'de kaldı.
40. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Beto, rakibiyle girdiği mücadele yerde kalınca penaltı bekledi, hakem oyunu devam ettirdi.
41. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Bekir'in sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı.
45. dakikada sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra kaleyi vurmak yerine pasını daha müsait durumdaki Beto'ya verdi. Bu futbolcunun, penaltı noktası üzerinden gelişine vuruşunda top, yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı kornerde, altıpas üzerinde iyi yükselen Nobre, topu kafayla ağlara gönderdi. 0-1

51. dakikada Bobo'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Tello, Bekir'den sıyrıldıktan sonra yerden bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 0-2
68. dakikada Serdar Özkan, sağ kanattan son çizgiye kadar indikten sonra ortasını yaptı. Arka direkte Nobre'nin vole vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı.
85. dakikada Ernst'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Murat iki hamlede topa sahip oldu.
87. dakikada sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren İbrahim Toraman'ın geriye çıkardığı topu kale önünde Nobre, ağlara gönderdi. 0-3

STAT: Kamil Ocak
HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Asım Yusuf Öz, Mustafa Sönmez
GAZİANTEPSPOR: Murat Şahin, İlhan  (Bekir dk. 28), Deumi, İsmail, Murat Ceylan, Mehmet Yozgatlı  (Eduardo dk. 57), Zurita, Hakan Bayraktar  (Ahmet Arı dk. 77), Ivan, Julio Cesar, Beto
YEDEKLER: Mahmut, Olcan, Erman, Ferdi
TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam
BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan  (Zapotocny dk. 71), Cisse, Ernst  (Uğur dk. 90+ 2), Tello, Nobre  (Yusuf dk. 88)
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Korcan, Erkan Zengin
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
GOLLER: Nobre (dk. 48 ve 87), Tello (dk. 51)
SARI KARTLAR: Murat Ceylan (Gaziantepspor), Rüştü (Beşiktaş)

Kaynak

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.