Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Trabzonspor & Beşiktaş
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Beşiktaş'ın tarihi günü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Beşiktaş'ın tarihi günü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beşiktaş'ın tarihi günü
    Gönderim Zamanı: 12-02-2009 Saat 12:20

Beşiktaş'ın tarihi günüBeşiktaşın%20tarihi%20günü

Beşiktaş Kulübü'nün en önemli projelerinden biri olan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı büyük bir törenle yapıldı.

Beşiktaş'ı, dünyanın önde gelen kulüp gayrımenkul yatırımlarından birinin sahibi yapan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin açılışına, Abdullah Gül'ün yanısıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ile spor, siyaset, sanat ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

Açılışta ayrıca, Beşiktaş'ın futbol ve basketbol şubeleri başta olmak üzere tüm şubelerinin teknik heyet ve sporcuları da yer aldılar. Bu arada açılışta, BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi içinde yer alan 2 residans ile ofis ve hastane binalarının dış mekanında projeksiyon sistemi uygulandı.

Video projeksiyon (yansıtma) ve PIGI scroller (kayan) projeksiyon sistemlerinin birleştirilmesi suretiyle Beşiktaş Kulübü'nün simgesi olan kartalın binaların üzerinde uçtuğu illüzyonun yaratılmasına ek olarak Ulu Önder Atatürk'ün, Türk bayrağının, BJK bayrağı ve Beşiktaş Kulübü başkanlarının fotoğraflarından oluşan bir animasyon sergilendi.
BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi içinde yer alan binaların üzerinde yapılan bu animasyon şovda, siyah-beyazlı kulübün ilk başkanı Mehmet Şamil Bey'in yanısıra Fulya'da emeği olan başkanlar Hakkı Yeten, Mehmet Üstünkaya, Süleyman Seba, Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören'in fotoğrafları gösterildi.

Binaların dış cephesinde yapılan bu şovu, salonun içine kurulan küreler ve ekranlardan konuklar da izledi. Dış mekanda yapılan animasyon şovla başlayan açılış töreni, iç mekanda yapılan birbirinden farklı şovlarla sürdü. Dış mekanda yapılan animasyon şov, iç mekanın girişinde yer alan 2 kokteyl alanında, 2 adet 2 metrelik küreler ve led ekranlar üzerinden de senkronize edilerek yansıtıldı.

Toplantı salonuna ait tüm duvarlar uygun bir materyalle gergin bir biçimde giydirildikten sonra, watchout ismi verilen özel bir programla belli bir akış sırasına sadık kalınarak hazırlanan görüntüler, tam 28 adet projeksiyon cihazı aracılığıyla yansıtıldı. Beşiktaş tarihinde önem taşıyan anların sergilendiği film, arka plan animasyonların birleştirilmesi suretiyle sunuldu.

550 kişinin görev aldığı törende 80 teknik personel, 12 kilometre kablo, 1500 kilovatlık güç jeneratörleri, 500 metre truss sistem, dünyada ilk kez 668 metrekare görüntü ekranı, 120 bin wat ışık gücü ve 17 tır teknik ekipman kullanıldı.

-KOÇ GRUBU ONURSAL BAŞKANI RAHMİ KOÇ, KOMPLEKSTE SATIN ALDIĞI DAİREYİ GEZDİ-

Bu arada BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi, bugün gerçekleşirilen törenle açılırken, Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç da kompleksi ve satın aldığı dairesini gezdi. Kompleksten bir residans alan Koç, gezisinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işçiliği fevkalade bulduğunu ve son tekniğin kullanıldığını söyledi.

Koç, aldığı daireyi de gezdiğini belirterek, ''Katları, oturanları ve açık alanları gördük. Bizim daireye çıktık. Bu apartmanın ömrü, kim oturursa otursun uzun olacak. Organizasyon da çok iyi, kutluyorum'' dedi.

GÜL: ''BÜTÜN BUNLAR TÜRK SPORUNUN ZENGİNLİKLERİDİR''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin, diğer kulüplere örnek olması dileğinde bulundu. Çırağan Sarayı'nda, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmelerde bulunan Abdullah Gül, görüşmelere ara verildiği süre içinde kompleksin açılış törenine katıldı. Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada, tüm bu tesislerin, Türk sporunun zenginlikleri olduğunu ifade ederek, ''Türk futbolunun altyapısı çok sağlam şekilde geliyor. İnanıyorum ki bu başarılar sahalara da yansıyacaktır'' dedi.

Ülkeyi tanıtacak spordan daha güzel birşeyin olmadığını ifade eden Gül, ''Gurur duyuyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Diğer kulüplere örnek olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Törende yer almaktan büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Gül, şunları kaydetti: ''Aslında pek ümitli değildim. Bu toplantıda, bu açılışta olmayı çok arzu ediyordum. Hepinizin de takip ettiği gibi bugün değerli bir misafirimiz vardı. Mısır Devlet Başkanı ile toplantılarımız devam etti. Basın toplantısı yaptık. Ara verince, kısa süre de olsa gelip aranızda bulunayım istedim. Bunu gerçekleştirdiğim için çok seviniyorum.''
Törende yalnızca Beşiktaşlılar'ın bulunmadığını vurgulayan Gül, ''Türk futbolunun çok değerli temsilcileri de var. Bu tesisi görünce çok hayret ettim. Gazetelerde görüyordum ama bu kadar görkemli olduğunu görünce daha çok mutlu oldum. Geniş imkanı olan bu kompleksin arsasının nasıl tahsis edildiğini bilmiyorum. Karşınıza çok hazırlıksız çıktım. O noktadan başlayarak buraya kadar getiren herkese, Beşiktaş'ın değerli başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Türkiye'de iş yapmanın kolay olmadığını herkesin bildiğini vurgulayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İş yapmak kolay değil. Bugün yapılmış, karşınıza çıkmış, elle tutulur somut eserler var. Şüphesiz ki bunlar başka kulüplerimize de örnektir. Her kulübün kendine has güzel faaliyetleri var. Hepsini, Türk futboluna kazandırılmış güzel hediyeler olarak görüyorum. Diğer kulüplerimizin bu yöndeki başarılarını tebrik ediyorum. Güzel statlar yapılıyor. Bazıları çok güzel yapılmış. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Türkiye'nin en öğündüğü statlardan biri. Galatasaray'ınki yapılmak üzere. Diğer büyük takımlarımızın, Anadolu takımlarımızın da çok güzel faaliyetleri var.''

Gül'ün bu ifadeleri kullanması sonrası törende yer alan kimi katılımcılar, BJK İnönü Stadı'nın da yeniden yapılması isteğinde bulundu. Gül, bu istekleri üzerine, ''Beşiktaş'ın da muhakkak ki olacaktır'' dedi.

Gül, konuşmasının ardından Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile yapacağı görüşmeler için tören alanından ayrıldı.

Kaynak:http://www.sporx.com/futbol/superlig/143570/



Düzenleyen savage_team - 12-02-2009 Saat 12:45
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.173 Saniyede Yüklendi.