Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1
    Gönderim Zamanı: 12-02-2009 Saat 12:10

DROGBA TADIMIZI KAÇIRDI: 1-1DROGBA%20TADIMIZI%20KAÇIRDI:%201-1

Dünya Kupası eleme grubunda lider İspanya ile oynayacağı maçların hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında Afrika'nın güçlü ekiplerinden Fildişi Sahili ile son dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı. İzmir Atatürk Stadı'nda ilk yarısı Ay-Yıldızlılarımız'ın 1-0'lık üstünlüğü ile geçilen maçta golümüz 11. dakikada Gökhan Ünal'dan gelirken, Fildişi'nin golü 90+2. dakikada Drogba'dan geldi.

Madrid'de 28 Mart'ta oynayacağımız İspanya maçı öncesinde teknik direktörümüz Fatih Terim, Milli Takımımız son durumunu görmüş oldu.

GÖKHAN ÜNAL'DAN BİR FÜZE...
Trabzonspor formasıyla ligin ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapan Gökhan Ünal, Milli Takımımız'ın Fildisi Sahili önündeki tek golüne imza attı. 11. dakikada gelişen atağımızda Tuncay topu boş pozisyonda bulunan Gökhan Ünal'a bıraktı. Topla buluşur buluşmaz hareketlenen Gökhan, ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu, üst direğe de çarpan top ağlara gitti. Gökhan Ünal, müthiş bir gole imza attı. 1-0.

DROGBA SONUCU BELİRLEDİ...
Maç boyunca fazla etkili olamayan Drogba, uzatma dakikalarında sahneye çıktı ve golünü attı. 90+2. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Kone ceza sahasına ortasını yaptı, uygun pozisyonda topla buluşan Drogba, sert bir vuruşla topu ağlarımıza gönderdi. 1-1

DEĞİŞEN DENGELER...
Fildişi Sahili ile oynadığımız karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda zaman zaman oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Milli Takımımız 11. dakikada Gökhan Ünal'ın golüyle skor avantajını yakaladı. Drogba ve Servet ilk yarıda sürekli karşı karşıya gelirken, savunmamız rakibimize fazla şans tanımadı. Hücumda Arda'nın ve Tuncay'ın taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştık. Milli Takımız'da ilk yarının en çok dikkat çeken ismi Gökhan Ünal'dı. Attığı süper golün yanı sıra, hızla hücuma çıkması ve şutlarıyla İzmir'li futbolseverlerin de alkışlarını aldı. Fildişi 20. dakikadan sonra bir süre kalemizi baskı altına aldı, kanatlardan hızlı gelmeye çalışan konuk ekip önemli bir pozisyon bulamadı. İlk yarıda maç yoğun yağış altında oynandı, oyuncular zaman zaman top kontrollerinde zorlandı.

Millilerimiz attığı golün dışında, Gökhan Ünal ve Arda ile önemli fırsatlar da yakaladı. 1-0'lık üstünlüğümüzün bulunduğu dakikalarda Gökhan Ünal, ceza sahası içinde topla buluştu, rakibinden sıyrılan Gökhan penaltı noktası üzerinden şutunu attı top üstten auta çıktı. Arda Turan da sağ kanattan getirdiği topla ceza sahasına girdi, birebir de rakibini geçmek isterken yerde kaldı hakem devam kararı verdi.

İKİNCİ YARIDA FİLDİŞİ...
İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Milli Takımımız, ikinci yarıda duran toplar dışında fazla bir etkinlik sağlayamadı. Beraberliği düşünen Fildişi ise ikinci yarıda çok daha etkiliydi. İlk yarıya oranla biraz daha hareketli olan Drogba, bir kaç fırsattan yararlanamadı ancak maçın uzatma dakikalarında skoru belirleyen isim oldu. Volkan Demirel yaptığı kurtarışlar ile yine formda olduğunu gösterdi, yediği golde yapabileceği fazla bir şey yoktu.

DROGBA-SERVET KAPIŞMASI...
Fildişi'nin Chelsea'da forma giyen süper starı Didier Drogba, maç boyuncu Servet Çetin'in yakın markajında oynadı. İki dev oyuncunun mücadelesi nefesleri kesti. Adeta maç boyunca Servet'le boğuşmak zorunda kalan Drogba, son dakikada skoru belirledi. Drogba, maçın ilk yarısında Servet ile girdiği bir mücadelede acılar içinde yerde kaldı ve kramponu yırtıldı. Bu pozisyonun ardından oyun kenarına alınan ve tedavisi yapılan Drogba, kramponlarını değiştirdikten sonra oyuna devam edebildi.

SEMİH VE GÖKHAN İLE BAŞLADIK...
Türkiye-Fildişi Kıyısı (A) milli futbol takımları arasında yapılan özel milli maçta, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avusturya ile yapılan son hazırlık karşılaşmasında yer alan 5 oyuncuya ilk 11'de şans verdi. Atatürk Stadı'ndaki maça milli takım kalede Volkan, savunmada Gökhan Gönül, Servet, Gökhan Zan, Caner, orta alanda Hamit, Mehmet Aurelio, Tuncay ve Arda, hücumda ise Semih ve Gökhan Ünal ikilisiyle başladı.

Terim, (A) Milli Takım'ın 19 Kasım 2008'de Ernst Happel Stadı'nda Avusturya ile yaptığı hazırlık karşılaşmasında ilk 11'de şans tanıdığı 5 futbolcuyu, Fildişi Kıyısı karşısında da sahaya sürdü.

Kaleci Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Mehmet Aurelio ve Tuncay Şanlı, Terim'in forma verdiği 5 isim oldu. Bu isimlerden Tuncay Şanlı ve Gökhan Zan, milli takımın İzmir'de en son 1 Mart 2006'da yaptığı Çek Cumhuriyeti maçında da İzmirli sporseverlere karşı milli takım formasıyla mücadele etmişti.

TERİM'DEN 6 DEĞİŞİKLİK...
Milli Takımlar baş sorumlusu Fatih Terim, Fildişi karşısında ikinci yarıda 6 oyuncu değişikliğine giderek, futbolcularının son durumunu görmek istedi. İkinci yarıya üç değişiklik ile başlayan Terim, Kazım, Emre ve Sabri'yi sahaya sürürken, Tuncay, Semih ve Arda'yı kenara aldı. 62. dakikada bir değişikliğe daha giden Terim, maçın çalışkan ismlerinden Hamit'in yerine Ayhan'ı oyuna aldı. 69. dakikada bu kez golümüzü atan Gökhan Ünal'ı yanına çağıran Terim, bir başka golcümüz Halil Altıntop'a şans verdi. Ve son oyuncu değişikliğimizi 69. dakikada gerçekleştirdik. Gökhan Gönül kenara gelirken, Mehmet Yıldız kalan 21 dakikada forma şansı buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ön direkte Semih'ten önce Kolo Toure, kafayla vurarak topu kornere gönderdi.
11. dakikada Tuncay'ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gökhan Ünal'ın mükemmel vuruşunda top, üst direğe çarptıktan sonra ağlarla buluştu. 1-0
13. dakikada penaltı noktası üzerine doğru yapılan ortada Kolo Toure'nin kafasından seken topu Caner uzaklaştırdı.
16. dakikada Hamit'in uzun pasında top Tuncay'a gelmeden önce kaleci Barry, ceza sahasının dışına çıkarak topu uzaklaştırdı.
27. dakikada Yaya Toure'nin ortasında ceza sahasında yaşanan karambolde Kolo Toure'nin sert şutunda top yandan auta çıktı.
29. dakikada Yaya Toure'nin pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Eboue'nin vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
32. dakikada Semih'in pasıyla defansın arkasına sarkan Gökhan Ünal, topa sahip olmadan önce kalesini terk eden kaleci Barry, topa müdahale etmek istedi. Gökhan topa ayak koydu, hızlı olan meşin yuvarlak auta çıktı.
33. dakikada Arda, sol kanatta Guy Demel'den pres yaparak kaptığı topla ceza sahasına girdikten sonra pasını Gökhan Ünal'a verdi. Gökhan Ünal'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
44. dakikada Hamit'in uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta baraja çarpan top, kornere gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
58. dakikada Keita'nın sol kanattan yaptığı ortada Caner'e çarpan top, kornere gitti.
60. dakikada sağ kanattan yapılan ortada penaltı noktası üzerinde Drogba vurdu, top kaleci Volkan'da kaldı.
61. dakikada Arthur Boka, sol kanatta Sabri'den kaptığı topla ceza sahasına girdikten sonra yerden sert vurdu. Kaleci Volkan, topu son anda kornere tokatladı.
67. dakikada Caner'in orta alanda kaptırdığı top sonrasında ceza sahasına yapılan ortada Drogba, penaltı noktası üzerinden gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
69. dakikada Fildişi Sahili'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topu kaleci Volkan son anda yumrukla uzaklaştırdı.
73. dakikada Drogaba'nın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Yaya Toure'nin vuruşunda kaleci Volkan çizgi üzerinde topu kontrol etti.
81. dakikada sağ kanattan gelişen Fildişi Sahili atağında Eboue, ceza sahasına girdikten sonra Sabri ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı.
Hakem korner kararı verirken, misafir takım oyuncuları penaltı itirazında bulundu.
90+2'de sol kanattan Kone'nin ortasında altıpas içinde Drogba ayağını uzattı ve beraberliği sağlayan golü kaydetti. 1-1

STAT: İzmir Atatürk
HAKEMLER: Sorin Corpodean, Miclos Nagy, Octavian Sovre
TÜRKİYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül  (Mehmet Yıldız dk. 75), Gökhan Zan, Servet, Caner, Hamit  (Ayhan dk. 63), Mehmet Aurelio, Arda  (Kazım dk. 46), Tuncay  (Emre Belözoğlu dk. 46), Semih  (Sabri dk. 46), Gökhan Ünal  (Halil Altıntop dk. 65)
YEDEKLER: Ufuk Ceylan, Nuri Şahin, İbrahim Kaş, Eren Güngör
TENİK DİREKTÖR: Fatih Terim
FİLDİŞİ SAHİLİ: Boubacar Barry, Arthur Boka, Kolo Toure, Didier Zokora  (Boubacar Sanogo dk. 76), Steve Gohouri  (Souleymane Bamba dk. 85), Emerse Fae  (Jean-Jaques Gosso dk. 61), Guy Demel  (Abdoulkader Keita dk. 46), Yaya Toure  (İbrahim Kone dk. 88), Emmanuel Eboue, Romaric, Didier Drogba
YEDEKLER: Kouanatien Kone, Aboulaye Meite
TEKNİK DİREKTÖR: Vahid Halilhodzic
GOLLER: Gökhan Ünal (dk. 11), Drogba (dk. 90+2)
SARI KARTLAR: Kazım, Emre Belözoğlu (Türkiye), Drogba (Fildişi Sahili)

Kaynak:http://www.sporx.com/futbol/millitakim/143564/



Düzenleyen savage_team - 12-02-2009 Saat 12:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.173 Saniyede Yüklendi.