Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Chat & Msn Programları > MIRC Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - /memoserv set Mailmemo on Bu komutla size memo geldiğinde Nickserv Nickinize kayıtlı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

/memoserv set Mailmemo on Bu komutla size memo geldiğinde Nickserv Nickinize kayıtlı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: /memoserv set Mailmemo on Bu komutla size memo geldiğinde Nickserv Nickinize kayıtlı
    Gönderim Zamanı: 26-12-2008 Saat 14:41
/nickserv register sifre Email Bu komutu yazdığınız andan itibaren kullandığınız nicki şifrelemiş olursunuz. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken şifrenizin en az 5 hanele olması ve akılda kolay tutulması.Ayrıca Nick ve kanal şifrelemede harf kullanırken dikkat ediniz.Şifrelemede kullanılan harflerin küçük ve büyük olması farkeder. Bu yüzden nick ve kanal şifrelerken şifrede harf kullandığınızda harflerin küçük veya büyük oluşunu iyi hatırlayınız..( Örnek: /nickserv register 12345ahmet admin@irc-forum.net ) Ayrıca bazı IRC serverler Tr-ircd sistemine geçmiştir . Bu sistemde Auth Kodu olayı vardır.Nickinizi şifreledikten sonra belirttiğiniz Email adresine Auth Kodu yollanacaktır. Siz bu Auth koduna en erken 1 gün içinde girerek nickinizin kayıt işleminizi tamamlamış olmanız gerekmetedir.. Aksi taktirde bir süre sonra Auth kodunu tanıtmadığınız (girmediğiniz) için nickinizin kaydı otomatikmen silinecektir.

Nick Şifresine Girme(Identify)

/nickserv identify sifre veya /identify sifre Bu komutla daha önce register(şifrelediğiniz) ettiğiniz bir nicki identify edebilirsiniz.Komutun bu formati sadece o anda kullandiginiz nicki identify etmek içindir. Başka bir nicki identify etmek icin /nickserv identify nick sifre formatini kullaniniz.
Nick Kaydını Silme(Drop)

/nickserv drop şifre
Daha önce register(şifrelediğimiz) ettiğiniz bir nicki düşürmek için kullanılır.
Nick Bilgisi Edinme (Info)

/nickserv info nick
Register edilmiş (Şifrelenmiş) herhangi bir nick hakkında nickservden bilgi istemek için kullanılır.Bazı IRC serverlerinde (TTnet,SuperOnline,Zurnanet vs..) /nickserv set private on komutuyla nicklerin infoları gizlenebilmektedir.O zaman karşınıza size Nickservden bu nick özel bir nicktir diye yanıt gelecektir yada nickin sadece en son giriş zamanını size bildirecektir .
Nickserv Zamanlı Koruma(Kill Koruması)

/nickserv set kill on|off Sizin IRC`de olmadığınız zamanlarda şifrenizin başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorsanız yukarıdaki komutu kullanarak nickinizin kill ayarını aktif hale getirmelisiniz. Bunu yaptığınız zaman server sizin nickinizle her girildiğinde 1 dakika içinde identify edilmesini ister. Eger 1 dakika içinde identify etmezseniz nickiniz Guest85412 , Misafir2145 vs..... olur. Eğer bu fonksiyonu kapatmak isterseniz /nickserv set kill off yazin.Ayrıca birde bu 1 dakikalık süreyi 20 saniyeye düşüren /nickserv set kill quick on komutunu yazabilirsiniz. Bu komutu yazdığınız taktirde Nickserv sizin nickinizle her girildiğinde 1 dakika yerine 20 saniye içinde identify edilmesini ister
Nick Şifresi Değiştirme (Set Password)


/nickserv set password yenişifre Bu komut Şifreniz herhangi biri tarafından öğrenildiğinde veya herhangi güvensiz bir durumda şifrenizi değiştirmek için kullanılır.Komutu kullanmak için nickinizi identify etmiş olmanız gerekli.

Nicke URL Adresi Ekleme(Url)

/nickserv set url adres Nickinize info çeken kişinin sizin web adresinize ulaşmasını isterseniz bu komutla nickinize herhangi bir adresi link olarak koyabilirsiniz.(Ornek:/nickserv set url [ Misafirler Linkleri Goremez Lutfen Uye Olunuz ] [ Yanlizca 1 dk'da Üye olmak için tıklayın ] .) Tabi ki bu komutu kullanmak için nickinizi identify etmiş olmalısınız ; Yani url k****k istediğiniz nicki o an kullanıyor olmalısınız.

Nicke Email Adresi Ekleme(Email)


/Nickserv set mail yeniemailiniz Komutunu kullanarak Nickinize kayıtlı Email adresini değişebilirsiniz.

Nickin Dil Seçenekleri(Language)


/Nickserv set language nosu komutuyla ingilizce olan Nickserv dilinizi başka bir dile çevirirsiniz. Mesela Ttnet IRC serverinde Dil Seçeneğini Türkçe yapan no : 11 olmaktadır.Diğer IRC serverlerindeki Türkçe nosunu öğrenmek istiyorsanız /Nickserv heLp set Language komutunu kullanmanız gerekir.

Güvenlik Ayarları(Secure)


/Nickserv set secure on/off Bu Komut Nickinizin güvenlik fonksiyonu düzenler. Bu korumayı açtığınızda nick'inizin sahibi olarak tanınmanız için erişim listenize bakılmaksızın şifrenizi kullanarak kendinizi NickServ'e tanıtmaniz gerekir.Fakat Nickin Access Listesinde iseniz (Erişim Listesinde yani) Nickserv sizi tanıyacaktır ve bu yüzden erişim listesinde olmamanıza rağmen sizi Nickserv kill atmayacaktır.

Özel ve Gizleme Modu(Private)


/Nickserv set private on/off Bu komut ile /msg NickServ LIST komutu ile çıkacak listede nick'inizin görünmesini engeller. Ayrıca bu komut ile Infonuzu gizleyebilirsiniz.Superonline , TTnet, Zurnanet gibi serverlerde bu komutu yaptığınızda Infosunuz gizlersiniz.Nickinize Info çekildiğinde Nickserv bu özel bir nicktir diye cevap verir ya da sadece nickinizin son giriş zamanını verir.Nickiniz ile diğer bilgileri vermez.

Nick Bilgilerini Saklama-(Hide)


/Nickserv set hide Usermask/Email/quit on/off Bu Komut ile Nick bilgilerinizdeki bazi kisimlari saklamanizi saglar.Bu saklanabilecek Öğeler İp adresiniz (Usermask), Email adresiniz ve quit ( çıkışın) mesajınız. (Örnek kullanım : Emailinizi saklamak için :/Nickserv set hide Email on )Diğerleride aynı bu şekilde olmaktadır.

Nickin Erişim Listesi(Access)


/nickserv access add|del adres Bu komutla nickinizin access listini oluşturabilirsiniz. Adres yazan kısma yazacağınız adres ile girdiginiz zaman nickiniz kill on olsa bile nickserv identify istemez.(Örnek: Eklemesi /Nickserv access add admin@irc-forum.net , Silmesi /Nickserv access del admin@irc-forum.net , Listesi /Nickserv access list )


Kill Ayarını Aktifleştirme(Recover)


/nickserv recover nick sifre Nickiniz kill koruması kapalı olduğu (/Nickserv set kill off ) durumlarda başkası nickinize girdiği zaman bu komutla Nickserv Nickinizin Kill korumasını Bir dakika için aktif halde tutar ve Nickinizi kullanan bir başkasını KILL'ler..

Asılı Kalan Nicki Düşürme(Ghost)


/nickserv ghost nick sifre Nickiniz herhangi bir kişi tarafından kullanıldığı zaman veya siz düştüğünüz halde nickiniz düşmediyse bu komutla nickinizi düşürebilirsiniz.



Nickserv Tarafından Tutulan Nicki Düşürme(Release)


/nickserv release nick sifre Nickiniz herhangi bir şekilde nickserv tarafından tutulduğu zaman onu kurtarmak için kullanılır. Genelde nicki identify etmeyip düştüğünüz zaman ve guest oldugunuz zaman kullanılır.

Nickleri Birbirine LinkLeme(Link-UnLink)


/nickserv Link nick Genelde kullandığınız nickleri nickinize Link olarak eklerseniz o nickleri kullandığınız zaman nickserv identify istemez.Eğer Linki kaldırmak istiyorsanız /nickserv unlink nick komutu kullanarak linki kaldırabilirsiniz


Linkli nicklerdeki Temel Nickin Gösterimi(MainNick)


/nickserv set mainnick nick Linkli nickler arasındaki temel nicki gösterir Birden fazla linkli nickiniz varsa, kanal access listesi gibi listelerde, hangi nickin gösterileceğini belirlemenize yarar. Bu nicki daha sonra unlink ederseniz, otomatik olarak başka nick seçilecektir.


Nick Kullanım Kontrolü(Statüs)


/nickserv Status nick komutunu kullandığınız zaman o kişinin şifresine girip girmediğini yani nickini identify edip etmediğini kontrol ederiz.Eğer /nickserv status nick 0 çıkarsa o kişinin nicki şifreli değildir; /nickserv status nick 1 çıkarsa o kişi şifreye girmemiştir , bulunduğu nickin kill koruması yoktur. ( Off modunda yani ) Bu nedenle nickde düşmeden durabilmektedir ; /nickserv status nick 2 çıkarsa o kişi şifreye girmemiş fakat nickde belli erişimi olmuştur, nickserv ondan şifre istememiştir.Çünkü şifreye girmiş sayılmıştır.Bu şekilde olmasının nedeni nickserv access liste o kişinin eklenmesi veya herkesin eklenmesidir. Fakat o kişi Nickin şifresini değiştiremez , memo okuyamaz , memo gönderemez , yani nickle ilgili ayarlardan hiçbirini yapamamaktadır , sadece nick kullanım izni vardır. ;/nickserv status nick 3 çıkarsa o kişi şifreye girmiş demektir. Ayrıca bir kişinin şifresine girip girmediğini anlamanın pratik yolu ise o kişiye whois (/whois nick ) çektiğiniz zaman identified for this nick yazısı görürseniz o kişiyi şifresine girmiş demektir.


Kanallarını Görme(Listchans)


/nickserv Listchans Bu komut nickine hangi kanalların kayıtlı olduğunu gösterir.


Auth Kodunun Gönderilmesini Sağlama


/nickserv auth send komutuyla E-mailinize (auth kodu almamışsanız)Auth Kodu gönderilmektedir.


Yukarı Dön
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-12-2008 Saat 14:41
Auth Kodunun Tanıtılması


/nickserv auth authkodunuz komutuyla size gönderilmiş olan auth kodunu girerek nickinizin kayıt işlemini tamamlamış bulunuyorsunuz.Nickinizin Auth Kodunu girmediğiniz taktirde nickin kaydı silinecektir. Nickin Auth Kodununun Tanıtım süresi genelde 4 gün olmaktadır


Nickin Zaman Dilimi Ayarı-TimeZone


/nickserv set timezone {UTC-offset | zaman-dilimi | DEFAULT} komutuyla NickServ bilgi metinlerinde gösterilen zaman dilimini değiştirebilirsiniz. - UTC-offset olarak belirtmek istediğinizde, kendi yerel saat ile UTC (Universal Coordinated Time, ya da GMT - Greenwich Mean Time -) arasındaki farkı "+" ya da "-" işaretleri kullanarak verebilirsiniz. Bu işaretlerden sonraki rakamlar hh:mm şeklinde olup, saat ve de dakikayı belirtmektedirler. - zaman-dilimi belirtirken, "GMT" ya da "EEST" gibi zaman dilimi isimleri kullanmanız gerekmektedir. Ancak bazı zaman dilimi isimleri services e yabancı olabilir. Böyle bir durumda, UTC offset yöntemini kullanmanız tavsiye edilir. Services yaz saati uygulamasına kendi kendine geçemez, bu ayarı kendiniz yapmak durumundasınız. Örnek Olarak komutun kullanımı şunlardır Örnek 1: /ns set timezone -5 Zaman dilimini UTC den 5 saat daha geriye, yani 5 saat daha doğuya dogru ayarlar. Örnek 2: /ns set timezone +3:30 Zaman dlimini UTC den 3 saat 30 dakika daha ileriye, yani 3 saat 30 dakika daha batıya doğru ayarlar. Örnek 3: /ns set timezone eest Zaman dilimini Doğu Avrupa standard zaman dilimi ile Değiştirir.


Otomatik Kanal Girişi(Ajoin)


/Nickserv ajoin add #kanaLadı komutuyla Nick şifrenize girer girmez eklediğiniz kanala girmiş olacaksınız. Eğer ajoin Listesinizde kanaL silmek istiyorsanız /Nickserv ajoin del #kanaladı yazmanız gerekir.Ayrıca ajoin listenize bakmak için /Nickserv ajoin List yazmanız gerekir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.