Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kalp hastaları geceye dikkat !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kalp hastaları geceye dikkat !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kalp hastaları geceye dikkat !!!
    Gönderim Zamanı: 13-11-2008 Saat 22:24
 
 
 
Kalp krizi daha çok erken saatlerde görülüyor. Amerikalı bilim adamları, kalp krizi ve felçlerin neden erken saatlerde meydana geldiğini açıkladı.

Emory Üniversitesi'nde bir grup, hücrelerin aktivitesindeki günlük ritimlerin ve kan damarlarının dizilişinin burada anahtar rolü olabileceğini söylediler. Araştırmacılar, hücrelerin aktivitesinin sabahın erken saatlerinde en düşük seviyesinde olduğunu buldular.

Amerikan Kalp Birliği'nin konferansında kamuoyuna açıklanan çalışmada, bu düşük seviyenin kan damarlarının daha az gevşemesine ve problem görülme riskinin artmasına neden olduğu belirtiliyor. Kemik iliğinden gelen ve Endotelyal Kök Hücre (EPCs) olarak isimlendirilen hücrelerin kan damarlarının onarımında önemli rol oynadığı düşünülüyor. Aslında kök hücre olan bu hücreler, yaralanan bölgedeki kan damarlarında sıra oluşturuyorlar ve kan desteğinden mahrum olan bölgelerde yeni damarlar inşa ediyorlar.

Emory grubu, günün farklı zamanlarında hücre aktivitelerine ve kan damarlarının değişen özelliklerine bakarak sağlıklı olan orta yaştaki 12 gönüllüyü 24 saat boyunca her saat test ettiler.

Gece yarısı risk için doruk nokta

Hücre sayısının 2000'e kadar çıkarak EPCs hücrelerinin gelişme yeteneği ile kan damarlarının gevşemesi gece yarısı doruk seviyeye ulaştı. Bundan sonraki ölçümler düşmeye başladı. Araştırmanın lideri Dr Ibhar Al Mheid, "Damarlarımızın fonksiyonu gece daha iyiydi. Endotelyal fonksiyon ise özellikle sabahın erken saatlerinde düştü" dedi.

İngiliz Kalp Vakfı'nda Kardiyak Hemşire Yardımcısı olarak görev yapan Ellen Mason, kalp krizi geçiren kişi sayısının sabah saatlerinde en üst seviyede olduğunun uzun zamandır bilindiğini ve araştırmacıların yaptıkları bu çalışmayla buna neden olan mekanizmayı daha iyi anlamamızı sağladığını söyledi. Mason, "Hepimiz günlük ritimlere, iç vücut saatine sahibiz ve bu vücudumuzun kimyasında değişimlere neden oluyor" dedi.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.