Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Uzmanlar Uyarıyor:Kış Geliyor, Soğuk Algınlığına Dikkat !!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Uzmanlar Uyarıyor:Kış Geliyor, Soğuk Algınlığına Dikkat !!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uzmanlar Uyarıyor:Kış Geliyor, Soğuk Algınlığına Dikkat !!!!!
    Gönderim Zamanı: 15-10-2008 Saat 12:43
 
 
 
 
Kış Geliyor, Soğuk Algınlığına Dikkat ;
 
 
Havaların soğumaya başlaması ve sıcaklıkların sürekli değişmesiyle birlikte halk arasında ‘üşütmek’ denilen soğuk algınlığına yakalanma riski de artmaya başladı. Üşütmek veya soğuk algınlığı, ortalama bir insanın yılda 2-3 kez yakalandığı bir rahatsızlık.

Bilinenin aksine, soğuk algınlığına neden olan virüsler tüm yıl boyunca havadadırlar, ancak, yaza oranla kışın daha fazla kapalı mekanlarda bulunduğumuz için, pek çoğumuz sonbaharla birlikte kapalı ortamlarda virüsü alarak üşütürüz.

Araştırmacılara göre, üşütmek, dünyada en sık rastlanan rahatsızlık. Bu nedenledir ki, hepimiz burnumuz hafif akmaya, hapşırmaya ve boğazımızda bir dolgunluk hissettiğimizde ‘eyvah, hastalanıyorum’ deriz. Biliriz ki, bu belirtilerle ortaya çıkan soğuk algınlığı, müdahale etmediğimiz taktirde bizi yatağa düşürerek, belki çok önemli bir toplantıya gidemememize, okuldaki sınavı kaçırmamıza veya hastalığımızı etrafımızdakilere -özellikle de risk grubunda bulunan çocuk ve yaşlılara-bulaştırmamıza yol açabilir.

İşte, dünyaca ünlü VICKS markasının yeni keşfi First Defence, üşütmenin ilk belirtilerini (hafif burun akıntısı, hapşırma, bitkinlik, boğazda dolgunluk hissi) hissettiğiniz anda kullanıldığında etkisini göstererek üşütme nedeniyle hasta geçirilen sürenin kısalmasını ve belirtilerin şiddetinin azalmasını sağlar. Böylelikle, kaçırmamanız gereken toplantıya katılabilmek, önemli sınavınıza girebilmek ve sevdiklerinize korkmadan sarılabilmek için size destek olur..

VICKS First Defence, doğal bitki özleri içeren mikrojel yapısı sayesinde, virüsleri bir jel içine alarak etkisiz hale getirir ve doğal yollarla vücuttan atılmalarını sağlar. Dünyanın en büyük şirketlerinden Procter & Gamble’ın 1250 uzman doktorunun çalıştığı teknik merkezinde geliştirilen Vicks First Defence, Türkiye’de Eczacıbaşı İlaç Pazarlama tarafından pazarlanmaktadır. 1 şişe First Defence burun spreyi, tüm kış için yeterlidir ve 20 YTL perakende satış fiyatı ile tüm eczanelerden temin edilebilir.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-10-2008 Saat 18:21
Sitedeki Yeni Açtığın Tüm Paylaşımlar için Teşekkürler :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.186 Saniyede Yüklendi.