Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sinema
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İşte 2009' un Filmleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İşte 2009' un Filmleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşte 2009' un Filmleri
    Gönderim Zamanı: 04-09-2008 Saat 11:32
İşte 2009’un Filmleri
Public Enemies’, ‘G-Force’, ‘A Christmas Carol’, ‘Prince of Persia: The Sands of Time’, Case 39’ gibi yapımlarla beraber ‘Uzay Yolu’, ‘Transformers’, ‘Fast and the Furious’, ‘Buz Devri’ gibi serilerin yeni bölümleri de 2009 yılında vizyona girecek.

‘DESPERAUX’UN MACERALARI 23 OCAK’TA

Kate DiCamillo’nun aynı adlı kitabından uyarlanan ve kocaman kulakları olan fare ‘Despereaux’un maceralarını anlatan ‘The Tale of Despereaux’ adlı film, 23 Ocakta vizyona girecek. Filmin kahramanlarını Dustin Hoffman, Matthew Broderick, William H. Macy, Robbie Coltrane, Sigourney Weaver, Christopher Lloyd ve Tracey Ullman seslendirdi.

Not: Seslendirenler Arasında Hermione Granger İsmiyle Harry Potterdan Tanıdığımız Emma Watsonda Var.

DAVID KOEPP’IN İLK YÖNETMENLİK DENEMESİ

‘Jurassic Park’, ‘Mission: Impossible’ ve ‘War of the Worlds’ gibi filmlerin senaryo yazarı David Koepp’in ilk yönetmenlik sınavı romantik komedi ‘Ghost Town’, 13 Şubatta izleyici ile buluşacak. Filmde, sahip olduğu becerileriyle herkesi kendine hayran bırakan Bertram Pincus (Ricky Gervais) adlı diş hekiminin çevresinde gelişen olaylar konu ediliyor.

SYLAR’LI ‘UZAY YOLU’ 29 ŞUBAT’TA VİZYONDA


Televizyonun efsane bilim kurgu dizisi ‘Uzay Yolu- Star Trek’in 11’inci sinema filmi, 29 Şubatta vizyona girecek. Kaptan Kirk, Mister Spock, Doktor McCoy ve mühendis Scott’un Yıldız Filosu Akademisi’ndeki tanışmaları ve ‘Atılgan’ uzay gemisiyle ilk yolculuğa çıkmalarını konu alan filmin yönetmenliğini, Jeffrey Jacob Abrams yaptı. Filmde John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Winona Ryder, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Eric Bana ve CNBC-e’nin sevilen dizisi ‘Heroes’in Sylar’ı Zachary Quinto, rol aldı.

‘WATCHMEN’ 23 YILDA ORTAYA ÇIKTI


’300 Spartalı”nın yönetmeni Zack Snyder’in yeni filmi ‘Watchmen’, 6 Martta izleyicilerin beğenisine sunulacak. Alan Moore ve Dave Gibbons’un Hugo ödüllü, Amerika’nın en iyilerinden kabul edilen ve 12 sayıdan oluşan çizgi roman serisinden uyarlanan film, 23 yıllık bir çalışma sonunda ortaya çıktı. Filmin başrolleri için Patrick Wilson, Jack Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode, Stephen McHattie ve Carla Cogino kamera karşısına geçti.

Konusu 1985 yılında geçen filmde, ABD ile Sovyetler Birliği arasında başlayan savaşta bir grup eski süper kahramanın serüvenleri konu ediliyor.

SOKAK KÖPEKLERİ OTELDE

Sokaklardan topladıkları düzinelerce sahipsiz köpeği terk edilen bir otele yerleştiren 2 yetim kardeşin öyküsünü konu alan ve 13 Martta sinemaseverlere sunulacak olan ‘Hotel for Dogs’un başrolünü Emma Roberts üstlendi. Lois Duncan’ın aynı adlı kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini, ‘görsel efektler uzmanı’ olarak adını duyuran ve ilk kez bu filmde yönetmenliğe adım atan Thor Freudenthal yaptı.

DUPLICITY 20 MART’TA GÖSTERİMDE

‘Michael Clayton’ filminin yönetmeni ve senaryo yazarı Tony Gilroy’un senaryosunu yazıp yönettiği ‘Duplicity’, 20 Martta gösterime girecek. Clive Owen, Julia Roberts, Billy Bob Thornton ve Tom Wilkinson’ın rol aldığı film, ortak çalışan ve aralarında romantik ilişki de olan iki casusun son derece karmaşık bir dolandırıcılık işini çözmek için işbirliği yapmasını anlatıyor.

‘CORALINE’ 15 MAYIS’TA VİZYONDA


‘Beowulf’ ve ‘Princess Mononoke’nin senaryo yazarı Neil Gaiman’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ‘Coraline’, 15 Mayısta vizyona girecek.

Senaryosunu Henry Selick’in yazdığı ve Mike Cachuela ile birlikte yönetmenliğini üstlendiği filmde, yeni taşındığı evde keşfettiği esrarengiz bir kapıyı açınca kendisini paralel evrende bulan ‘Coraline’ adlı küçük bir kızın maceraları anlatılıyor. ‘Coraline’, digital 3 boyutlu sinema salonlarında gösterilmek üzere dual digital kamera donanımıyla stereoskopik olarak çekilen ilk stop-motion animasyon filmi olma özelliği taşıyor.

RENEE ZELWEGER ‘CASE 39’DA


Yönetmen Christian Alvart imzası taşıyan ‘Case 39’, 22 Mayısta vizyona girecek. Senaryosunu Ray Wright’ın kaleme aldığı filmde, Oscar ödüllü oyuncu Renee Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane ve Bradley Cooper rol aldı. Filmde, ‘Lillith’ adlı küçük bir kız çocuğunu kötü niyetli anne babasının elinden kurtarmak için mücadele veren sosyal hizmet görevlisi Emily Jenkins’in öyküsü anlatılıyor.

HOLLYWOOD’UN YENİ GÜNEY KORE FİLMİ UYARLAMASI


Güney Kore filminden uyarlanan ‘Karanlık Sırlar- The Uninvited’ 29 Mayısta sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini The Guard Brothers’ın yaptığı filmde, Emily Browning, Elizabeth Banks, Arielle Kebbel ve David Strathairn rol aldı. Film, annesinin ölümünden sonra bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören Annan ile annesinin hayaletinin ziyaretleri çerçevesinde gelişiyor.

‘UP’ 29 MAYIS’TA VİZYONDA


Canavarlarla ve kötü kişilerle mücadele edebilmek için vahşi doğa ile işbirliği yapan 70 yaşlarında bir adamın serüvenlerinin anlatıldığı ‘Up’ adlı film, 29 Mayısta vizyona girecek. Pete Docter’ın Bob Peterson ile birlikte yönettiği bilgisayar animasyonu türündeki filmin senaryosunu Bob Peterson, Ronnie Del Carmen, Brenada Chapman ve Gary Rydstrom yazdı. ‘Up’, Walt Disney’in sahibi olduğu Pixar animasyon stüdyolarının 10’uncu bilgisayar animasyon filmi olacak.

FAST AND THE FURIOUS 4

Adrenalin ve hız kavramları üzerine inşa edilen ‘Fast and Furious’ serisinin dördüncü bölümü, 5 Haziranda vizyona girecek. Vin Diesel ile Paul Walker’ı yeniden buluşturan filmin yönetmenliğini Justin Lin yaptı, senaryosunu Chris Morgan yazdı.

BİLGİSAYAR OYUNUNDAN SİNEMAYA: PRINCE OF PERSIA

Aynı adlı bilgisayar oyunundan sinemaya uyarlanan ‘Prince of Persia: The Sands of Time’, 19 Haziranda vizyona girecek. Başrollerinde Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Alfred Molina ve Sir Ben Kingsley’in rol aldığı filmin yapımcılığını Jerry Bruckheimer üstlendi. Yönetmen koltuğunda ‘Harry Potter’ serisinin ‘The Goblet of Fire’ adlı bölümüyle ünlenen Mike Newell’ın oturduğu filmin senaryosunun ilk taslağını ‘Prince of Persia’ video oyununun yaratıcısı Jordan Mechner yazdı.

‘The Prince of Persia’nın film versiyonu, orijinal video oyununun birebir uyarlaması olmayacak, izleyiciye tamamen yepyeni bir deneyim yaşatma amacıyla oyundan bazı unsurların birleştirilmesi yöntemi izlenecek.

‘TRANSFORMERS 2

Hasılat rekorları kıran ‘Transformers’ın ikincisi, 26 Haziranda vizyona girecek. İlkinde olduğu gibi Michael Bay’ın yönettiği filmin senaryosunu Alex Kurtzman, Roberto Orci ve Ehren Kruger yazdı. John Turturro, Josh Duhamel, Shia LaBeouf, Megan Fox, Tyrese Gibson, Rainn Wilson, Jonah Hill, Matthew Marsden, Kevin Dunn, Teresa Palmer’ın rol aldığı filmde, ‘Cybertron’ gezegeninde yaşayan ve başka mekanizmalara kolayca dönüşebilme yeteneğine sahip olan robotların yeni maceraları anlatılıyor.




Düzenleyen OSCAR - 04-09-2008 Saat 11:33
Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-09-2008 Saat 11:32
‘BUZ DEVRİ 3’


Buz devrinin 3 sevimli kahramanı ‘Manny’, ‘Sid’ ve ‘Diego’nun eriyen buzların arasından çıkıp dünyanın keyfini sürmesinin öyküsünü anlatan ‘Buz Devri’ serisinin üçüncü filmi, 1 Temmuzda vizyona girecek. ‘Buz Devri 2: Erimeye Başlayor’ filmindeki yönetmenlik görevine devam eden Carlos Saldanha imzası taşıyan filmin kahramanlarını Queen Latifah, John Leguizamo, Chris Wedge, Ray Romano, Denis Leary ve Sean William Scott seslendirdi.

CHRISTIAN BALE VE JOHNNY DEPP AYNI FİLMDE

Bryan Burrough’un ‘Public Enemies: America’s Greatest Crime Wave and the Birth of the FBI- Halk Düşmanları: Amerika’nın En Büyük Suç Dalgası ve FBI’ın Doğuşu’ adlı kitabından uyarlanan film 10 Temmuzda vizyona girecek. Yönetmenliğini Michael Mann’in üstlendiği filmin senaryosunu Michael Mann ile Kevin Misher yazdı. Filmde, Christian Bale, Johnny Depp, Marion Cotillard, Channing Tatum, Giovanni Ribisi, Stephen Dorff, Billy Crudup ve Leelee Sobieski rol aldı.

Amerika’nın bunalım yıllarında geçen filmde, FBI ajanı Melvin Purvis’in dönemin en ünlü suçluları John Dillinger, Baby Face Nelson ve Pretty Boy Floyd’u cezaevine tıkma çabası anlatılıyor.

‘G-FORCE’ 18 EYLÜL’DE

Oscar ödüllü efekt sanatçısı Hoyt Yeatman’ın ilk yönetmenlik denemesi ‘G-Force’, 18 Eylül’de vizyona girecek. Nicolas Cage, Steve Buscemi, Tracy Morgan, Will Arnett ve Bill Nighy’ı bir araya getiren filmin senaryosunu Cornack ve Marianne Wibberley kaleme aldı. Filmde, evlerde kullanılan sıradan araç ve gereçler aracılığıyla dünyayı yok etmeyi planlayan şeytani ruhlu bir dolar milyarderini durdurmak için Amerikan hükümeti tarafından görevlendirilen özel eğitimli gizli ajanlar ekibinin maceraları anlatılacak.

YENİ TRANSFER ‘G.I. JOE’

Oyuncaklar aleminden beyazperdeye en yeni transfer olan ‘G.I. Joe’ 7 Ağustosta vizyona girecek. Oyuncak firması Hasbro’nun oyuncak aksiyon figürlerininin sinemaya aktarılması fikri, bir başka oyuncak serisi olan ‘Transformers’ın elde ettiği gişe başarısı sonrasında hız kazandı. Oyuncak kahramanlar, ilk 2 bölümü Türkiye sinemalarında 1 milyon 834 bin 960 kişi tarafından izlenen ‘Mumya’ serisinin yönetmeni Stephen Sommers’in yönetmenliğinde beyazperdeye yansıdı.

‘Monopoly’ ve ‘Battleship’ gibi oyunların da yakında sinema filmi haline getirilmesi hedefleniyor.

‘ÖLÜM YARIŞI’ 17 EKİM’DE VİZYONDA

Roger Corman’ın kült klasiğinin yeni çevrimi ‘Ölüm Yarışı- Death Race”i Paul W.S. Anderson yönetti. Film, 17 Ekim’de vizyona girecek. Jason Statham, Natalie Martinez, Joan Allen, Ian McShane ve Tyrese Gibson’ın rol aldığı filmde, çevresi kapalı bir arenada birbirleriyle vahşice yarışmak zorunda bırakılan hapishane mahkumlarının öyküsü anlatılıyor.

ROBIN HOOD’A YENİ YAKLAŞIM

Robin Hood efsanesine çok farklı bir yaklaşım getiren ‘Nottingham’, 6 Kasımda vizyona girecek. Senaryosunu Ethan Reiff, Cyrus Voris ve Brian Helgeland’ın yazdığı, yönetmenliğini Ridley Scott’un üstlendiği filmin başrolünde Russell Crowe ile Sienna Miller rol aldı. Filmde, portresini Russell Crowe’un çizdiği ve cesur bir kanun adamı olan ‘Nottingham Şerifi’nin yozlaşmış krala karşı verdiği mücadele ile Nottingham Şerifi, Marion ve Robin Hood arasındaki aşk üçgeni anlatılıyor.

JIM CARREY GERİ DÖNÜYOR

Komedyen Jim Carrey, Walt Disney Pictures’ın yeni komedisi ‘A Christmas Carol’ ile 27 Kasımda sinemaseverlerle buluşacak. Charles Dickens’ın aynı adlı kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Robert Zemeckis üstlendi. Filmde, ‘Ebenezer Scrooge’ adlı bir adam ile onun başına bela olan 3 hayaletin öyküsü anlatılıyor. Ünlü aktör Carrey’in, başroldeki Ebenezer Scrooge karakterinin yanı sıra hayaletleri de canlandırdığı filmde, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Michael J. Fox, Cary Elwes, Fionulla Flanagan ve Christopher Lloyd da rol aldı. ‘A Christmas Carol’, aktörlerin oynadığı ‘live-action’ sahnelerle bilgisayar ortamında hazırlanan grafiklerin beraber kullanıldığı bir film olma özelliği taşıyor.


‘TRANSPORTER’IN 3’ÜNCÜ BÖLÜMÜ GELİYOR

Önümüzdeki yıl vizyona girmesi planlanan ‘Transporter’ın üçüncü bölümünde Jason Statham yanı sıra Robert Knepper ile Francois Berleand rollerine geri döndü.

‘The Red Siren’den tanınan Oliver Megaton’un yönettiği filmin senaryosunu Luc Besson ile Robert Kamen yazdı. İlk iki ‘Transporter’ filminin toplam dünya sinema hasılatı 130 milyon doları buldu.

Not:Bu Filmde Prison Breakteki T-Bag Oynayacak.Haberiniz Olsun

CHANGELING

Oscar ödüllü sanatçılar Clint Eastwood ile Angelina Jolie’yi bir araya getiren ve Cannes Film Festivali’nde görücüye çıkan ‘Changeling’ de 2009’da vizyona girecek.

Angelina Jolie ile beraber John Malkovich, Jeffrey Donovan ve Amy Ryan’ın rol aldığı filmin senaryosunu Michael Straczynski yazdı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Clint Eastwood’un yaşanmış bir olaydan yola çıkarak beyazperdeye yansıttığı korku türündeki film, 1928 yılının Los Angeles’ında geçiyor.

‘ŞİRİNLER’

2009 yılında vizyona girmesi beklenen bir diğer yapım ise çocukluğunu 1980’li yıllarda geçirenlerin unutamadığı sevimli mavi yaratıklar ‘Şirinler’ olacak.

Animasyonun film haklarını alan yapımcı Jordan Kerner, filmi, gişe rekortmeni animasyon ‘Shrek’in ikinci ve üçüncüsünün senaryolarını yazan David Stim ile David Weiss’e teslim etti. ‘Şirinler’, 1958 yılında ‘Peyo’ olarak da tanınan Belçikalı çizer Pierre Culliford tarafından yaratıldı. Televizyon ekranlarında 1981’de gösterilmeye başlanan ve 1990’a kadar küçük seyirciyle buluşan ‘Şirinler’in orijinal ismi ‘Schtroumpfs’ idi.

‘MADAGASCAR: ESCAPE 2’

İlki 2005’te yapılan animasyon film ‘Madagascar’ın ikincisinin 2009 yılının ilk ayında vizyona girmesi bekleniyor. ‘Madagascar: Escape 2 Afrika’ isimli filmin kahramanları New York hayvanat bahçesi hayvanları aslan ‘Alex’, zürafa ‘Melman’, zebra ‘Marty’ ve su aygırı ‘Gloria’nın maceraları, yeni filmde kaldıkları yerden devam edecek. İlk filmdeki seslendirme ekibi Ben Stiller, Chris Rock, David Schimmer ve Jada Pinkett Smith de animasyonun kahramanlarını seslendirmeye devam edecek. Yönetmenliğini Eric Darnell ve Tom McGrath’ın yapacağı filmin yapımcılığını yine Mireille Soria üstlendi.
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-01-2009 Saat 16:34
Paylaşım için teşekkür ederim oscar....

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.