Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 'Rusya'ya misilleme' hükümetten döndü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

'Rusya'ya misilleme' hükümetten döndü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 'Rusya'ya misilleme' hükümetten döndü
    Gönderim Zamanı: 01-09-2008 Saat 19:17
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Rusya Federasyonu'ndan gelen mallara yönelik kırmızı hat uygulamasının Bakanlar Kurulundan kabul görmediğini açıkladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Çiçek açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Türkiye'nin Rusya Federasyonu'na yönelik ihracatında son dönemde ortaya çıkan ve iki ülke ilişkilerini olumsuz etkileyen durumun masaya yatırıldığını söyleyen Çiçek “Bununla ilgili olarak zaman zaman ihracat yaptığımız ülkelerle sıkıntılar oluyor. Rusya Federasyonu bizim için çok önemli bir ülkedir. Hem komşumuzdur hem ekonomik ve ticari ilişkilerimizin en üst seviyede, en üst noktada sürdürdüğümüz bir ülkedir” dedi. Çiçek geçen dönem içinde benzer sıkıntının tarım ürünlerinde de yaşandığını kaydederek bu sıkıntının hem başbakanlar hem de bakanlar seviyesinde görüşülerek ortadan kaldırıldığını belirtti. Çiçek halen yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması için Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi ve Ticaret müşavirliğinin muhataplarıyla görüştüklerini ifade ederek şöyle dedi:
“Yarın Rus Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelmiş olacak. Hem Kafkaslardaki gelişmeler hem de bu konu görüşmeler içinde yer alacaktır. Dış ticaretten sorumlu Tüzmen'in bu olumsuz gelişmeler karşısında mukabil tedbirlerin alınmasına yönelik bir talebi olmuştur. Bakanlar Kurulunda bu da değerlendirildi. Biz bu konuda olumlu bir karar almadık. Biz ilişkilerin en iyi şekilde sürdürülmesini talep ediyoruz. Rusya Federasyonu bizim bakımımızdan önemlidir. Ümit ediyoruz ki yarın ki görüşmelerden sonra bu sorun çözüme kavuşmuş olsun” Çiçek bir soru üzerine halen normal uygulamanın devam ettiğini söyledi.

TÜZMEN'İN TEKLİFİ
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek,"Bakan Tüzmen'in teklifi kabul edilmedi dediniz. Rus mallarına yönelik kırmızı hat söz konusu değil mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi; "Normal uygulama devam ediyor. Biz sorunun çözümü için değişik girişimler yapıyoruz. Yarın Dışişleri Bakanları gelecek.Bu konuları görüşme imkanı olacak. Biz sorunun yarın çözülmesini istiyoruz.Tüzmen talebini iletti ama biz ona olumlu cevap vermedik."


Düzenleyen invertor - 01-09-2008 Saat 19:19
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-09-2008 Saat 19:56

Bi böle bi şöyle çocuk oyuncağı yapıyolar

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.