Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Trabzonspor & Beşiktaş
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kaptanlar uçurdu: 1-2
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kaptanlar uçurdu: 1-2

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaptanlar uçurdu: 1-2
    Gönderim Zamanı: 15-08-2008 Saat 11:45

Kaptanlar uçurdu: 1-2

UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımını deplasmanda 2-1 mağlup ederek rövanş için büyük avantaj yakaladı. Pecara Stadı'nda oynanan maçta temsilcimizin golleri 20. dakikada kaptan Delgado ve 83. dakikada Mert Nobre'den gelirken, Ev sahibi Siroki'nin tek sayısını 90. dakikada Silic kaydetti. İyi bir hazırlık dönemi geçiren Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle ilerisi için iyi sinyaller verdi.

Çok sıcak bir havada oynanan karşılaşmaya, Zapatocny'nin yerine savunmanın göbeğinde Gökhan Zan'a görev veren Ertuğrul Sağlam, Gökhan'ın yanında Sivok'u oynattı. Sağ bekte Ali Tandoğan, sol bekte de Tello'yu oynatan genç teknik adam, orta alanda Cisse ve Uğur İnceman'ı yanyana sahaya sürdü. Hücum gücü olarak da Holosko, Aydın, kaptan Delgado ve ileride tek forvet Bobo görev yaptı.

Çok düşük bir tempoda geçen maçta Beşiktaş'ta göze batan en etkili isim Çek oyuncu Sivok olurken, Delgado da zaman zaman yaptığı şık hareketlerle alkış topladı. Siyah-beyazlıların sol kanadını bu sezon kimselere bırakmayacak gibi görünen Aydın Karabulut yine her zamanki istikrarlı çizgisini korudu. İleride görev yapan Bobo'nun ise henüz tam hazır olmadığı gözlerden kaçmadı.

Perdeyi kaptan açtı

Maça istediği gibi başlayamayan Beşiktaş, ilk 20 dakikada istediği oyun hakimiyetini bir türlü yakalayamadı. Zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirse de Siyah-beyazlılar daha çok orta alan mücadelesi yaptı. Ancak karşılaşmanın 20. dakikasında gelişen atakta, sol kanattan ceza sahasına giren Aydın şık bir pasla ön direkte Delgado'yu topla buluşturdu ve o da uçarak yaptığı kafa vuruşuyla takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren Siyah-beyazlılar ilk yarıda başka gol bulamayınca, 45 dakika bu skorla 1-0 sona erdi.

Bobo'nun yerine Nobre

İkinci yarıya da atak başlayan temsilcimiz, oyunun kontrolünü elinde bulundursa da tempoyu yükseltmeyi başaramadı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ilk oyuncu değişikliği hakkını ileride etkisiz kalan Bobo'nun yerine Nobre'yi alarak 67. dakikada yaptı.

Serdar Özkan girdi tempo arttı

İkinci değişiklik hakkını 71. dakikada yapan Sağlam, golün asistini yapan ve sol kanadı iyi kullanan ancak yorulan genç oyuncu Aydın Karabulut'u oyundan alıp Serdar Özkan'ı oyuna sürerek yaptı. Bu değişiklikle atakları sıklaşan Beşiktaş, oyundaki temposunu da arttırmış oldu.

Bir gol de Nobre'den

Bobo'nun yerine sonradan oyuna giren Mert Nobre, 83. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı. Yine sonradan oyuna giren Serdar Özkan'ın soldan ceza sahasına girip boş pozisyondaki Nobre'ye pasını verdi ve o da topu filelere göndererek Beşiktaş'ı Bosna Hersek'te uçurdu.

Tam bitiyor dedik...

Artık maçta 90. dakika oynanıyordu.. Ev sahibi takım hiç değilse bi gol istiyordu ve o golü de son dakikada buldu. Silic'in uzaktan attığı şık golle Siroki Brijeg farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş maçı 2-1 kazanarak, İnönü Stadı'nda oynayacağı karşılaşmayı prestij havasına soktu.

MAÇTAN DAKİKALAR

19. dakikada, Beşiktaş atağında, Aydın'ın soldan ortasında altıpasta topla buluşan Delgado, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
26. dakikada, Silic'in uzak mesafeden etkisiz şutunda, top kaleci Rüştü'de kaldı.
41. dakikada, Kozul'un soldan ortasında altıpas çizgisi üstünde topla buluşan Alexandre'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

46. dakikada Holosko'nun ara pasında ceza alanı içinde topa yönelen Delgado'dan önce kaleci meşin yuvarlağı ayaklarıyla taca gönderdi.
61. dakikada Tello'nun sol çaprazdan şutunda, kaleci güzel bir kurtarışla meşin yuvarlağı kornere çeldi.
64. dakikada Bobo'nun güzel ara pası sonrası defansın arkasında topla buluşan Holosko, ceza alanı içinde sağ çaprazdan sert vurdu, ancak meşin yuvarlak kaleci Vasilj'in ayaklarına çarparak kornere gitti.
79. dakikada Tello'nun pasında ceza alanın sol çaprazında topla buluşan Nobre, meşin yuvarlağı yanındaki Delgado'ya bıraktı. Bu oyuncu topu kötü bir vuruşla topu auta attı.
83. dakikada Serdar Özkan, sağdan çizgiye indiği anda rakibini geçtikten sonra topu altıpas içine gönderdi. Savunmadan seken topu gol çizgisi üzerinde önünde bulan Nobre, meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 0-2.
89. dakikada Delgado'nun uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Serdar Özkan, ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurmakta gecikince, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.
90. dakikada Silic, uzaktan sert vurdu, kaleci Rüştü'nün müdahale edemediği top filelere gitti ve ev sahibi takım durumu 2-1'e getirdi.
Karşılaşmayı Beşiktaş deplasmanda 2-1 yendi.

Stat: Pecara
Hakemler: Cesar Muniz Fernandez, Jose Manuel Fernandez Miranda, Javier Hugo Novoa Robles  (İspanya)
Siroki Brijeg: Vasilj, Bozic, Juric, Topic, Barisic, Aleandre  (Dk. 65 Raguz ), Marciano, Wagner  (Dk. 82 Zovko ), Silic, Kozul, Bubalo  (Dk. 55 De Souza )
Beşiktaş: Rüştü, Ali Tandoğan, Sivok, Gökhan Zan, Tello, Holosko, Uğur İnceman, Cisse  (Dk. 76 Serdar Kurtuluş ), Aydın  (Dk. 72 Serdar Özkan ), Delgado, Bobo  (Dk. 67 Nobre )
Goller: Dk. 19 Delgado, Dk. 83 Nobre (Beşiktaş), Dk. 90 Siliç (Siroki Brijeg)
Sarı Kartlar: Dk. 44 Cisse (Beşiktaş), Dk. 68 Kozul, Dk. 73 Marciano, Dk. 81 Bozic, Dk. 83 Juric (Siroki Brijeg)



Düzenleyen savage_team - 15-08-2008 Saat 11:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.148 Saniyede Yüklendi.