Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Oyun > Konsollar Ve Emulatörleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - eski ATARİ OYUNLARI
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

eski ATARİ OYUNLARI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GentLemaN Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye


Kayıt Tarihi: 11-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 156
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GentLemaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: eski ATARİ OYUNLARI
    Gönderim Zamanı: 12-03-2006 Saat 21:48

Hiç atari salonlarına gittiniz mi? Orada en çok rağbet gören oyunlar Mame, Callus, Neo Geo gibi konsolların oyunlarıdır. Peki, bu oyunları PC'nizde oynadınız mı? Eğer hala bunu yapmamışsanız bu yazı dizisini takip ederek, hem bu konsolların emulatörleri hem de oyunları hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Son günlerde mesaj odalarındaki Arcade ve Fighting odalarına dikkat edenler, benim bu oyunlarla çok fazla ilgilendiğimi görmüşlerdir. Ve bu oyunları oynarken, benim gibi bu oyunları oynamak isteyen fakat bulamayan veya bulup da çalıştıramayan kişilerin yararlanması için bu yazı dizisine başladım.

Bu yazıda Mame'in emulatörü ve en sevilen oyunlarından Final Fight üzerinde duracağım. Hadi başlayalım.

MAME

Mame'in en çok kullanılan emulatörü Mame32'dir. Boyutu 2,40 mb olan bu emulatörü bilgineferinden  bulabilirsiniz.

Emulatörün çalışması oldukça kolay. Zip'li dosyayı herhangi bir klasörün içine atıyorsunuz. Mame32.exe ikonuna tıklayarak emulatörü açıyorsunuz. Şimdi, çektiğiniz Mame oyunlarını C sürücüsünün içine Roms isimli bir klasör açıp, içine zip'li şekliyle atmanız gerekiyor. Zira, mame32 bu zip'li dosyayı kendi açıyor. Fakat önce ona oyun zip'lerinin hangi klasörde olduğunu göstermeniz gerekmekte. Bunun için, emulatörü açıp, options kısmına girin. Buradan, Directories kısmına girin ve buradan Browse'ı seçip oyunların içinde bulunduğu klasörü gösterin. Mame32 o klasörü tarayıp listedeki oyunlarla karşılaştıracaktır. Bulduğu oyunlar listede değişik amblemle gösterilir. Oyunları çalıştırmak içinse listedeki ismine çift tıklamanız yeterli oluyor.

Final Fight

Oyunu yine bilgineferi nde bulabilirsiniz. Boyutu 1,30 mb.

Eğer sıkı bir atari salonu ziyaretçisiyseniz Mame'in bu oyununu bilmemenize imkan yok. Aynı Oni'de olduğu gibi bu oyunda da sürekli bileğinize güvenip adam dövüyorsunuz. Ama 2D olarak. Kötü grafiklerine rağmen çok zevklidir. Zaten atari oyunlarının hepsi grafikleri kötü olmasına rağmen oldukça zevklidir. Nedendir bilmem, hiçbir dövüş oyunu bana bu oyunların tadını vermez. Dövüş oyunu dediğim Street Fighter benzeri değil, Oni benzeri dövüş oyunları. Zaten piyasada bu tür oyunları bulmak neredeyse imkansız. Son günlerde duyduğum The Untouchable isimli bir oyun var. Onu bulabilirsem incelemesini de yapmak istiyorum.

Final Fight'a geri dönelim. Oyunun bir konusu var. Ama bu oyunlarda önemli olan konu değil, karakterlerin yapabildiği hareketlerdir bence. Konu şöyle, dev adamımız Haggar'ın kızını kaçırırlar. Haggar ve iki arkadaşı kızını kurtarmak için şehrin bir ucundan diğer ucuna dövüşerek giderler ve kızı kurtarırlar. Oyunun bazı bölümlerinin arasında çeşitli atraksiyonlar da var. Benzinlikte araba parçalamak ve cam kırmak gibi. Oyunda yönetebileceğiniz 3 karakter var ve klavyede sol Ctrl ve sol shift ile oynanmakta. Jeton atma için 1. oyuncu için 5 ve 2. oyuncu 6 tuşuna basmanız lazım. Daha sonra tek kişi oynuyorsanız 1'e, iki kişi oynuyorsanız 1 ve 2'ye basıyorsunuz. Öldüğünüzde, devam etmek için aynı işlemi tekrarlıyorsunuz. Bu işlemler bütün oyunlar için aynı. Bunlarını unutmamanızı öneririm, çünkü her yazıda tek tek bunları anlatmayacağım. Tavsiyem oyunu, bir kişi joystick ve bir kişi de klavyeden oynamanız. İki kişi klavyeden oynamayı denerseniz oldukça zorlanırsınız.

Atari ve dövüş oyunu meraklılarına bu oyunu tavsiye ederim. Kısa da olsa oldukça zevk alacaksınız. Diğer yazıyı bekleyin. Neo Geo ve Metal Slug geliyor.

MAME TIKLA

FULL OYUNLAR  TIKLA



Düzenleyen GentLemaN - 12-03-2006 Saat 22:06
EMEGE SAYGIYI UNUTMAYALIM BİR TESEKKURU COK GÖRMEYELİM..UNUTMAYINKI UFACIK BİR TEŞEKKÜR BİZİM AZMİMİZİ ARTTIRCAK DAHA ÇOK PAYLAŞIMI SAGLIYACAKTIR..
Yukarı Dön
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-03-2006 Saat 21:53
eskiden ne oynardık bu oyunları yaw
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.