Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Elektronik Kitap & E-Book
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi
    Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 18:38
 
 
Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi (1-2) | E-Book | 1,5 MB | PDF
Cilt 1: Kitabın başlığında “lüzumsuz” bilgilerden söz edilmesini ciddiye alacak olursanız çok yanılırsınız! Bilginin “lüzumsuz” olanı var mıdır, ayrı bir tartışma konusu, ama bu kitapta yer alan 146 sorunun yanıtlarını merak etmeyen pek yoktur. Aşağıdaki sorulara bir göz atın bakalım, göreceksiniz ki, tümünü veya çoğunu bilmiyorsunuz ve de hayli merak ediyorsunuz!
Niçin trafik ışıkları kırmazı, sarı ve yeşildir? Erkek bebeklerin giysileri niçin mavidir? Niçin erkeklerin düğmeleri sağda, kadınların ise soldadır? Matemde bayraklar niçin yarıya indirilir? Askeri üniformalar niçin haki renktedir? Erkekler niçin kravat takar? 13 sayısı niçin uğursuzdur? Nazar değmesi nasıl oluyor? Niçin tahtaya vuruyoruz? Ayların günlerin niçin 28,30,31 gibi farklıdır? Bir saat niçin 60 dakikadır? Saatin akrep ve yelkovanı niçin sağa dönüyor? İskambil kağıtlarındaki şekillerin anlamı nedir? 24 ayar altın ne demektir? Sirklerde kılıcı nasıl yutuyorlar?[www.bulindir.net] Atletler niçin saat yönünün aksine koşuyorlar? Asansör düşerken zıplanırsa ne olur? Nasıl sarhoş olunuyor? Niçin gıdıklanıyoruz? Niçin uyuyoruz, uyku nedir? Vücudumuz ısısını nasıl ayarlıyor? Aynı anne-babanın çocukları niçin farklı oluyor? Niçin hıçkırıyoruz? Niçin gülüyoruz? Niçin hapşırıyoruz? Saçlarımız niçin beyazlaşıyor? Tırnaklarımız nasıl uzuyor? Sivrisinekler insanı niçin ve nasıl sokar? Atlar nasıl ayakta uyurlar? Kediler nasıl hep dört ayak üzerine düşerler? Bir köpek yaşı niçin yedi insan yaşına eşittir? Elektrik kesilince telefonlar nasıl çalışır? Soğan doğrarken niçin gözlerimiz yaşarır? İnsanlar yiyeceklerini niçin pişirerek yerler? Bira içenler niçin sık tuvalete giderler? Gökyüzü neden mavi, deniz  suyu neden tuzludur?

Cilt 2: İlk kitabı büyük bir ilgiyle karşılanan Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi’nin ikinci kitabı da yanıtlarını fena halde merak ettiğiniz sorularla uğraşıyor. İlkinde yer alan 146 soru gibi bu ikinci kitapta yer alan 122 soru da yine hayatın içinden, yine aklınıza takılanlar ve yine kolayca ulaşamayacağınız konular…

Niçin tespih çekiyoruz? Düğünlerde niçin pasta kesiliyor? İnsanlar niçin iki kadehlerini tokuştururlar? Çinliler yiyeceklerinin niçin çubuklarla yerler? insanlar niçin saatlerini sol kollarına takarlar? Aşçıbaşılar niçin o acayip şapkaları giyerler? Filmlerde tekerlekler niçin ters döner? Bir hafta niçin 7 gündür? Niçin otellerin kapıları döner kapıdır?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.167 Saniyede Yüklendi.