Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 10 yılda kanser görülme sıklığı yüzde 22 arttı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

10 yılda kanser görülme sıklığı yüzde 22 arttı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 10 yılda kanser görülme sıklığı yüzde 22 arttı
    Gönderim Zamanı: 22-03-2008 Saat 22:55



Toplantının amacının çevre sorunlarının kanserle ilişkisini ortaya koyarak, cep telefonları, baz istasyonları gibi konular hakkında uzman görüşlerinin alınmasını sağlamak olduğunu açıklayan Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, “Oturumlarda sigara bırakma yöntemleri, kanserden korunma ve kanser aşıları gibi konular üzerinde durulacaktır. Müzik ve çeşitli süprizlerin yer alacağı sempozyum 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek” dedi.


Son 10 yıl içinde kanser görülme sıklığının yüzde 22 arttığını belirten Prof. Dr. Haydaroğlu, “Bu artışın nedenleri üzerinde durmalı ve bu nedenlerin içinde önemli yer tutan çevre sorunları konusunda duyarlı olmalıyız. Çocuklarımıza daha sağlıklı bir çevre bırakabilmek ve kanserden korunabilmek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

Kanser oluşumunda tek bir nedenden söz etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Haydaroğlu, “Çevresel faktörlerin belirli kanser tiplerinin oluşumu ile ilgili olduğu artık kesinleşmiştir. Örneğin sigara ile akciğer kanseri,ve ultraviole ışını ile cilt kanserinin direkt ilişkili olduğu görülmüştür. Sigara içenlerde içmeyenlere göre 10-20 kat daha fazla akciğer kanseri görüldüğü, sigara tiryakilerinin kanser riski taşıdıkları saptanmıştır. Çevresel faktörler, yaşam tarzı ve kalıtımsal risk faktörleri, kanser oluşumunda rol oynamaktadır” dedi. Prof. Dr. Haydaroğlu, her geçen gün kansere yol açan çevresel faktörler artarken, kanser görülme oranını belirgin bir şekilde yükseldiğini söyledi.

Kaynak


Düzenleyen hackers_kral - 22-03-2008 Saat 22:56
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.