Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Japonlar Bunuda yaptı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Japonlar Bunuda yaptı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05-10-2007
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Japonlar Bunuda yaptı
    Gönderim Zamanı: 10-10-2007 Saat 03:18
 Japonya’da NTT DoCoMo Inc. ve Mitsubishi ortaklığında üretilen cep telefonu, nabız, kolestrol ve stres seviyesini ölçüyor, kullanıcının sağlığı için tavsiyelerde bulunuyor.

TOKYO - Japonya’da kullanıcısının nabzını ve kolestrolünü ölçen, stres seviyesini azaltmak için sohbet eden, ve ağız kokusuna karşı uyaran bir telefon üretildi.

Japonya’da NTT DoCoMo Inc. ve Mitsubishi ortaklığında üretilen cep telefonu, yoğun stres altında çalışırken sağlığını da ihmal etmek istemeyenlere hitap ediyor.

Bu hafta Tokyo’da gerçekleşen CEATEC Elektronik Fuarı’nda tanıtılan “Wellness Phone” (Sağlık “jogging” yapmak isteyen kullanıcıları için zamanı ve mesafeyi ayarlıyor; yakılan kalori miktarını ekranda gösterirken, kulaklıklardan müzik dinlemesine de izin veriyor.

Kullanıcı “Wellness Phone”u vücudundaki yağ oranını tesbit etmek için de kullanabiliyor. Telefondaki sensör parmak ucundan nabzı ölçüyor.

Telefonun bir de “breathanalyzer” (nefes analizi) özelliği bulunuyor. Üzerinde bulunan ufak deliğe 3 saniye boyunca üflendiğinde, telefon ekranında ağız kokusu olup olmadığına dair bir mesaj gösteriyor.

Wellness Phone, “Kendinizi aşırı halsiz hissediyor musunuz?”, “Geceyarısınan sonra mı uyuyorsunuz?” gibi sorularla stres seviyesini de belirliyor ve ekranda “Üzülme, yarın yeni bir gün olacak!” mesajıyla da kullanıcısına destek oluyor.

CEATEC’te ilgi gören telefonun üreticisi DoCoMo şirketi, Wellness Phone’un piyasaya çıkacağı tarihi ve fiyato henüz belirlemedi.


Yukarı Dön
AJAN Açılır Kutu Gör
Super Moderator
Super Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 26-01-2007
Konum: İstanbul
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı AJAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-10-2007 Saat 20:04
 ne beklersen japonlardan bekle abi bu kadar ilginç insanlar yani


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.