Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 3G İptal
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

3G İptal

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
yks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05-10-2007
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı yks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3G İptal
    Gönderim Zamanı: 09-10-2007 Saat 08:19
 
Telekomünikasyon Kurumu, sadece Turkcell'in katılımı ile gerçekleşen 3G ihalesini iptal etti. Kararın, rekabet şartları oluşmadığı gerekçesi ile alındığı öğrenildi.

Cep telefonlarında hızlı ve görüntülü iletişime olanak sağlayacak olan üçüncü nesil (3G) ihalesi, Telekomünikasyon Kurulu tarafından iptal edildi.

7 Eylül'de gerçekleştirilen ve yalnızca cep telefonu operatörü Turkcell'in katıldığı ihalede, A tipi lisans için 321 milyon euro teklif edilmişti. Aynı ihalede B, C ve D tipi lisanslar için ise herhangi bir teklif gelmemişti.

Tek katılımcıyla düzenlenen ihale konusunda dün son kararı vermek için toplanan Telekomünikasyon Kurulu, 'rekabet şartlarının oluşmadığı' gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

Kurul üyesi 5 kişinin oy birliğiyle aldığı öğrenilen iptal kararı sonrasında gözler yine Ulaştırma Bakanlığı'na çevrildi. Ulaştırma Bakanlığı 3G lisanslarının dağıtılması için TelekomünikasyonKurulu ile birlikte yeni bir takvim oluşturacak.

İhalede yer almayan Avea ve Vodafone ihalenin iptal edilmesinde etkili olurken, iki şirketin katılmama gerekçelerinin başında numara taşınabilirliğinin gelmeden ihalenin yapılmış olması geliyor. Her iki şirket de bundan önce yaptıkları açıklamalarda numara taşınması sistemine geçilmediği taktirde adil rekabet şartları oluşamayacağını, ihalenin sadece Turkcell'e büyük avantaj sağlayacağını savunuyordu. Bunun yanı sıra ihaleye katılması beklenen yabancı telekom operatörleri de ihaleye katılmamıştı.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.