Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Eğitim Dünyası > İlköğretim ve Lise
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - YENİ DERS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİCEK
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

YENİ DERS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİCEK

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YENİ DERS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİCEK
    Gönderim Zamanı: 02-10-2007 Saat 06:38
  

Ankara (AA)- Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, yenilenen ilköğretim programının gözden geçirileceğini belirterek, ''Öncelikle Türkçe, Teknoloji ve Tasarım, Matematik derslerinin programlarını yeniden gözden geçireceğiz'' dedi.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, ortaöğretim programlarını yenileme çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

''Ortaöğretim Projesi'' kapsamında ortaöğretim kurumlarında okutulan derslerin öğretim programlarının yenilendiğini anlatan Prof. Dr. Erdoğan, ''Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce ve Fransızca) derslerinin 9. sınıflarına ait öğretim programları hazırlanarak 2008-2009 öğretim yılından itibaren uygulanmak
üzere Kurul kararına bağlandı'' dedi.

10, 11 ve 12. sınıflara ait öğretim programlarının da 2007 yılı sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Erdoğan, böylece 2008-2009 öğretim yılından itibaren bu derslerin öğretim programlarının uygulanmasına 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak başlanacağını kaydetti.

Öğretim programlarını yenileme çalışmalarına başlarken olabildiğince çoklu ve çeşitli üniversite ve akademisyen katkısı almaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, 9. sınıf öğretim programlarının, 11 üniversiteden; 25 akademisyenin katkılarıyla hazırlandığını söyledi.

 

 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.152 Saniyede Yüklendi.