Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Windows İşletim Sistemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - windows xp ' nize  ince ayar çekin
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

windows xp ' nize ince ayar çekin

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: windows xp ' nize ince ayar çekin
    Gönderim Zamanı: 27-08-2007 Saat 08:30
1)Daha fazla işlemci gücü=Başlat-Çalıştır-Aç satırına:"Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" yaz ve tamam.

2)XP'nin hızlı kapatılması=Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
değeri 20000'den 200 yap.
< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>

3)Son kullanılan belgeler listesinin silinmesi=Başlat-Çalıştır regedit yaz
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer anahtarına ulaşın ve ekranda sağ tıkla yeni DWORD değeri yap değerin adı “NoRecentDocsHistory” olarak yap.Ardından üzerine tıklayarak kısıtlamayı açmak için 1 değerini gir yok ben belgeler geçmişini istiyom diyosan 0 değerini gir.Yeniden başlat..

4)Bellek perfonmansının arttırılması=Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde;
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory Management anahtarına ulaş;
a)DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.
b)LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.
c)Orada yeni bir DWORD değeri oluştur “IOPageLockLimit” olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin.
Yeniden başlat…

5)Menü hızlandırılması=Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USER\ControlPane l\Destop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür...

6)%20 internet hızı artışı=Windows xp professional %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için
Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM
(önceki bant genişlik ise=20)

7)Tamamen silme= Kaldirdigimiz programin ismi hala görünüyorsa.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Windows\Curr entVersion \Uninstall... yanindaki + isaretli yere tiklayip actigimizda hepsini görebilirsiniz.Sağ tıkla ve sil…

diğerleri...

* Saat Dilimi Penceresine Şehrinizi Ekleyin

Regedit Düzen-Bul deyip Istanbul kelimesini aratın. (GMT +02:00) Atina, Istanbul, Minsk yazan değeri buluğunuzda Display yazan değere çift tıklayarak içinde yazılanları değiştirin.

* Büyük Arabellek Ayarıyla Performansı Arttırmak

Windows XP bir performans canavarıdır. Windows unuzu hızlandırmanın yollarından biri sistem arabelleğiyle ilgili değerleri değiştirmektir. Windows sistem ve dosya arabelleğini dinamik olarak değiştirir. Bu şu anlama geliyor: dosya işlemleri ile ilgili çok bellek gerektiğinde, Windows tüm sistem arabelleğini bu işlem için kullanır, bu da sistem takas dosyasının şişmesine yol açar. 256 MB üzeri ana belleğe sahip bilgisayarlar için yapacağınız bir değişiklik sisteminizin performansını arttıracaktır. HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurren tControlSetContr olSession ManagerMemory Management altında LargeSystemCache değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

* Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha Hızlı Kapatmak

bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın.

* Internet Explorer Hızlı Açılsın

bunun için Explorer kısayolunun sonuna –nohome satırını ekleyin.

* Ekran Koruyuculardan Kurtulun

Eğer XP ekran koruyucularını kullanmıyor ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız Çalıştıra C wINDOWSsystem32dllcache (eğer sistem D ye kurulu ise D yapın) yazın ve klasörü açın.. buradaki bütün Ekran koruyucuları silin.daha sonra C:windowssystem32 içindeki ekran koruyucuları silin ve kurtulun.

* XP nin Firewall Özelliğini Kapatmak

Bu özellik o kadar büyük bir koruma sağlamamakla internet bağlantısının hızınıda büyük oranda düşürür. Bunu kapatmak için: Start-Connect to-Show All Connection (Başlat-Bağlan- Bütün Bağlantıları Göster) bölümüne girin. Firewall koruması olan bağlantılar üzerinde bir kilit işareti görürsünüz. Bu bağlantıya sağ tıklayın ve Properties (özellikler) sekmesine girin. Daha sonra Advanced (Gelişmiş) sekmesine girin. Daha sonra Internet Connection Firewall aktif halden çıkarın.

* Windows XP yi Hızlı Kapatma

Regedit HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.

* Windows Daha da Hızlansın

Windows XP de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için pek bir anlma ifade etmez. Bunu kapatmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurren tControlSetCo ntrolFileSystem anahtarına ulaşın ve NtfsDisableLastAccessUpdate değerini bulun ve 1 yapın.

* Bilgisayar Otomatik Kapanmıyor

Windows XP den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActive DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştirin.


* Açılış Süresini Kısaltın

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetCon trolSessionManag erMemoryManagementPrefetchPara meters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

* Windows XP yi Hızdan Uçurun

Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurren tControlSetContr olPriorityControl anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden DOWRD değeri deyin ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini 1 yapın.


Not1: Arkadaslar bilgisayarda bu tarz komutlara vakıf olmayanlar baska bi arkadasından yardım alarak bunları uygulayabilir. sonra yandım allah demeyin. trafik karışırsa Format atmanız gerekir..!!!



Not2: En sonunda bilgisayarı ac kapa yapmazsanız hiçbir işe yaramadı düşüncesine kapılabilirsiniz. Aç kapa yapın bilgisayarınızı



Düzenleyen kral - 27-08-2007 Saat 08:54
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
santua Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge
O Şimdi Asker

Kayıt Tarihi: 26-10-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 154
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı santua Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-11-2007 Saat 02:28
 paylaşımın için teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.173 Saniyede Yüklendi.