Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fransa'nın PKK'lıları serbest bırakma sebebi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Fransa'nın PKK'lıları serbest bırakma sebebi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fransa'nın PKK'lıları serbest bırakma sebebi
    Gönderim Zamanı: 25-02-2007 Saat 08:41
 

PKK militanlarının Fransız gizli servisiyle işbirliği yaptığının ortaya koyması serbest bırakılma kararında etkili olduğu ileri sürüldü. 

Fransanın%20PKKlıları%20serbest%20bırakma%20sebebi
Fransa'da, gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanmalarına karar verilen bölücü terör örgütü PKK'nın 14 mensubundan 8'inin, dün avukatlarının yaptığı itiraz sonucu çıkartıldıkları istinaf mahkemesinde serbest bırakılmalarında, bu kişilerin, Fransız gizli servisiyle yakın işbirliği içinde olmaları etkili oldu. Fransız avukatların dünkü duruşmada, PKK militanlarının, gizli servisle (DST) yakın işbirliği savunmalarına gerekçe oluşturdular.

Bu arada, gözaltına alındıktan sonra bırakılan militanlardan Atilla Balıkçı'nın, savcı Thierrry Frannoyi'ye, 2002 yılından bu yana örgütün Avrupa'daki elebaşılarından ve Paris'teki operasyonlardan yakalanan Rıza Altun ile gizli servis arasındaki işbirliğini ayarlayan kişi olduğu ortaya çıktı. Le Monde Gazetesi'ne konuşan DST çalışanları da, PKK militanlarıyla temas içinde olduklarını doğruladılar. DST, PKK militanlarıyla, ''sarı çizgiyi'' geçmemeleri için temas içinde oldukları görüşünü savundular.

Aralarında Rıza Altun ve Nedim Seven gibi bölücü örgütün Avrupa'daki elebaşılarının da bulunduğu 8 militan, dünkü mahkeme kararı gereği, tutuksuz yargılanacak. Bu sanıklar, ülkeyi terkedemeyecekler. Gözaltındaki diğer 6 terörist yine avukatların itirazı üzerine 7 Şubat Salı günü mahkemeye çıkacak. Bölücü terör örgütü mensuplarının Fransız avukatları, sorgu yargıcının daha önce aldığı tutuklu yargılama kararına geçen hafta itiraz etmişlerdi.

Fransız avukatlar William Bourdon, Antoine Comte, Jean-Louis Malterre, Sylvie Boitel ve Jean-Jacques de Felice, ortak bildirilerinde, müvekilleri aleyhine açılan dava dosyasının ''tamamıyla boş'' olduğunu savunmuşlardı. Fransız sorgu yargıcı, geçen 10 Şubat gecesi yapılan ön soruşturma sonunda, 15 bölücü örgüt mensubu hakkında adli soruşturma açılmasını kararlaştırmıştı. Daha sonra ikinci kez yargıç önüne çıkanlardan 14'ünün tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Yine aynı operasyon sonucu Belçika'da yakalanan ve Fransa'ya iade edilen Canan Kurtyılmaz isimli kadın teröristin de geçen hafta hakkında adli dava açılmış, ancak bu militanın da tutuksuz yargılanması kararlaştırılmıştı. Paris'te 5 Şubat günü düzenlenen operasyonlar çerçevesinde terör örgütünün başkentteki merkezi olan bir ''kültür merkezine'' de baskın düzenlenmiş, çeşitli evraklara ve bilgisayarlara el konmuştu.

Bu merkeze düzenlenen baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa'daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris'in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı belirtiliyor. Gözaltına alınanlar, teröre mali kaynak sağlama dışında, ''organize suç'' ve ''kara para aklama'' suçlarından tutuklu.

Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yapmaları olasılığının ciddi bir biçimde araştırıldığını belirtiyor. Paris'teki operasyon, geçen yıl, 2 PKK'lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin Avro'yu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti. Fransa'da terör örgütü PKK'nın faaliyetleri, 1993 yılında yasaklanmıştı.

AA
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.184 Saniyede Yüklendi.