Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bazı Kebap Tarifleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bazı Kebap Tarifleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bazı Kebap Tarifleri
    Gönderim Zamanı: 08-02-2007 Saat 08:38
 
Kaburga Kebap

MALZEMELER
1 kg kuzu fileto
1 tatlı kaşığı salça
1 ad orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
5 gr karabiber
5 gr kimyon
20 gr acı pul biber
1/2 limon suyu(yarım)
10 gr tuz
4/1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır(ufak ufak)sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilr ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir.



Firinda Patlican Kebabi

MALZEMELER
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 kg orta boy patlıcan
1 kg domates
2 soğan
4-5 adet yeşil biber
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın. Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin. Ve tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün. Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.


Çömlek Kebabı

MALZEMELER
1 kg koyun eti
250 gr yeşil biber
1 baş sarımsak
1 kg domates
kararınca tuz
HAZIRLANIŞI
Yüksek ateşte eti kavurun ve sonra biberi ve sarımsağı ilave edin. 5 dakika kadar bekledikten sonra diğer malzemeleri ilave edin. Etler pişene kadar ağzını kapatın. Pişme süresi ortalama 45 dakikadır.


Tepsi kebabı

MALZEMELER
500 gr az yağlı kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 su bardağı su
1 kaşık salça
4 diş sarımsak
2 adet domates
5 adet sivri biber
kimyon
karabiber
pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Tepsinin içine kıymayı koyup üzerine ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsak ile sıvı yağ, baharatlar ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Tepsiye yayın, üzerine eritilmiş salça dökün, daha sonra domates ve biberle üzerini süsleyip fırın da 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Kremalı Tas Kebap
 
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı dana eti
80 gr tereyağ (veya mısırözü yağı)
1.5 kg taze krema
2 çorba kaşığı un
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Küçük parçalar halinde kesilmiş kuşbaşı eti, tereyağıyla birlikte tencereye koyup orta hararetteki ateşe yerleştirin. Tuz ve karabiberi ilave edip, sık sık kanştırarak pişirin. 10-15 dakika sonra, az suyla karıştırdığınız unu ete katın. Bir süre daha unla pişirdikten sonra kremayı ilave edin. İyice kanştırdıktan sonra kısık ateşte pişıneye bırakın. Piştikten sonra servis tabağına koyup, üzerini ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış sarmısakla süsleyip yanında haşlanmış patatesle servis yapabilirsiniz.


Bolu Orman Kebabı

MALZEMELER
1 kg kemiksiz kuzu eti
1 çorba kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 baş soğan
1 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
mantar malzemesi :
1 kg Kanlıca mantarı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber,tuz
1/2 adet limon
HAZIRLANIŞI
Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin.
Sıcakkek servis yapın.
Mantarın hazırlanışı :
Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun


Örtülü Kebap

MALZEMELER
5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber)
3/4 su bardağı soğuk patates püresi
1/4 su bardağı süt (ya da su)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 yanm çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı margarin
1.5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Fırını yüksek derecede ısıtın. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın. Buna su veya süt ilave edip, karıştırın. Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 1.5 cm kalınlığında açın. Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin. Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın. Eti ısıtıp kaseye boşaltın. Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün. 20-25 dakika fırında pişirin.



AFİYET OLSUN
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-04-2007 Saat 06:19
  GÜZELE BENZİYO
Yukarı Dön
karahalil Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-08-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı karahalil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-08-2007 Saat 09:06
tarileri ltfn tam alalım veya eksikleri araştıralım buna karşi yinede eline sağlık güzel olmuş. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.