Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Yazýlý ve Görsel Program Anlatýmlarý
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ATI ve NVIDIA Grafik kartlarini Overclock(Resimli)
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

ATI ve NVIDIA Grafik kartlarini Overclock(Resimli)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kýdemli Üye
Kýdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ATI ve NVIDIA Grafik kartlarini Overclock(Resimli)
    Gönderim Zamanı: 20-11-2006 Saat 20:46
 ATI ve NVIDIA Grafik kartlarini Overclock...

BURDA GORDUGUNUZ VE YAPTIGINIZ HAREKETLERDEN SIZ SORUMLUSUNUZ, EGER VERDIGIM LIMITLERI ASIP GRAFIK KARTINIZA ZARAR VERIRSENIZ BUNUN SORUMLUSU SIZSINIZ, BEN SIZE SADECE NASIL YAPILDIGI HAKKINDA YOL GOSTERIYORUM, YAPMASI SIZE KALMIS
...

Overclock islemini Riva Tuner programi ile anlaticagim, birkac tane program var diye biliyorum, ama benim kullandigim program bu.
Bu Isleme baslamadan once Ekran kartinizin Ram'lerinde Heatsink olmasina dikkat edin cunku ne kadar hizlandirirsaniz o kadar isinacaktir.. Ve cok isinirsa basiniza dert olur.. Onun icin ilk once grafik kartinizin Ramlerinin uzerinde HEATSINK olmasina dikkat edin. Ve Kasa icininde isisi onemli, cok sicak olursa Heatsinkler bile cok ise yaramayabilir..

Eger Ramlerin uzerinde Heatsink ok, diyorsaniz ikinci Step'e gecelim,

Programi aciyoruz, ve programi actigimizda boyle bir ekran cikiyor, Driver Database kuruyor..


Bu Ekran bittikten sonra bir uyari ekrani cikacaktir, OK'a basip o ekrani geciyoruz ve karsimiza programin ana bolumu cikiyor.


Bu Pencerede ekran kartinizin ismini, model numarasini, Driver Versiyonu, kac bit oldugunu kolayca gorebilirsiniz. Yukardaki Menulerde Driver ile oynamanizi izin veriyor, ve diger ayarlara dokunmanizi sagliyor.. Bence bu ayarlara elinizi surmeyin cunku Driver'in en kucuk ayarlariyla oynuyorsunuz ve driver'iniza yaptiginiz kucuk bir nedenle grafik kartinizi cope atmak istediginiz sanmiyorum



Bu Ekranda goruyoruzki Hedef Direk olarak ekran karti ile o/c etmemizi sagliyor. Ben bu ozellik ile O/c ediyorum, Diger REsimde Driver ile O/c etmenizi Sagliyor..


Hedef (Target) Grafik kartini secip sonra capraz olan ok isaretine bastigimiz zaman birkac tane option Cikiyor, ve biz buradan ilk secenekteki (grafik karti resimli) tikliyoruz ve onumuze baska bir pencere cikiyor, Bu pencereye dikkat !..




Bu pencerede "ENABLE LOW-LEVEL HARDWARE OVERCLOCKING" kutusunu isaretliyoruz ve DETECT NOW a basiyoruz. Bu islem bittikten sonra kartinizin ne kadar hizli oldugunu gostericektir.. Sonra Hizini 20-30 Mhz arttirarak TEST butonuna basip grafik kartinin o hizda calisabildigini test etmis olun, bu 3-4 sn surecektir.. Grafik kartiniza zarar vermez.. Eger sorunsuz kaldiriyor ise APPLY'a basip o ayari kullanirsiniz..

Mavi Bolgeyi gecmediginiz surece sorun cikarmaz, grafik kartinin sinirina kadar bisi demez, ama o mavi bolgeyi gecmeniz tercih edilmez, cunku o bolgeyi gectiginiz zaman grafik kartinin dayanma suresi acayip kisalir hatta o saniye bile yakabilirsiniz. Yanliz bir anda o/c etmeyin yavas yavas 20 Mhz yada 30 Mhz, adim adim.. Ve karta gorede Performans artisi degisir.. BAzi kartlarda cok az bir artis olur bazilarinda baya olur.. Eger Grafik kartiniz markasi GAINWARD ise performans artisi baya olur..

Kolay Gelsin,
Tekrarliyorum

BURDA GORDUGUNUZ VE YAPTIGINIZ HAREKETLERDEN SIZ SORUMLUSUNUZ, EGER VERDIGIM LIMITLERI ASIP GRAFIK KARTINIZA ZARAR VERIRSENIZ BUNUN SORUMLUSU SIZSINIZ, BEN SIZE SADECE NASIL YAPILDIGI HAKKINDA YOL GOSTERIYORUM, YAPMASI SIZE KALMIS
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.